Lakszmi Napisano Marzec 11, 2018 Napisano Marzec 11, 2018 Jestem tutaj dopiero od niedawna. Ale nurtujące mam pytania. Mam Universal Tarot deck Czy mogę zacząć od samych dużych arkan.? Jakie są ćwiczenia tarotowe.?. Czy mogę sama na sobie ćwiczyć. Te tarotowe ćwiczenia. Co to jest dogadania się z tarotem. Z jakiej literatury mogę korzystać. Czy do kart tarota trzeba mieć to coś.? Jak karty rozmawiają z nami, o co chodzi?. Dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam Cytuj
Alicja Napisano Kwiecień 7, 2018 Napisano Kwiecień 7, 2018 Kapłanka - jeżeli poszukasz w tym dziale, to na pewno na większość (jak nie na wszystkie) tych pytań znajdziesz odpowiedzi. Poszukaj A jeśli chodzi o ćwiczenia, to jest osobny dział, a w nim kilkanaście różnych tematów z ćwiczeniami, do wyboru do koloru Cytuj
Leel Napisano Kwiecień 21, 2018 Napisano Kwiecień 21, 2018 @Kapłanka: Poradziłaś sobie? I też zastanawiam się czy Wielkie Arkana wystarczą na początek, bo potrzebuję jednak więcej. Cytuj https://cantr.net/pl/ - gra role-playing, która wygląda jak wspólne pisanie książki.
Essa Napisano Maj 7, 2018 Napisano Maj 7, 2018 - Czy mogę zacząć od samych dużych arkan? Możesz :) - Jakie są ćwiczenia tarotowe? Np. medytacje z każdą kartą, układ 3 kart, zadawanie pytań, na które znasz odpowiedzi i czytanie ich z kart, które wyciągnęłaś. - Czy mogę sama na sobie ćwiczyć. Te tarotowe ćwiczenia. Możesz, nawet wskazane na początku, lub na kimś kogo dobrze znasz (za jego zgodą) - Co to jest dogadanie się z tarotem. Czyli, że jak wypada ci dana karta to wiesz, co talia ci chce przez to powiedzieć. Pewne karty - na bazie własnych doświadczeń - będą dla ciebie nabierać unikalnego znaczenia. Tak jak dla mnie np. Śmierć mówi mi o blokadzie czy "ścianie",za którą nie powinnam zaglądać. - Z jakiej literatury mogę korzystać. Jest duży wybór. Mnie na początek spasowała Antonowicz-Wlazińska, a potem "Vademecum tarocisty" Hajo Banzhafa. Ale wybierasz, co chcesz. W internecie, na forach na pewno dowiesz się też ciekawych rzeczy. - Czy do kart tarota trzeba mieć to coś.? Tak, sama poczujesz czy to masz czy nie. Zazwyczaj karty "same przychodzą" do ciebie. - Jak karty rozmawiają z nami, o co chodzi? Za pomocą symboli, obrazów, barw, skojarzeń, tym że wypadają podczas tasowania, odwracają się i tak dalej... Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.