Koniczyna Napisano Styczeń 19, 2020 Napisano Styczeń 19, 2020 Dzielny misiek umiarkowanie w jedzeniu i piciu 2 Cytuj
Amandaa Napisano Styczeń 19, 2020 Napisano Styczeń 19, 2020 33 minuty temu, Koniczyna napisał: Dzielny misiek umiarkowanie w jedzeniu i piciu Tak 🙂🐻 1 Cytuj
anaana Napisano Styczeń 19, 2020 Napisano Styczeń 19, 2020 Ta karta to Wielkie Arkanum Umiarkowanie Umiar Powściągliwość. 2 Cytuj
Amandaa Napisano Styczeń 24, 2020 Napisano Styczeń 24, 2020 Jeśli nikt nie wstawia to pozwolę sobie coś tu wkleić 🙂 1 Cytuj
Essa Napisano Styczeń 27, 2020 Napisano Styczeń 27, 2020 5 godzin temu, Koniczyna napisał: @Essa Wstawisz kartę? nie, bo kartę wstawia zwycięzca, czyli Ty 1 Cytuj
Koniczyna Napisano Styczeń 27, 2020 Napisano Styczeń 27, 2020 3 godziny temu, Essa napisał: nie, bo kartę wstawia zwycięzca, czyli Ty Wiem,wiem Proszę karta 3 Cytuj
SowAna Napisano Styczeń 28, 2020 Napisano Styczeń 28, 2020 Dnia 27.01.2020 o 11:51, Amandaa napisał: Sprawiedliwość @Koniczyna a ktoś zerknął na tłumaczenie nazwy tej karty? 1 Cytuj
Amandaa Napisano Styczeń 28, 2020 Napisano Styczeń 28, 2020 3 godziny temu, SowAna napisał: @Koniczyna a ktoś zerknął na tłumaczenie nazwy tej karty? No sprawdziłam... pisze siła, jak się nie mylę, ale karta jest oznaczona nr XI sprawiedliwość. Więc jak to rozumieć? Cytuj
Essa Napisano Styczeń 29, 2020 Napisano Styczeń 29, 2020 7 godzin temu, Amandaa napisał: No sprawdziłam... pisze siła, jak się nie mylę, ale karta jest oznaczona nr XI sprawiedliwość. Więc jak to rozumieć? To nie Rider-Waite jest twórcą tarota, a pierwotnie talie tarota były oznaczone XI - Moc, VIII - Sprawiedliwość. Waite pozmieniał, bo "miał swoje powody", talie na nim bazujące też mają pozmieniane. Jeśli w talii XI to Moc - to nie można z niej zrobić Sprawiedliwości... 1 1 Cytuj
Amandaa Napisano Styczeń 29, 2020 Napisano Styczeń 29, 2020 3 godziny temu, Essa napisał: To nie Rider-Waite jest twórcą tarota, a pierwotnie talie tarota były oznaczone XI - Moc, VIII - Sprawiedliwość. Waite pozmieniał, bo "miał swoje powody", talie na nim bazujące też mają pozmieniane. Jeśli w talii XI to Moc - to nie można z niej zrobić Sprawiedliwości... A więc tak... No to w takim razie pomyłka 😁 Czyli tą kartą jest moc. Cytuj
Koniczyna Napisano Styczeń 29, 2020 Napisano Styczeń 29, 2020 21 godzin temu, SowAna napisał: @Koniczyna a ktoś zerknął na tłumaczenie nazwy tej karty? Popatrz dobrze, że jesteś z nami nie sprawdzałam tłumaczenia karty Puchar dla Ciebie 1 Cytuj
Koniczyna Napisano Styczeń 29, 2020 Napisano Styczeń 29, 2020 10 godzin temu, Essa napisał: To nie Rider-Waite jest twórcą tarota, a pierwotnie talie tarota były oznaczone XI - Moc, VIII - Sprawiedliwość. Waite pozmieniał, bo "miał swoje powody", talie na nim bazujące też mają pozmieniane. Jeśli w talii XI to Moc - to nie można z niej zrobić Sprawiedliwości... Pisałam Tobie czy wstawisz kartę i się pomajtało Dziękuję za wyjaśnienie karty Tobie też leci puchar W takim razie wstawiasz kartę 1 Cytuj
Essa Napisano Styczeń 29, 2020 Napisano Styczeń 29, 2020 nie odgadłam karty, @Amandaa byłaś blisko ja uczę się do egzaminów, niech wklei ktoś, kto chce Cytuj
Amandaa Napisano Luty 3, 2020 Napisano Luty 3, 2020 6 godzin temu, Koniczyna napisał: Karta Świat 1 Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.