Syrena Napisano Styczeń 27, 2019 Napisano Styczeń 27, 2019 Jestem ryzykiem, hazardem, który świadomie wybierzesz... Jestem obietnicę przyszłych zmian. Prawdopodobnie negatywne karty po mojej prawej stronie zapowiadają zły los, ale pozytywne karty spowodują pozytywny wydźwięk. Dwie kości zapewniają nowe szanse i okazje, możliwości, a także wprowadzają nowy element, który może być pomocny w sytuacji, o którą pytasz. Oznaczają losowość i pełne ryzyko, które wybiera się zamiast Koniczyny (2) (oznaczającej szczęście). Nigdy nie wiesz jaki będzie wynik, możesz wylosować dla siebie karę albo nagrodę. Twoja sytuacja może rozwinąć się w dobrą albo w złą stronę. Tutaj nic nie jest przesądzone, wręcz przeciwnie możliwości jest kilka. Ponadto na to co się wydarzy lub jak coś się rozwinie wpływają karty będące w pobliżu. W pytaniach o relacje z innymi, Karta Kości, przy Karcie Psa (18) (oznacza godnego zaufania przyjaciela) może nieść informacje, że wkrótce relacja ulegnie zmianie i ta osoba pokaże swoje drugie, w istocie prawdziwe oblicze. Przy tej karcie, nic nie jest pewne, ani takie jak się wydaje. Wymaga głębszego spojrzenia na sytuację, dokładniejszej analizy i obserwacji. Karta Kości może symbolizować osobę, która lubi żarty, dobrą zabawę, a także gry i... ryzykowne zachowania jak np. hazard. Oprócz tego może informować, że to Ty decydujesz o swoim losie i każdego dnia masz do dyspozycji dwie kostki, w zależności co wyrzucisz = jakie decyzje podejmiesz, tak będzie wyglądać Twój dzień oraz Twoje życie. Jesteś najwierniejszym aktorem na swojej własnej scenie. Należy zaznaczyć, że ten obraz karty pojawił się we wczesnych grach podobnych do prototypu dla Kart Lenormand. Jest to także ukłon w stronę historii talii, która pierwotnie była grą w kości i karty. Kości są teraz wbudowane w talię. Źródło: Ciro Marchetti + wiedza własna 2 Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.