nikita29 Napisano Grudzień 3, 2018 Napisano Grudzień 3, 2018 Kochani mam pomysł:) może będziemy dzielić naszymi spostrzeżenia odnośnie planet w znakach i domach na podstawie naszego własnego horoskopu natalnego? @Batyam wiem, że też się tym interesujesz, więc może się dołączysz:) 2 Cytuj
Batyam Napisano Grudzień 4, 2018 Napisano Grudzień 4, 2018 Pytanie @nikita29 co sadzisz o właścicielu horoskopu który ma obsadzoną Wenus w Wodniku może bez domów . Jak wam się wydaje jako to jest Wenus? Cytuj
Luna Napisano Grudzień 6, 2018 Napisano Grudzień 6, 2018 Myślę ze to Wenus, która ustala granice bliskości i wolności w związku. Raczej nie rozpatrywałabym tego jako test siły tylko naturalną manifestacje Wodnika. Nie sadze żeby stworzyła zwiazek typu papużki nierozłączki, ktore wszystko lubia robic razem i nie moga bez siebie zasnac. Duzo swobody, wymiany intelektualnej ( powietrze) bo inaczej sie bedzie kisic zatem papierku niekoniecznie jej do szczescia potrzeba. Partnerstwo bardziej wskazane niz pichcenie bigosu jak typowa Grażyna. 2 Cytuj
Luna Napisano Grudzień 6, 2018 Napisano Grudzień 6, 2018 moge sie odniesc dla przykładu do dwóch watków ze swojego natala i to bez ogródek: - Saturn w II domu : oszczedzanie i strach przed bieda, troche bycie kutwa - Neptun w IV domu : poszukiwanie prawdziwego domu, poczucie nieprzynaleznosci do rodziny, odrobine ekscentryzmu, nazywanie przyjaciol bratem, siostra, zmiana miejsc zamieszkania Cytuj
Luna Napisano Grudzień 6, 2018 Napisano Grudzień 6, 2018 No i co tutaj tak cichutko kochani? @nikita29 , @runoutofbreath , @Batyam , @Essa, @Ercil , @Ismena, @Anika, @SowAna , @lirith nie wstydźcie się... @MIMESIS przecież ja nie wiem o co w tym chodzi, nie mam wiedzy Ismena 1 1 Cytuj
runoutofbreath Napisano Grudzień 6, 2018 Napisano Grudzień 6, 2018 Wenus w WODNIKU, czyli duza potrzeba wolnosci, niezależności, fajnie jak ktos jest obok, ale jednak nie za blisko. Nienawidzi osaczania, nadmiernej kontroli. Otwarty umysl, lubi szokowac, moze troche osider? Innowacja, sztuka, ideały. 1 Cytuj
runoutofbreath Napisano Grudzień 6, 2018 Napisano Grudzień 6, 2018 Ja oboscie mam ksiezyc w wodniku, wiec wiem ze wszyscy, ktorzy maja mocno zaznaczonego tego wodnika, kochaja niezaleznosc to na 100%, ale wiadomo ze nalezy rozpatrywac CAŁY KOSMOGRAM. 1 Cytuj
Batyam Napisano Grudzień 7, 2018 Napisano Grudzień 7, 2018 3 godziny temu, MIMESIS napisał: No i co tutaj tak cichutko kochani? @nikita29 , @runoutofbreath , @Batyam , @Essa, @Ercil , @Ismena, @Anika, @SowAna , @lirith nie wstydźcie się... @MIMESIS@runoutofbreath zgłaszam się ....oglądałam film tylko się nie śmiejcie A wracając do tematu to tak Waga w Wodniku to przechlapane dla tych co nie zdają sobie sprawy z czym isię to je . Neptun dla mnie to zagadkowa planeta i każdy Neptun jest inny ...i inaczej działa a w jakim znaku jest ten Neptun @MIMESIS u Ciebie ? @runoutofbreath Księżyc masz w Wodniku i chwała ,Księżyc w Wodniku to dobry strateg ale ..... to co mi się nasuwa zawsze z Wodnikiem to postać Napoleona .Wodnik jest szybki w decyzjach o , lecz ma jedną wadę i myslę że ona wpływa na zachowanie innych też planek jesli one uwidaczniają sie właśnie w wodniku .Otóż moim zdaniem czytając o Wodnikach nasunęła mi sie myśl że Wodnik niestety z bólem muszę to przyznać traci rozum kiedy ma same sukcesy i te pasma sukcesów ...mogą być dla Wodnika zgubne ...tak też było z Napoleonem i muszę przyznać że ja też przejechałam się bo za bardzo uwierzyłam w mój nieomylny mózg co do walki o .... Cytuj
