MalinowyDeszcz Napisano Luty 10, 2018 Napisano Luty 10, 2018 Witam wszystkich serdecznie Jestem na tym forum już od jakiegoś czasu ale chyba bardziej biernie. Od dawna interesuje mnie tarot ale jakoś nie było okazji i chęci żeby spróbować i dotknąć się tych kart... Aż tu nagle jednego dnia zawitałam do mojego takiego osiedlowego sklepiku i ujrzałam talie kart razem z książką z rozkładami. Coś mnie pchnęło i je zakupiłam.... Tylko teraz mam dylemat tak naprawdę od czego zacząć. Póki co nawet ich nie rozpakowałam tylko włożyłam do szuflady. Jak to u Was było na początku? Może macie dla mnie jakieś rady jak zacząć? Pozdrawiam Cytuj Początek może być tam, gdzie tylko zechcemy.
Margita Napisano Luty 10, 2018 Napisano Luty 10, 2018 Nie wiem jak inni, ale ja pierwsze co zrobiłam, to zaczęłam oglądać karty, najpierw tak pobieżnie, a później przyglądałam się nim i widziałam każdą kartę, jak pewną część jakiegoś opowiadania, taki jakby komiks, historyjka obrazkowa. Książki zaczęłam czytać po jakimś miesiącu oswajania się z kartami i okazywało się, że niektóre karty podobnie widzę, jak opisują książki. Powodzenia i miłej rozmowy z kartami Cytuj
MalinowyDeszcz Napisano Luty 10, 2018 Autor Napisano Luty 10, 2018 Dziękuję Margito za podpowiedź. Gdzies w tej mojej podświadomości czuje, że powinnam z nimi nawiązać kontakt i że przyjdzie na to ten odpowiedni moment bez pośpiechu. Pierwszy raz się z takim czymś u mnie spotykam bo raczej ja jeśli posiadam coś nowego to lgne , sprawdzam i tak dalej, taki hmmm niecierpliwy osobnik ze mnie. A tu mam wrażenie, że ukazuje się część mojej natury której chyba nie znałam.... Cytuj Początek może być tam, gdzie tylko zechcemy.
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.