Lakszmi Napisano Wrzesień 27, 2018 Napisano Wrzesień 27, 2018 Witam .zastanawia mnie fakt jak zacząć korzystać z talii tarota .Czy najpierw uczymy się arkan dużych ,a potem dołączamy małe wtajemniczenia .Czy cała talia Cytuj
SowAna Napisano Wrzesień 27, 2018 Napisano Wrzesień 27, 2018 Arkana duże/ wielkie (AW) są istotniejsze (historycznie również), są osoby, które tylko i wyłącznie korzystają z AW 1 Cytuj
Lakszmi Napisano Wrzesień 28, 2018 Autor Napisano Wrzesień 28, 2018 21 godzin temu, SowAna napisał: Arkana duże/ wielkie (AW) są istotniejsze (historycznie również), są osoby, które tylko i wyłącznie korzystają z AW Czyli kwestia właściwego wyboru - intuicji czy wróżymy z całej czy tylko AW. Cytuj
Ercil Napisano Wrzesień 28, 2018 Napisano Wrzesień 28, 2018 Beata, to różnie jest. Wszystkie karty trzeba poznać a dopiero potem wybrać, z czego chcesz korzystać. A mówię, że różnie, bo to zależy co dla kogo WA i w ogóle tarot znaczy. Jeśli nastawisz się tylko na wróżenie, no to niewiele Ci zaoferują WA, tzn, niewiele w sensie rozwoju. Bo WA służą również do poznawania siebie i świata, do poszerzania swojej świadomości. Ja do wróżenia używam całej talii, bo uważam, że tam gdzie pojawią się AW to sprawa nabiera wagi. Wyjątkowo tylko używam samych AW - i to jest przy wróżbach okolicznościowych, takich na luzie. Ale są rozkłady, których twórcy wręcz zalecają używanie tylko AW. 2 Cytuj
Syrena Napisano Marzec 22, 2019 Napisano Marzec 22, 2019 Jak ja się uczyłam to zaczynałam od Arkan Wielkich, później przechodziła na małe, żeby sobie metliku w głowie nie narobić 1 Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.