nikita29 Napisano Grudzień 7, 2018 Autor Napisano Grudzień 7, 2018 Przepraszam, że się nie odzywałam, ale trochę zamieszania było. Co do Wenus w Wodniku to zgadzam się z dziewczynami. Wodnik kojarzy Mi się z kimś myślącym logicznie a nie emocjonalnie, Wenus z kolei to planeta miłości, piękna trochę taka hedonistyczna Mi się wydaje:P i właśnie Wodnik wprowadza w niej taką stabilizację, czyli hola hola moja droga, nie rzucamy się z miłością na wszystkich:P Kochane a co sądzicie o Saturnie w tym znaku? Doczytałam się, że właściciele silnego Saturna w swoim horoskopie na wszystko muszą w życiu dłużej czekać (o Ja nieszczęsna, bo Saturn u Mnie króluje) u Mnie w 9 domu. Cytuj
nikita29 Napisano Grudzień 7, 2018 Autor Napisano Grudzień 7, 2018 I jeszcze mam do was kolejne pytanie:) Co sądzicie o planetach w retrogradacji w horoskopie? U Mnie Jowisz, Uran, Neptun i Pluton (ciekawa mieszanka):P 1 Cytuj
Batyam Napisano Grudzień 7, 2018 Napisano Grudzień 7, 2018 3 godziny temu, nikita29 napisał: Przepraszam, że się nie odzywałam, ale trochę zamieszania było. Co do Wenus w Wodniku to zgadzam się z dziewczynami. Wodnik kojarzy Mi się z kimś myślącym logicznie a nie emocjonalnie, Wenus z kolei to planeta miłości, piękna trochę taka hedonistyczna Mi się wydaje:P i właśnie Wodnik wprowadza w niej taką stabilizację, czyli hola hola moja droga, nie rzucamy się z miłością na wszystkich:P Kochane a co sądzicie o Saturnie w tym znaku? Doczytałam się, że właściciele silnego Saturna w swoim horoskopie na wszystko muszą w życiu dłużej czekać (o Ja nieszczęsna, bo Saturn u Mnie króluje) u Mnie w 9 domu. Saturn w Wodniku IX dom - dla mnie to czekanie na odpowiedni moment do ..... wyjazdu np na stałe i to daleko. Tak jakoś mi się nasuwa. Cytuj
nikita29 Napisano Grudzień 7, 2018 Autor Napisano Grudzień 7, 2018 4 minuty temu, Batyam napisał: Saturn w Wodniku IX dom - dla mnie to czekanie na odpowiedni moment do ..... wyjazdu np na stałe i to daleko. Tak jakoś mi się nasuwa. Coś w tym jest, ale musi być coś jeszcze w moim natalu co sprawia, że takie wyjazdy nie są dla Mnie dobre, raz już się okrutnie sparzyłam Cytuj
Essa Napisano Styczeń 6, 2019 Napisano Styczeń 6, 2019 Dnia 4.12.2018 o 23:28, Batyam napisał: Wenus w Wodniku Tak bardzo ogólnie... mówi o byciu czarującym, ale i chłodnym, bądź obojętnym. Emocje filtrowane przez umysł. Nauka ciepła i zrozumienia. Osoba kochana ma być w domyśle przyjacielem dzielącym zainteresowania intelektualne. Osoba z potrzebą wolności - może nie chcieć się wiązać formalnie lub wymykać po legalizacji. (wg autorki Myrny Lofthus) 1 Cytuj
