Skocz do zawartości

Co cenisz w ludziach?

Polecane posty

Napisano

Tak jest, ale również jest jeszcze inaczej - często lubimy się otaczać ludźmi, którzy są w pewien sposób podobni do nas. Chyba rzadko, kto lubi przebywać z osobami, które stale marudzą i narzekają na swój los oraz na cały świat. ;(

• 9 months later...
Napisano

Cenię w ludziach dobro, życzliwość. Chęć niesienia bezinteresownej pomocy. Sama staram się tak żyć. Jedni to doceniają, inni nie, ale mnie sprawia to radość, powoduje uśmiech mojego serca. Lubię w ludziach piękną duszę, której nie można dotknąć, ale można ją poczuć w każdy, najmniejszym życzliwym geście, słowie, czynie, uśmiechu... :)

• 1 month later...
Napisano

Pierwsze, co przychodzi mi na myśl to szczerość i życzliwość. To uniwersalne wartości, ale mam wrażenie, ze coraz trudniej znaleźć jest ludzi, którzy właśnie kierują się tymi wartościami.

• 2 weeks later...
Napisano

Każdy jest na swój sposób piękny, dobry, szczery czy radosny. Trzeba umieć tylko wydobyć to piękno z drugiego człowieka, dlatego ja cenię ludzi za to, że są i takimi ich kocham jakimi są.

• 3 weeks later...
Napisano

Ja w ludziach cenie przede wszystkim szczerość, pracowitość, to czy ta osoba jest godna zaufania, czy można liczyć na wsparcie z jej strony, nie liczy się wygląd tylko jaką ta osoba jest. :)

"Wczoraj to przeszłość,jutro to tajemnica a dziś to dar losu"

• 1 month later...
Napisano

Dla mnie również szczerość jest ważna. Nie lubię ludzi kłamliwych, fałszywych którzy rozmawiają pięknie, a gdy skończą idą do innych i zabierają się za obgadywanie.

• 10 months later...
Napisano

Cenię przede wszystkim tzw. dobre serce i szacunek w stosunku do ludzi, zwierząt i przyrody. :) No a poza tym poczucie humoru, lojalność, tolerancyjność, uczynność, stałość w przekonaniach, a także w relacjach z ludźmi, prawdomówność, ciekawy charakter, inteligencję, umiejętność dyskutowania i brak skłonności do obrażania się. ;)

• 8 months later...
Napisano

Uczciwosc, ambicje, dobrno plynace prosto z duszy, optymizm, odwage, hojnosc 

• 1 month later...
Napisano

Ja cenię sobie:

- empatię

- radość z życia

- szacunek do drugiego człowieka

- szczerość

<rotfl>

Napisano

- szczerość w mówieniu o tym co się czuje, myśli - nawet jeśli to trudne i wbrew ogółowi

- autentyczność w byciu sobą - lubienie siebie takim, jakim się jest ale też praca nad sobą

- radość życia 

- dojrzałość

- dystans do tego, co się dzieje - bycie ponad tym, co niszczy i pielęgnowanie tego co prowadzi do wzrostu

- wierność i lojalność wobec bliskich, przyjaciół

- wrażliwość na słabszych - stawanie w obronie

- uważność, wrażliwość na to, co się dzieje

- podejście niematerialistyczne, ale umie zadbać o byt swój, rodziny ---> to co robi - robi z pasją, zaangażowaniem.

Odkryłam jak bardzo cenię moich Rodziców, pomimo ich słabości, dużo przeszli a mimo to chcieli mi dać to co najlepsze na swój sposób  <3

Napisano

1. Szczerość, mimo, że czasem jest bolesna, to jednak zdecydowanie wolę jeśli ktoś powie mi szczerze to co myśli, a nie próbuje mnie oszukać, zwodzić itp.

2. Dobre serce, otwartość na potrzeby innych, a nie myślenie wyłącznie o sobie, chęć niesienia pomocy innym, wsparcie, zrozumienie

3. Poczucie humoru

4. Nie ocenianie innych osób, gdy nawet nigdy nie próbowało się ich poznać 

5. Pozytywne podejście do życia 

• 1 year later...
Napisano

Ja zdecydowanie cenię w ludziach prawdomówność i szacunek do innych oraz empatie

• 2 weeks later...
Napisano

A ja chyba najbardziej cenie w ludziach szacunek i odpowiedzialność. To jeśli ktoś bez względu na relację i sytuację potrafi kogoś obdarzyć szacunkiem jaki mu się należy i również umie brać odpowiedzialność za swoje czyny. 

• Lubię! 1

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...