Skocz do zawartości

Magicy

pati191932

Polecane posty

Napisano

Hej zapewne wielu z was ogladalo odcinki magika Dynamo, albo naszego Polskiego magika Y, czy mozecie cos powiedziec na temat magii przez nich uprawianych?? Czy jest to mozliwe by wlozyc np. Telefon w butelke,by w sekunde przeniesc sie w inne miejsce lub chodzic po wodzie?? W jaki sposob wykonuje sie taka magie,bo to jest az niewiarygodne.

• 3 weeks later...
Napisano

Moim zdaniem sama wiedza z zakresu magii i umiejętności nie wystarczą. Trzeba sięgnąć do innych dziedzin, choćby i hipnozy czy NLP itp. Kiedyś był taki program, nie pamiętam tytułu. Analizowane były różne magiczne sztuczki i wyjaśniano jak one "działają" i w jaki sposób magicy oszukują nasz umysł.

• 4 weeks later...
Napisano

Ja często się zastanawiałam czy człowiek potrafi lewitować. Nigdy nie widziałam, więc i do takich sztuczek podchodzę z dystansem. Nie jestem pewna, aby człowiek potrafił chodzić po wodzie czy wlaśnie lewitować. Chyba, że jest to typowo kwestia wykorzystywania większej ilości mózgu niż pozostali ludzie.

• 2 weeks later...
Napisano

Ja myślę, że większość z tych sztuczek to po prostu iluzja na potrzeby jakiegoś show. Nie jestem pewna czy większość z tych rzeczy jest możliwa do wykonania bez przekłamania :)

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...