Skocz do zawartości

Interpretacja kart

Polecane posty

Napisano

Witam jak zinterpretowac te karty Pustelnik ,Sad ostateczny ,diabel wszystkie w pozycij prostej,wrozba odnosi sie uczuc.

Napisano

podaj rozkład, jeżeli był użyty, pytanie, które zadałaś kartom i swoją interpretację

Napisano

Rozklad nie byl uzyty ,pytanie odnosi sie relacij z pewna osoba z przeszlosci ,ktora pojawila sie z powrotem w moim umysle.Zadalem pytanie jak to sie ulozy a moja interpretacja to pustelnik odzwierciedlajacy moja obecna sytuacje rozwoj duchowy ,analiza wlasnego zycia poszukiwanie odpowiedzi we wnatrz ,nadchodzace oderwanie ,odrodzenie .Sad ostateczny ta ,ze ta osoba bedzie czekac ,jest to ktos empatyczny ,wyrozumialy ,wspierajacy ,bardzo dobre dopasowanie ,silne reakcje ,uczucia..Natomiast diabel to jakies pozadanie..Karta Diabel jest dla mnie bardzo zastanawiajaca.....Sytuacja jest na tyle dziwna ,ze nie widzialem tej osoby dosc dlugi czas.Na przestrzeni pieciu lat mialem trzy przypadkowe wrozby w ktorych to slyszalem o jakiejs kobiecie ,ktora bardzo przezyla niespelnione uczucie i bedzie chciala cos udowodnic a ja dopiero wtedy to zrozumiem no i wlasnie to sie stalo ,tylko ten diabel jest niepokojacy.

Napisano

Jak uloza sie relacje z ta osoba ?,te trzy karty daly taki obraz sytuacij.Tylko niepokoij mnie ten Diabel ,chce poradzic sie kart gdyz wymaga to odemnie przemyslenia wielu rzeczy ,narazie sa to tylko moje mysli a czuje wewnetrzny strach przed uczuciami .

Napisano

Pierwsza karta mówi o braku kontaktu, oddaleniu waszym. Druga - o przeznaczeniu, może właśnie karmiczności waszej relacji, bilansach (zysków i strat ze znajomości). A trzecia przestrzega przed uwiązaniem, uwikłaniem w tą relację, które może mieć znamiona toksyczności (to takie związki, które nie dają satysfakcji, a mimo to trudno je zakończyć, choć nie mamy kajdanek na rękach).

Możesz sobie wyciągnąć jeszcze kartę - radę (najlepiej też kilka) - co najlepiej zrobić w tej sytuacji. Fajnie by było też dołączyć Małe Arkana.

Napisano
13 minut temu, Gramwgry napisał:

a czuje wewnetrzny strach przed uczuciami .

być może chodzi o lęk przed powtórnym zaangażowaniem? uczucia, emocje warto czuć ogólnie, bo i tak cały czas "coś do nas mówią", choćby ten lęk... :)

Napisano

Tak wiem jestem osoba wrazliwa doswiadczam na codzien wielu  emocij :DChodzi o lek przed zakochaniem czy jak to zwia miloscia bo tutaj karta diabel sugeruje wspaniale zycie seksualne ,ale tez mozliwosc pojawienia sie po okresie zakochania amanta ,ktory splodzi naszej wybrance dziecko...Radze sie tarota gdyz mialem w ostatnich latach dosc drastyczne przezycia ,ale ze wzgledu na ta wrazliwosc zaczyna mi sie to wydawac romantyczne.Stad pytanie o ten rozklad?

Napisano
37 minut temu, Gramwgry napisał:

karta diabel sugeruje wspaniale zycie seksualne

Tak, mówi o uciechach cielesnych, chemicznych itd. jeśli o taką ci relację chodzi - to może się to przydarzyć. Ale może też mówić o twoim psychicznym/emocjonalnym "uzależnieniu" od tej osoby/myślenia o niej.

Ogólnie nie widać tu uczuć związkowych, raczej kuszenie, podpuszczanie, uwodzenie.

Cytat

Radze sie tarota gdyz mialem w ostatnich latach dosc drastyczne przezycia

Fajne pytania to np. "co powinienem na ten czas wiedzieć w sprawach uczuciowych?",

"czego ta relacja miała mnie nauczyć?" (to chodzi o ex relacje, też te traumatyczne),

"najbliższa przyszłość relacji (określ mentalnie czas)" i "dalsza przyszłość relacji (określ mentalnie czas)"

Cytat

Stad pytanie o ten rozklad?

Który?

