Ona28 Napisano Styczeń 6, 2019 Napisano Styczeń 6, 2019 Na prośbę przyjaciółki rozłożyłam karty na sytuację partnerską jej brata. Jego zachowanie dało jej do myślenia i dlatego zdecydowałam na krótki rozkład przedstawiający relacje On- Ona . Dodatkowo mamy kilka pytań dotyczących tylko jego osoby - ze względu na fakt, że karty ukazujące jego odczucia mnie bardzo zastanowiły i poczułam potrzebę dopełnienia. Bardzo proszę o pomoc - opis jak Wy to wszystko widzicie ???? Za wszystkie wskazówki będę serdecznie wdzięczna Sytuacja w małżeństwie ON Ona emocje - 5 pucharów emocje - Giermek Monet postawa - As Buław postawa - 4 denarów zamiary - Rycerz Mieczy zamiary - 2 pucharów Co odbiera pozytywnie w żonie - Cesarzowa Co na tak - 4 pucharów Co negatywnie - 5 buław Co na nie - Król Monet Ja myślę, miała między nimi miejsce kłótnia. Takie mam odczucia ....On czuje się zawiedziony jej zachowaniem. (5 pucharów) Jest rozżalony i zły. Nie obędzie się bez dalszej wymiany zdań i złośliwości - rycerz mieczy. . Charakternie będzie manifestował swoją frustracje - As buław . Szanuje jednak swoją kobietę - uważa ją za piękną kobietę i oddaną matkę - Cesarzowa. Denerwuje jego jej impulsywność i robienie z igieł widły....... Ona chce się pogodzić - puchary .Teraz jest zamknięta w sobie - ma ciche dni 4 denary. Wszystko analizuje i widzi, że jego ta sytuacja też męczy- 4 puchary.Przeszkadza jej jego postawa - człowieka zbyt zdecydowanego, zasadniczego,. Być może to on rządzi w ich związku ? Ona troszkę przyjmuje zbitego dziecka ...Tak to czuję... I cóż dalej ? Jakim on jest mężczyzną - Giermek Pucharów Jakiej kobiety pragnie - 4 miecze Czy oni się z nią rozwiedzie - 9 pucharów Myślę, że on jest dobrym człowiekiem. (chociaż przez chwilę miałam wątpliwości) On chce wyciszenia, stabilności i spokoju. Miecze to też intelekt. On się z nią nie rozwiedzie 9 pucharów - to szczęście i poczucie spełnienia Pozdrawiam Cytuj
Hanka Napisano Styczeń 8, 2019 Napisano Styczeń 8, 2019 No więc wg. mnie wygląda to tak: Pani emocjonalnie skoncentrowana jest bardziej na sferze materialnej (Paź denarów), co również okazuje swoją postawą zewnętrzną (4 denarów jako gromadzenie i np. lokowanie dóbr materialnych a nie ich trwonienie). Wprawdzie w zamiarach ma okazywanie miłości mężowi (2 kielichów) i to też jest ukazane w pytaniu "co na tak" przy Pani, (4 kielichów) czyli zaspokojenie, przepych uczuciowy, jednakże ponownie do głosu dochodzi proza życia, czyli sfera materialna, co ukazuje Król Denarów w pozycji "co na nie", czyli np. brak pełnego zaangażowania męża po prostu w zaspakajaniu potrzeba materialnych rodziny, a przynajmniej na takim poziomie, na jakim Pani by oczekiwała. W przypadku Pana owszem, 5 kielichów pokazuje jego rozczarowanie emocjonalne postawą żony. Okazuje, że nie zamierza się biernie poddawać tzw. ciosaniem kołków na głowie przez żonę (As buław i Rycerz mieczy) i to go właśnie męczy w relacji małżeńskiej, co karty pokazały w pozycji "co odbiera negatywnie (5 buław jako ciągłe zmagania). Przy czym jednocześnie karty pokazują w pozycji "co na tak" (Cesarzowa), że docenia troskę żony o dom, rodzinę i uważa żonę za atrakcyjną kobietę. W drugim rozkładzie karty wg. mnie pokazują, że Pan jest człowiekiem o dobrym sercu, uczuciowym i łagodnym (Paź kielichów). Pragnąłby spokoju w domu, zawarcia rozejmu, dojścia do ugody w domu, ale nie za wszelką cenę, co pokazały już karty w poprzednim rozkładzie w Asie buław i Rycerzu mieczy. Jeśli chodzi o ostatnie pytanie to ciężko mi powiedzieć, bo uważam, że pytanie zostało nie tak postawione. Jeśli przyjąć, że pytamy o to, jaki będzie wynik prognozy dotyczący przyszłości małżonków to 9 kielichów zapowiada szczęście emocjonalne, ale przy tym pytaniu które jest na "tak lub nie" nie jestem pewna, tym bardziej, że w zamiarach Pana w pierwszym rozkładzie jest Rycerz mieczy, czyli przecinanie, odcinanie się od niewygodnych spraw czy związków... Generalnie karty pokazują, że uczucia w związku są, ale w przypadku Pani pierwsze skrzypce teraz grają sprawy materialne, co jest powodem starć między małżonkami, które wpływają negatywnie na ich relacje. W rozkładzie obok denarów, buław i Rycerza mieczy jest trochę mało pucharów. Ale występuje tez tylko jeden Arkan Wielki i to w pozytywnym aspekcie więc być może jakiś większych rewolucji nie będzie.... Tak rozkład widzę ja, nie wiem czy nie jest zbyt chaotycznie, ale może nie 2 Cytuj
Ona28 Napisano Styczeń 10, 2019 Autor Napisano Styczeń 10, 2019 Witaj. Dopiero teraz zauważyłam Twoją odpowiedź. Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc. Dużo mi to rozjaśniło rzeczy, o których nawet wcześniej nie pomyślałam Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.