Skocz do zawartości

List of aspects

Polecane posty

Napisano

Witajcie może mądre główki z tego forum pomogą mi zrozumieć, co oznaczają aspekty:

Inconjunction

SesquiQuadrate

BiQuintile

SemiSextile

Dołączam plik to jest ostatnich 5 pozycji 

kkk77.PNG

Napisano
1 godzinę temu, Anika napisał:

Inconjunction

SesquiQuadrate

BiQuintile

SemiSextile

Aniko, nie wiem jak oznaczają to w tym programie co użyłaś, ale Inconjunction to wygląda jakby coś miało być  "w połączeniu"; a koniunkcja to jest właśnie połączenie dwóch (lub więcej planet) ich aspekt względem siebie wynosi 0 stopni. Być może tu chodzi o paralelę, rozumiem, że Plutona masz na MC, czy tak?

SesquiQuadrate też nie wiem na pewno, ale chyba chodzi tu o jeden z aspektów kwadratury, przypuszczalnie półkwadrat (45 st odległości planet od siebie)  lub półtorakwadrat (135 st. odległości). Przelicz czy mają którąś z tych wartości, to będziesz miała odpowiedź, albo poczekaj na lepszego tłumacza :) 

BiQuintile to pp. oznacza bikwintyl (odległość planet od siebie 144 st)

SemiSextile to. pp. oznacza półsekstyl (odległość planet 30 st. od siebie)

• Dziękuję! 1
Napisano

Pluton mam w IV domu w skorpionie, dodam mój kosmogram to będzie to lepiej widać i dziękuję, że udzieliłaś się wiem co oznaczają te aspekty :) 

jjjjjjj.PNG

• Lubię! 1
Napisano

no to mamy go :) 

Inconjunction to opozycja, a SesquiQuadrate to kwinkunks, ale SemiSextile to zonk xD - widać że to sekstyl. 

Kurdelebele, po jakiemu to jest, ni to po angielsku, ni to po łacinie ?<bezradny>

nosz, ciemna masa jestem,  przedrostek "in" - "przeciwne" echhhh 

• Lubię! 1
Napisano

Podsumujmy:

Z kółka wynika że:

"SesquiQuadrate" ma: Jowisz - ASC i Księżyc - ASC.

Ascendent jest w 0.18 Lwa. A więc Jowisz będący w 12.59 Ryb i Księżyc będący w 17.44 Strzelca ma półtorakwadrat do ASC.

"Inconjunction" ma Pluton 7.29 Skorpiona do MC 5.36 Barana, więc jest to kwinkunks.

"BiQuintile" ma Słońce 12.06. Skorpiona do 5.36 MC, więc jest to bikwintyl

"SemiSextile" ma Saturn 8.45 Strzelca do Plutona 7.29 Skorpiona, więc jest to półsekstyl.

Zmylił mnie ten rysunek, jak raz nie trawię tej mandali; mogłam nie patrzeć na niego tylko liczyć stopnie. No, czerwony kapturek jestem i tyle ;(

I jeszcze mi podebrali kamienia, buuu, co za paskudny dzionek :|

• Lubię! 2
Napisano
15 godzin temu, Ercil napisał:

Zmylił mnie ten rysunek, jak raz nie trawię tej mandali; mogłam nie patrzeć na niego tylko liczyć stopnie. No, czerwony kapturek jestem i tyle ;(

I jeszcze mi podebrali kamienia, buuu, co za paskudny dzionek :|

To może taki kamień zastępczo? Z bajki o Fantaghiro, troche marudził ale okazywał sie pomocny
ihttps://poschina80.files.wordpress.com/2012/07/fantaghiro38.jpg

Napisano

Mimesis! nie ma zastępczo, albo ten albo żaden  :P

zresztą czy coś tak pięknego 

kamyk zielony 

można czymkolwiek zastąpić, nawet żeby nie wiem jak było czarodziejskie ? no nie da się, kamyka trzeba lovciać ;*

ten jest podobny do tego co przegapiłam. 

Napisano

Dziękuję dziewczyny za pomoc ;* jutro na spokojnie sobie n to wszystko popatrzę 

Napisano

Aniko, a czy korzystałaś z kółka na astrodienst? tam jest "normalne" kółko i aspekty w tabelce,  możesz też ściągnąć Urania free, nie ma tam wprawdzie za dużo opcji, ale horoskop wykreśla i to co jest podstawowe. Tylko trzeba najpierw zrobić własne ustawienia, bo domy są automatycznie autorskie (czyli Krusińskiego), ale za to ładnie wszystko widać. 

Napisano

Korzystałam ze strony astrotheme, teraz weszłam na stronę astrodienst i teraz już nawet nie wiem,gdzie mam descendent <bezradny>w jednym mi wyszło, że w koziorożcu na tej stronie wychodzi,  że w wodniku<bezradny>

Napisano

Aniko, na Astrotheme też masz Dsc w Wodniku, jako że Asc masz w 0.18 st Lwa. Oczywiście jeśli godzina urodzenia jest prawidłowa, bo tu akurat wystarczy 5 minut wstecz i będziesz mieć oś Asc-Dsc : Rak-Koziorożec. W sumie to i tak byłby ostatni stopień Raka i praktycznie osobowość ascendentalna jest głównie lwiasta, jednak do bardziej już wnikliwej analizy bierze się jako władcę horoskopu jeszcze Księżyc (przy tych 5 min. wstecz) a przy samym Lwie tylko Słońce, bez Księżyca.

Napisano
1 godzinę temu, Ercil napisał:

Aniko, na Astrotheme też masz Dsc w Wodniku, jako że Asc masz w 0.18 st Lwa. Oczywiście jeśli godzina urodzenia jest prawidłowa, bo tu akurat wystarczy 5 minut wstecz i będziesz mieć oś Asc-Dsc : Rak-Koziorożec. W sumie to i tak byłby ostatni stopień Raka i praktycznie osobowość ascendentalna jest głównie lwiasta, jednak do bardziej już wnikliwej analizy bierze się jako władcę horoskopu jeszcze Księżyc (przy tych 5 min. wstecz) a przy samym Lwie tylko Słońce, bez Księżyca.

Bo mnie zmyliło, dziewczyny podrzuciły mi linka, gdzie obliczało się descendent i tam wyszło mi że w koziorożcu. Asc mam w lwie to descendent w wodniku, nie wygląda to najlepiej. 

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...