Essa Napisano Styczeń 6, 2019 Napisano Styczeń 6, 2019 Dnia 7.12.2018 o 19:51, nikita29 napisał: I jeszcze mam do was kolejne pytanie:) Co sądzicie o planetach w retrogradacji w horoskopie? U Mnie Jowisz, Uran, Neptun i Pluton (ciekawa mieszanka):P Ja mam w retrogradacji Wenus w Pannie w koniunkcji ze Słońcem w Pannie w domu VII. Cóż ani Słońce ani Wenus w Pannie nie mogą rozwinąć w pełni skrzydeł. Retrogradacja Wenus powoduje, że energia Wenus zamykana jest do środka. Rezultat: nie zdaję sobie sprawy ze swego uroku, nie lubię wyglądać atrakcyjnie i przykuwać wzroku zbyt wielu osób (mężczyzn i kobiet), raczej źle się czuję będąc podrywaną, a i we flircie nie do końca. U mnie flirt jest zawsze intelektualny. Ma to też związek z tym że mam AC w Koziorożcu, a Saturna w Skorpionie. Jeśli już ktoś mi się spodoba to zaangażowanie jest duże, a flirt jest intelektualny, nieco może paradoksalnie bić chłodem (Panna, retro Wenus), ale jeśli ktoś się przebije to odkryje skarby Panna czasem odpycha, by sprawdzić czy interesant wróci U mnie jest jeszcze kwadratura Słońca z Jowiszem, Uranem, Chironem, MC - co nie ułatwia życia w pełni. Mars w Lwie - szybkie spięcia, szybkie wybaczanie, ale honor, godność. Retrogradacja to nauka wyrażania tego, co schowane. W biegu życia się to zmienia. Ale trzeba mieć uważność na to. 1 Cytuj
Batyam Napisano Styczeń 6, 2019 Napisano Styczeń 6, 2019 5 minut temu, Essa napisał: Ja mam w retrogradacji Wenus w Pannie w koniunkcji ze Słońcem w Pannie w domu VII. Cóż ani Słońce ani Wenus w Pannie nie mogą rozwinąć w pełni skrzydeł. Retrogradacja Wenus powoduje, że energia Wenus zamykana jest do środka. Rezultat: nie zdaję sobie sprawy ze swego uroku, nie lubię wyglądać atrakcyjnie i przykuwać wzroku zbyt wielu osób (mężczyzn i kobiet), raczej źle się czuję będąc podrywaną, a i we flircie nie do końca. U mnie flirt jest zawsze intelektualny. Ma to też związek z tym że mam AC w Koziorożcu, a Saturna w Skorpionie. Jeśli już ktoś mi się spodoba to zaangażowanie jest duże, a flirt jest intelektualny, nieco może paradoksalnie bić chłodem (Panna, retro Wenus), ale jeśli ktoś się przebije to odkryje skarby Panna czasem odpycha, by sprawdzić czy interesant wróci U mnie jest jeszcze kwadratura Słońca z Jowiszem, Uranem, Chironem, MC - co nie ułatwia życia w pełni. Mars w Lwie - szybkie spięcia, szybkie wybaczanie, ale honor, godność. Retrogradacja to nauka wyrażania tego, co schowane. W biegu życia się to zmienia. Ale trzeba mieć uważność na to. To nic złego przyjęła opcje to ja wybieram z kim chce być..... Myślisz że to ta Panna....???? Panna to ideał... Cytuj
nikita29 Napisano Styczeń 6, 2019 Autor Napisano Styczeń 6, 2019 @Essa @Batyam same robicie wyliczenia czy korzystacie z oprogramowania/strony internetowej w obliczeniach horoskopu natalnego? Cytuj
Essa Napisano Styczeń 6, 2019 Napisano Styczeń 6, 2019 11 minut temu, nikita29 napisał: @Essa @Batyam same robicie wyliczenia czy korzystacie z oprogramowania/strony internetowej w obliczeniach horoskopu natalnego? Programu i tutaj każdy indywidualnie szuka. Swego czasu korzystałam z polskiego programu Astrolog, który instalowałam na komputerze, obecnie astro.com (po angielsku), MIMESIS wklejała też swoje propozycje stron. 1 Cytuj
Essa Napisano Styczeń 6, 2019 Napisano Styczeń 6, 2019 17 minut temu, Batyam napisał: To nic złego przyjęła opcje to ja wybieram z kim chce być..... Myślisz że to ta Panna....???? Panna to ideał... dlatego wg mnie wpływy mają też np. układy planetarne, w które moje Słońce i Wenus w Pannie a także Merkury w Pannie są uwikłani. 1 Cytuj
Essa Napisano Styczeń 8, 2019 Napisano Styczeń 8, 2019 Dnia 6.01.2019 o 21:15, Essa napisał: dlatego wg mnie wpływy mają też np. układy planetarne, w które moje Słońce i Wenus w Pannie a także Merkury w Pannie są uwikłani. ps. do tego moja Wenus jest w upadku, bo jest w Pannie to by wiele tłumaczyło hehe Cytuj
