Skocz do zawartości

Co cenisz w ludziach?

Polecane posty

Napisano

Tak mi się wydaje Esso. Rożni są ludzie i do rożnych osób trzeba mieć inną "instrukcję", jeden na żart zareaguje śmiechem, drugi strzeli focha, ot ludzka natura.

W tej sytuacji którą Alicja podała może być jeszcze jedna możliwosć - ta koleżanka nic nie powie, zatrzyma co widziała dla siebie. Ale gdy tamta sama się dowie, przyłapie męża. Gdy pójdzie się pożalić, wypłakać, prosić o radę to wtedy tamta powie, że już dawno wiedziała ale nie chciała mówić bo... to skutek może być jeszcze gorszy.

• 1 month later...
Napisano

Cenie w ludziach szacunek do samego siebie, szczerość jednak z nutą taktu, upór w dążeniu do celu, dotrzymywanie słowa, poczucie sprawiedliwości, empatię oraz kulturę osobistą.

0girl_witch.gif.d551843d651a3d222daca21637f5946b.gif

Napisano

Najbardziej cenie szczerosc,poczucie humoru,lojalnosc i wiernosc.Nie cierpie plotkarzy i naprawde cenie sobie trzymanie jezyka za zebami trudno o takich ludzi kazdy ma jakies wady.Przyjazn jest bardzo wazna,ale komu tu zaufac i nazwac przyjacielem chyba tylko psa jest najwierniejszy. <hejka>

Napisano

Najbardziej cenię szczerość. Nie lubię plotek, a niestety coraz więcej takich ludzi znam ;(

Napisano

Cenie szczerość i takie zdrowe oddanie, wierność w stosunku do relacji z innymi osobami. Lubie tez naturalna klasę i inteligencję :)

• 4 weeks later...
Napisano

Chyba jednak szczerosc cenie najbardziej ( szkoda,ze nie wszystkich na nią stać i to nie ze złych pobudek).Cenię też za talent,pasje i SZACUNEK dla Ziemii

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano

W ludziach cenie to ze niektórzy cenia wartosci cenniejsze od pieniedzy ... Cenie szczerosc , uczciwosc .

Napisano
W ludziach cenie to ze niektórzy cenia wartosci cenniejsze od pieniedzy ...

Z przykrością trzeba stwierdzić, że w obecnych czasach takich ludzi jest coraz mniej <bezradny>

• 2 weeks later...
Napisano

Szczerość chyba dla większości jest najważniejsza :) Dla mnie liczy się jeszcze szacunek do innych i otoczenia

Napisano

Ja również cenię szczerość w ludziach przede wszystkim. Szczerość...wierność, oddanie. Bardzo nie lubię, kiedy ktoś jest dwulicowy i zmienia strony tak, jak chorągiewka na wietrze ;/

Napisano

Szczerość, tolerancja, pogoda ducha..to najważniejsze rzeczy które cenię sobie w ludziach.Nie lubię obłudy, fałszu i ludzi którzy uważają siebie za pępek świata.

Napisano

Doświadczenie i prawdomówność. Wydaje mi się, że nie do końca ludzie są szczerzy wobec samych siebie wiec w stosunku do innych kiepsko im wychodzi. Prawda ma wartość nadrzędną - jeśli brak w niej ocen ma szansę być obiektywną a nie tylko subiektywną.

Napisano

Szczerosc ale taka do bolu. Taka w ktorym ktos , Ci mowi ze nie odszedl od Ciebie , wiedzac ze sprawi Ci tym bol;) Ja najlepiej radze sobie z diablem , ktorego widze :)

Napisano

W ludziach cenię najbardziej szczerość, konsekwentność i zdecydowanie. Szczerość dlatego że niewielu ludzi mówi faktycznie to co myśli,większość przybiera bezpieczną maskę i udaje kogoś kim nie jest, po jakimś czasie zatraca własną tożsamość. Okłamujac innych okłamuje siebie. Konsekwentnosc no coz skoro podjęło się jakieś kroki, powiedziało się a to trzeba powiedzieć b...Nie można uciekać ani przed życiem ani przed konsekwencją własnych czynów. Skoro coś robię to jest to przemyślane i nawet jak pojdzie cos nietak to wezme to na swoje barki.

Kolejna rzecz: zdecydowanie to bardzo istotne,ponieważ ciężko funkcjonować w jakiejkolwiek relacji z osobą,która sama nie wie jakie ma oczekiwania i nawet ciężko zaplanować z nią czas. Np.

-Idziemy do kina czy teatru?

-e nie wiem. Do kina. A nie jednak do teatru.

To irytujące zachowanie i niezwykle uciążliwe.

Napisano

Co cenię w ludziach

chyba najbardziej bezinteresowność i miłość do istot żywych bez względu kim i czym są

bardzo ważna jest też dla mnie tolerancja bo każdy ma prawo żyć tak aby być szczęśliwym jeżeli to nie narusza sfery innych osób.

Napisano

szczerość i lojalność, pogode ducha i przede wszystkim umiejetnosc rozmowy :)

Napisano

Ja bardzo cenię poczucie humoru, to że mimo wszystkich napotykanych przykrości ktoś sie usmiecha i nie traci wiary na lepsze jutro. Pracowitość,szczerość, lojalność i przede wszystkim odpowiedzialność- za to cenię najbardziej ;)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano

przede wszystkim szczerość, otwartość, pozytywne podejście do życia

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Cenię w ludziach radość z która potrafią isc przez zycie. Optyzmizm i milosc

• 2 weeks later...
Napisano

Cieszę się, że są ludzie, którzy wierzą w siebie i w to, że potrafią coś zrobić. Pomimo przeciwności nie poddają się, próbują jeszcze raz, a nawet kolejny i następny. Walczą do końca i nie rezygnują ze swoich planów, marzeń.

• 2 weeks later...
Napisano

A ja tak trochę z przekory, napiszę, że często, to co widzimy w innych ludziach, jest odbiciem nas samych. Przykładowo : Jeśli wkurza nas egocentryzm u znajomego, to prawdopodobnie w nas samych również. Jeśli podoba nam się pewność siebie, u przyjaciela, to często nie dostrzegamy jej w sobie. :]

"Gdy czegoś gorąco pragniesz cały Wszechświat działa potajemnie by udało Ci się to osiągnąć"

P.C.

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...