Skocz do zawartości

Rozmowy o wszystkim i o niczym

Polecane posty

• Odpowiedzi 626
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

• Essa

78

• maleficent

56

• Ismena

54

• Margita

52

Napisano

mgielko, witaj ponownie :)

Dziewczyny, bardzo bym chciała aby wszystkie DOBRE wróżby z Andrzejek się Wam spełniły, po cichu marzę też o swoim, ale z tym losem przewrotnym równie bywa <bezradny>

Trzeba wierzyć, w końcu ktoś musi zapłacić za nasze zakupy <haha2>

Haha, ostatnie zdanie - bezcenne :D W sumie racja, tyle nowych galerii wybudowali, więc chcąc nie chcąc faceci bardzoo potrzebni, żeby miał kto w tych galeriach robić zakupy :D:D

Ale tak poważnie, to ja również mam nadzieję, że andrzejkowe wróżby spełnią się, w końcu to jest magiczny czas, a wróżby miłosne, zaraz po Nocy Kupały, mają największą sprawdzalność :)

Napisano

Luna mi również miło :))

"Każde marzenie dane nam jest wraz z mocą potrzebną do jego spełnienia"

Napisano

Mariko dokładnie !!!! <haha2><haha2><haha2>

Ja bym tak bardzo chciała, aby te wróżby z Nocy Kupały i Andrzejek się spełniły, wywróżyłaś mi fajnego pana Mariko :D i mam cichą nadzieję, że się spełni ;)

Ogólnie znalazłam bardzo intrygujący artykuł na temat Nocy Kupały, w sumie ja nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje w ogóle, to tylko pokazuje jak cały system (szeroko rozumiany) w Polsce oraz religię, zepchnęły na pozycję marginalną nasze korzenie słowiańskie... Ogromna szkoda.

Napisano

Witam wszystkich piateczkowo :))

U mnie w domu czytało sie dużo baśni, bajek i klechd Polskich i sama dużo czytałam Kraszewskiego stąd znam częściowo nasze słowiańskie wierzenia. Jak podrosłam to szukałam śladów dawnej wiary i znajdowałam , a od kiedy jest net to wszystko jest możliwe. Przeważnie te stronki sa utrzymywane na serwerach rosyjskich, bo polskie blokowali.

Napisano

To prawda, mnie najbardziej przeraża fakt, jak Polacy przejmują wszystko co zachodnie... bo wydaje im się to takie cool, a własne odrzucają, bo twierdzą, że to obciachowe...

Napisano

Bo nie znają tradycji naszych przodków. Nie jest to tak rozreklamowane jak wszytkie zachodnie świeta i artykuły

Napisano

Co roku, jak już gdzieś wspominałam dostaję szału na widok anielic z dzwoneczkami, koszyczkami sprzedającymi opłatki... notabene panie w kasach już nerwowo od tych dzwoneczków nie wytrzymują <bezradny>

Jednak dziś to przedstawienie przeszło moje najśmielsze oczekiwania...

Do anielic dołączyli aniolowie i chgodzą w parach <haha2> obstawa czy coś :D że dziewczyny się przebierają i wkladają aureole, no dobrz, dziewczyny tak mają, ale jak taki młodzieniec łysy, po siłowni założy tę długą sukienkę i aureolę... no to zastanawiam się czy on nie jest potomkiem tych co haremu pilnowali :D

0girl_witch.gif.d551843d651a3d222daca21637f5946b.gif

Napisano

Ja widziałam w pewnej galerii... ale osobno, nie w parach :D strasznie namolni są ogólnie... ja rozumiem, że zarabiają dodatkowo i w ogóle, ale nie znoszę nacisku, presji i natarczywosci ... bo dla dzieci z chorobami, bo dla kogoś, aby tylko wzbudzić w kimś współczucie. Nie znoszę tego i zawsze poganiam takich ludzi, bo ja też jestem człowiekiem i potrzebuje chwili spokoju.

Napisano

Ja tak niestety pracowałam, w czasie studiów :D Dorabiałam sobie na eventach świątecznych :D Akcja Aniołek- to się chyba nazywało. Hmm ale z tego co pamiętam to aż taka namolna nie byłam. Stałam sobie albo dreptałam w tę i z powrotem i ludzie sami podchodzili kupić opłatki :) Kiedyś też mnie coś takiego denerwowało, jednak człowiek zmienia zdanie gdy się sam z tym zetknie i pozna na własnej skórze. Teraz jakaś bardziej wyrozumiała przez to jestem, może dlatego że znam ten ból :)

Napisano

a u mnie nie chodzą, chyba że ślepa jestem

Napisano

Haha :D To już przeszłość. Na szczęście, bo był taki zboczony ochroniarz w Carrefourze <dobani> , miał właśnie straszną słabość do Anielic :D Ile myśmy się namęczyły, żeby posłać go do diabła :D

Napisano

Jeju :D ostatnio właśnie w Carrefourze widziałam takich ochroniarzy co mieli wyraźne ciągutki do anielic <haha2>

Napisano
Chyba nadszedł czas, abym kupiła sobie nowe karty <cwaniak>

<ok> masz już upatrzoną talię? :)

Napisano
o jak tu się ładnie zrobiło :) Dawno mnie nie było - szmat czasu :)

Witam wszystkich

Witaj Mgiełko :)

Zmiana koloru włosów? ;)

Napisano
Jeju :D ostatnio właśnie w Carrefourze widziałam takich ochroniarzy co mieli wyraźne ciągutki do anielic <haha2>

No widzisz :D Chyba Carrefour zmienia ludzi albo przyciąga świntuchów <haha2> Uff na szczęście nie muszę się już męczyć ;)

Napisano

<ok> masz już upatrzoną talię? :)

Nawet aż 3 :D Maroon, Snów i Złoty <haha2> I teraz dylemat,który wybrać :)

Napisano

Ja się nie znam, ale oglądając w zeszły weekend karty, chciałabym za jakiś czas kupić swoją pierwszą talię, moją uwagę przykuły katy złotego tarota, bardzo mi się podobają i bez wahania bym je wybrała :D

tarot snów też jest ładny. Co do Maroon zaraz sobię obejrzę :D

edit: Maroon też ładne <haha2>

Napisano
Ja się nie znam, ale oglądając w zeszły weekend karty, chciałabym za jakiś czas kupić swoją pierwszą talię, moją uwagę przykuły katy złotego tarota, bardzo mi się podobają i bez wahania bym je wybrała :D

tarot snów też jest ładny. Co do Maroon zaraz sobię obejrzę :D

edit: Maroon też ładne <haha2>

Prawda, że każdy ładny jest ? :D Jeszcze Boski mi się podoba to mam 4 do wyboru i kompletnie nie wiem, na który bym miała się zdecydować <bezradny>

Napisano

no śliczne, aż żal nie nauczyć się korzystać z tego co oferują <3

Napisano

Bedzie fajnie :) Zobacz na intitiatory golden dawn :) Ja sie czuje jakbym z nimi bajki czytala :)

Napisano

Ładny :) Niestety Maroon nigdzie nie ma i będę musiała zdecydować się na talię zastępczą, ach...

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...