nikita29 Napisano Styczeń 10, 2019 Autor Napisano Styczeń 10, 2019 Dzisiaj doszłam do wątku north node(6 dom) i south node(12). Jakbym słyszała i czytała historię mojego życia. Ma ktoś podobnie? 1 Cytuj
Essa Napisano Styczeń 14, 2019 Napisano Styczeń 14, 2019 Dnia 10.01.2019 o 20:44, nikita29 napisał: Dzisiaj doszłam do wątku north node(6 dom) i south node(12). Jakbym słyszała i czytała historię mojego życia. Ma ktoś podobnie? Tak Podobnie miałam z Chironem... Cytuj
Akarris Napisano Marzec 2, 2019 Napisano Marzec 2, 2019 Dnia 7.12.2018 o 19:51, nikita29 napisał: I jeszcze mam do was kolejne pytanie:) Co sądzicie o planetach w retrogradacji w horoskopie? U Mnie Jowisz, Uran, Neptun i Pluton (ciekawa mieszanka):P U mnie Saturn, Neptun i Uran w retrogradacji. Nie mam zielonego pojęcia z czym to się je Cytuj
Luna Napisano Marzec 2, 2019 Napisano Marzec 2, 2019 2 godziny temu, Mistiko napisał: U mnie Saturn, Neptun i Uran w retrogradacji. Nie mam zielonego pojęcia z czym to się je http://gregoryrozek.com/pl/planetywretrogradacji_prezentacja/ zródło: https://cafeastrology.com/natal/retrogradesinthenatalchart.html Saturn Retrograde There can be more than usual experiences of guilt and self-doubt when Saturn is retrograde in the birth chart. Fears are internalized and they might put on a brave front so that others don’t see them as vulnerable. There can also be a strong fear of letting others down or of not filling their responsibilities – essentially of making poor choices. Sometimes the childhood was not very disciplined or orderly. In some ways, having Saturn retrograde in the chart tends to function much like a strong Uranus, where the native is uncomfortable with an overly orderly or disciplined life. People born with Saturn retrograde might feel especially anxious or nervous when they are in situations that call for protocol, etiquette, or specific sets of standards and rules. Uranus Retrograde Uranus retrograde can point to a fear of change or a latent mistrust of new technologies or improvements. These people might hide their eccentricities, while Uranus direct natives are more inclined to flaunt them, or at least to be proud of them. In some ways, having Uranus retrograde is like having Saturn strong in the chart. There can be pent up energy with this position, so that while they may be following rules for some time, at a certain point they bust out with a fit of rebellion before going back to a more orderly, law-abiding lifestyle. Neptune Retrograde Those born with Neptune retrograde in their chart might tend to hide their vulnerabilities, their spiritual side, or their compassion, as they feel somewhat uncomfortable expressing them. These things can very well exist, and they run deep, but Neptune retrograde natives prefer to keep these things private. Deep faith can be missing, so that these people might be naturally mistrustful. When they are left to fill in the blanks, they might expect the worst. There can be a big fear of dreaming too big dreams, as they are afraid of being let down. https://astrostyle.com/learn-astrology/retrogrades/ 1 Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.