Napisano

Dopiero teraz przeczytalem Twoja pierwsza odpowiedz ,tak tez zrobilem posluzylem sie tarotem anielskim ,ktory dal mi dosc poztywna odpowiedz...a byl on juz praktykowany w starozytnym Egipcie i jesli dosc trafny..Chodzi mi o zupelnie cos innego niz mowi diabel,a odnosnie wiekszej liczby pytan ,nie chce pytac bytow astralnych o takie szczegoly poniewaz uwazam to za troche niebezpieczne .Uzylem zlego slowa piszac drastycznych ,bardziej meczace ,ktore jeszcze trwaja i nie dotyczyly one zwiazkow.

Napisano

Wyciagnolem jeszcze jedna karte jest nia Cesarz ...chcialbym na tym zakonczyc ,mozesz napisac co oznacza ona z tymi trzema poprzednimi.

Napisano

Z takim nastawieniem nie powinieneś w ogóle brać się za tarota. Każde narzędzie można wykorzystać z pożytkiem dla praw boskich albo przeciw nim - nawet karty anielskie.

Cesarz mówi Ci - zejdź na Ziemię, stąpaj po niej, używaj rozsądku, a zdobędziesz odpowiedzi, które już znasz - trzeba tylko na chłodno przeanalizować fakty i postępować zgodnie ze zdrowym rozsądkiem. To symbol dyscypliny i bycia konsekwentnym- on (Cesarz) zna swoją wartość, wypracował sobie to, o czym marzył - poprzez działanie i analizę faktów.

Napisano

Tak ,ale pytalem karty tylko w przypadkach gdy potrzebowalem pomocy ,gdy przeanalizuje wszystkie przypadki to sklada sie ciag przyczynowo skutkowy dajacy obraz swojej przyszlosci  i zaleznosci karmicznych,wiele kart moznna roznie interpretowac po za tym kupilem w Egipcie amulet ,ktory rzekomo ma mnie chronic zapewnic bezpieczenstwo ,szczescie i pewien archeolog mowil cos o przeznaczeniu jakims dziwnym trafem od kiedy go posiadam ,wiele rzeczy uklada sie po mojej mysli posiadam tez rozaniec od 1komuni ,ale on nie mial takiej sily.

Napisano

A w zasadzie piszac o drastycznych ,meczacych rzeczach ,mam na mysli kontrole umyslu...Jestem poddawany ciaglym manipulacjom jak i osoby w to zaangazowane.Wiaze sie to niestety z tzw Karma Hioba,numerologiczne 29-11 oprocz liczb mistrzowskich jak 1 ,11 mam tez 5 czyli bardzo trudna przeprawe po ktorej odzyskam wszystko co stracilem.Te wrozby to tez element tego programu dopoki sie to nie zaczelo nie zwracalem uwagi na tego typu rzeczy ,bywaja one pulapka czesto sluzby wykorzystuja wrozby do narzucania pewnych scenariuszy najgorsze ,ze zabiera mi to mozliwosc bycia soba i nikt nie poznaje mnie takim jakim jestem.Glebiej w to brnac jest to fascynujace ,ale nie na dluga mete gdyz przy poczatku mialem 20lat przy koncu mial bede 26 raczej bardzo rozwinieta swiadomosc nie przyda mi sie w zadnej pracy...Najgorsze jest ,ze znajac odpowiedz na pytanie i wiedzac wszystko steruja moje mysli na tarot ,ktory jest kolejna manipulacja a odpowiedz jest jedna by wiedziec co robic musi sie to skonczyc.To droga wyjasnienia ,Egipskie Amulety to tylko szczepione mysli .

Napisano

Przepraszam Cię @Gramwgry ale tego rodzaju kwestiami nie zajmujemy się na tym forum, potrzebujesz pomocy specjalisty. Ezoteryka Ci tutaj nie pomoże. Jeśli cierpisz, powinieneś zgłosić się do lekarza.

Napisano

Nie cierpie z zeczy zwiazanych z ezoteryka pomaga bioenergoterapia w tych kwestiach .Mam pomiary pol elektromagnetycznych zamiast do lekarza powinienem udac sie do sadu,ale nie bede sie sadzil z podmiotami powiazanymi z SKW..Chcialbym Ci podziekowac za porady ,uswiadomilas mnie z czyms .Mam juz ostatnie pytanie ,czy jesli tarot pokazal nam jakas przyszlosc to mozna ja zmienic ?

Napisano

A wlasciwie nie ostatnie to zostalo z wczoraj czyli jak zinterpretowac karty pustelnik ,sad ostateczny ,diabel i jako czwarta dociagnieta karta cesarz.Co znacza one razem w pytaniu jaka bedzie to relacja ? Przeczytalem ,ze jesli do diabla wyciagniemy cesarza to tak jakbysmy nie mysieli sie obawiac.

Napisano

Ze względu na twój stan, odmawiam odpowiedzi na wszelkie kolejne dopytania.

• Ismena locked this temat
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...