Emilians Napisano Kwiecień 10, 2018 Napisano Kwiecień 10, 2018 Witam Mam pewną zagwozdkę jeżeli chodzi o Wenus i Marsa w horoskopie. Mówi się, że położenie Marsa w danym znaku u kobiet oznacza m.in. to jacy mężczyźni im się podobają, natomiast położenie Wenus jak one się zachowują wobec mężczyzn, którzy są dla nich atrakcyjni. Natomiast Wenus w danym znaku u mężczyzn oznacza ich ideał kobiety, a Mars jak się zachowują wobec kobiet, które im się podobają. Moje pytanie jest następujące, co jeśli dana osoba jest homoseksualna? Wtedy się odczytuje na odwrót czy jak? U homoseksualnej kobiety Wenus będzie oznaczać czego szuka w kobietach a Mars jak się ona zachowuje wobec kobiet, które są dla niej atrakcyjne, natomiast u homoseksualnego mężczyzny Mars będzie oznaczał co ceni w mężczyznach, a Wenus jak się wobec nich zachowuje? Czy może w jednym i drugim przypadku patrzy się tylko na Wenus u homoseksualnych kobiet, a u homoseksualnych mężczyzn w obu przypadkach patrzy się na Marsa? Cytuj
Ercil Napisano Kwiecień 11, 2018 Napisano Kwiecień 11, 2018 Ja bym została przy tym jak jest. Jakie to ma znaczenie, kto z jaką płcią śpi? Planety mają stałe funkcje i nie będą ich zmieniać zgodnie z orientacją danej osoby. Jeśli Wenus określa sposób uwodzenia u kobiet i typ osoby, która się podoba mężczyźnie jako kochanka (w wersji homo jako kochanek) a Mars u kobiet ma określać typ kochanka (w wersji homo kochanki) zaś u mężczyzn sposób zdobywania, to ja uważam, że te funkcje są niezmienne bez względu na to, kogo się uwodzi i kto się komu podoba, czy kobieta kobiecie, czy mężczyzna mężczyźnie. Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.