Skocz do zawartości

Moksha - oświecenie i uwolnienie

Polecane posty

Napisano

Moksha - termin ten pochodzi m. in. z Hinduizmu i Buddyzmu, oznacza oświecenie i uwolnienie od ignorancji poprzez poznanie samego siebie i prawdy o tym świecie. Dzięki temu dusza jest w stanie wyzwolić się z koła reinkarnacji i nie musi już odbywać kolejnych lekcji na ziemskim planie. :) 

Nie każdemu jednak pisane jest w tym życiu wymienione wyżej doświadczenie. Aby dowiedzieć się czy doznamy w tym wcieleniu oświecenia należy sprawdzić w swoim kosmogramie/horoskopie urodzeniowym gdzie znajduje się południowy węzeł księżycowy - Ketu. Jeśli znajduje się on w 4, 8 lub 12 domu to oznacza to że jest to nasze ostatnie życie na Ziemi i po śmierci będziemy mogli opuścić ten matrix. Kolejnym wariantem który może oznaczać oświecenie to gdy razem z Ketu nasze Słońce i Księżyc również znajdują się w domach 4, 8 i 12 - nie muszą być w koniunkcji, wystarczy żeby były w tych sektorach (np. Ketu znajduje się w 8 domu, a Słońce i Księżyc w 4 domu).

To taka mała astro ciekawostka ode mnie - mam nadzieję że się przyda ;) 

• Lubię! 5
Napisano
Dnia 26.05.2019 o 23:45, freakout napisał:

Moksha - termin ten pochodzi m. in. z Hinduizmu i Buddyzmu, oznacza oświecenie i uwolnienie od ignorancji poprzez poznanie samego siebie i prawdy o tym świecie. Dzięki temu dusza jest w stanie wyzwolić się z koła reinkarnacji i nie musi już odbywać kolejnych lekcji na ziemskim planie. :) 

Nie każdemu jednak pisane jest w tym życiu wymienione wyżej doświadczenie. Aby dowiedzieć się czy doznamy w tym wcieleniu oświecenia należy sprawdzić w swoim kosmogramie/horoskopie urodzeniowym gdzie znajduje się południowy węzeł księżycowy - Ketu. Jeśli znajduje się on w 4, 8 lub 12 domu to oznacza to że jest to nasze ostatnie życie na Ziemi i po śmierci będziemy mogli opuścić ten matrix. Kolejnym wariantem który może oznaczać oświecenie to gdy razem z Ketu nasze Słońce i Księżyc również znajdują się w domach 4, 8 i 12 - nie muszą być w koniunkcji, wystarczy żeby były w tych sektorach (np. Ketu znajduje się w 8 domu, a Słońce i Księżyc w 4 domu).

Mój wezel księżycowy jest w VI domu niestety nie mam zaznaczone na wykresie czy jest on polnocny, czy południowy 

A słońce jest w VIII 

Księżyc w "IV 

To jak mam to rozumieć... Proszę wytłumacz mi.... 

Wedyjska astrologia i te nazwy.... Kiedyś czytałam blog osoby ale był tak napisany że gubilam się w tym.... A może... Wskaże,  linki do. . 

Pozdrawiam serdecznie Batyam 

Napisano

zaznaczony masz zapewne północny węzeł, ale skoro znajduje się on w 6 domu to południowy węzeł na pewno znajduje się w domu 12 :) tylko to trzeba sprawdzać z wedyjskim zodiakiem syderycznym i systemem domów - każdy musi być tej samej wielkości czyli 30 stopni

wezly.jpg

Napisano

U Mnie zgodnie z wedyjskim systemem północny węzeł w 6 domu w skorpionie i południowy w 12 w byku.

Dnia 26.05.2019 o 22:45, freakout napisał:

I

Napisano

czyli wychodzi na to że to jest Twoje ostatnie życie na tej planecie :) nic tylko się cieszyć ;) 

• Lubię! 1
Napisano
3 godziny temu, freakout napisał:

czyli wychodzi na to że to jest Twoje ostatnie życie na tej planecie :) nic tylko się cieszyć ;) 

W sumie się cieszę... Oby kwantowa nie działała w innych przestrzeniach.... 

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...