Skocz do zawartości

Mój kosmogram.

Polecane posty

Napisano

Witajcie. 

Kiedyś robiłem sobie interpretację swojego kosmogramu i mniej-więcej wiem o co chodzi, ale jednak chciałbym się zwrócić w kierunku konkretnych spraw.

Mianowicie chodzi mi o emigrację/stosunki ze społeczeństwem.

Nie czuję się dobrze w miejscu w którym jestem, a konkretnie chodzi mi o kompleksy które przez ostatni czas nie dają mi spokoju i prawdopodobnie są też widoczne w kosmogramie (Saturn w Rybach, Neptun w Kozie, kwadratura Marsa i Księżyca, tak myślę). Czy są one wg. Was widoczne, i co należałoby robić, by żyć w zgodzie z samym sobą? 

Dużo myślę o różnych kulturach, rozważam też emigrację, ale póki co są to tylko plany niemające pokrycia z rzeczywistością..

Czy w kosmogramie są zaznaczone może skąd mogą się brać takie problemy, czy może można to jakoś inaczej sprawdzić? 

Od jakiegoś czasu czuję się po prostu źle ze sobą. Może nie jest to jeszcze depresja, ale duże przygnębienie i poczucie beznadziei na pewno. Tak jakbym się dusił wśród ludzi.

Ktoś inny mi kiedyś mówił, że emigracja byłaby dla mnie wręcz wskazana, a jeszcze ktoś inny z kolei był zdania, że to nic nie zmieni skoro się widzi kwadratury w pierwszym domu. 

Nie wiem już co myśleć... Jest mi w sumie chyba już wszystko jedno. :(

IMG_20190917_201544.png

Napisano

Nie wiem, czy znajdą się chętni na analizę całego kółka, to dość obszerny temat.

Może zacząć od domu 9, bo chyba o ten dom pytasz pisząc

21 godzin temu, MagicWater napisał:

chodzi mi o emigrację

masz w nim planety ruchu i Mars i Merkury wołają cię do podróżowania i zmiany miejsca, a 9 dom mówi o podróżach dalekich, zagranicy, lecz obie planety są niestałe, może dlatego nie udaje się doprowadzić pomysłów do realizacji.

masz ciekawy układ, sprzeczny sam w sobie, więc nie dziwie się że targają tobą emocję : władca Ryb utkwił w Kozie, a władca Kozy w Rybach.

Saturn w opozycji do Słońca nie pomaga w realizacji postanowień.

Neptun i Uran w ścisłej koniunkcji w Kozie również, chcesz zmian, a nie udaje się tych zmian wprowadzić w życie.

Patrząc na Marsa z Merkurym i Neptuna z Uranem wydaje się, że przyjdzie moment, w którym rzucisz wszystko i zaryzykujesz wyjazd w nieznane, bez względu na koszty i konsekwencje.

Tu akurat nie miejsce, lecz popatrz na swoją numerologię, też ci dużo może wyjaśnić.

• Lubię! 1
Napisano

O, dziękuję za odpowiedź. :)

Może zacząć od domu 9, bo chyba o ten dom pytasz pisząc

To też, lecz bardziej się chciałem skupić na kwestiach złego samopoczucia wśród ludzi. Nie wiem jak to nazwać, ale chyba domyślasz się o co może chodzić?

Mianowicie chodzi mi o Neptuna na Asku w Kozie (nadwrażliwość?, romantyzm myślowy-idealizm?),

złe aspekty względem Marsa i Księżyca (7 dom w lwie) oraz wspomniane Słońce w Pannie. Pewnego rodzaju rozdarcie, które nie wiem z czego się bierze i w zasadzie sam nie wiem o co może mi chodzić...

Myślę, że za dużo jest w tym kółku aspektów ,,kobiecych" które niwelują ,, męskość", stąd może się brać rozdarcie, ale ja nie wiem, tak się tylko domyślam...

Masz ciekawy układ, sprzeczny sam w sobie, więc nie dziwie się że targają tobą emocję : władca Ryb utkwił w Kozie, a władca Kozy w Rybach.

Saturn w opozycji do Słońca nie pomaga w realizacji postanowień.

Neptun i Uran w ścisłej koniunkcji w Kozie również, chcesz zmian, a nie udaje się tych zmian wprowadzić w życie.

Patrząc na Marsa z Merkurym i Neptuna z Uranem wydaje się, że przyjdzie moment, w którym rzucisz wszystko i zaryzykujesz wyjazd w nieznane, bez względu na koszty i konsekwencje.

Tu akurat nie miejsce, lecz popatrz na swoją numerologię, też ci dużo może wyjaśnić.

Heh, dzięki za komplement odnośnie samoprzeczności. :p

No właśnie nie wiem. Mógłbym jeszcze podać mapę tranzytów, choć nie wiem czy to coś zmieni w interpretacji? 

Co właściwie może oznaczać Neptun i Uran w Kozie przy tranzytach Saturna i Plutona? Z tego co wiem tranzyty Saturn-Neptun zawsze zachodziły gdy do gry dochodzi myślenie o ludzkości jako zbiorowości (dużo krajów post-sowieckich miało taki tranzyt w swej historii). Uran z kolei to chęć spokojnego życia, lub technologicznych zmian, dobrze myślę?

Napisano

A kogo masz na myśli pisząc ludzie

dom 3 - relację z krewnymi, rodzeństwem

dom 7 - podejście do partnerstwa, małżeństwa

dom 11 - przyjaźń, nieformalne relacje

patrząc na 7 dom, no jest we Lwie z Księżycem, wg mnie to nie interesują cię relację próżne, chcesz czuć całym sobą, a jednocześnie Lew nie pokazuje, ze mu zależy, woli by jego adorowano, czyli kolejna sprzeczność

Ascendent raczej nie mówi o relacjach, daje tobie zrozumieć jak jesteś spostrzegany przez innych.

Uran jak dla mnie nie ma chęci spokojnego życia, to chuligan podobny do Marsa, tylko dział inaczej, bardziej kontroluje to co robi.

• Lubię! 1
Napisano

Co jak co, ale do chuligaństwa to jestem ostatnią osobą. ;)

Jak dla mnie Uran to chęć życia w świecie futurystycznym. Otaczanie się technologią, wizje przyszłości, progresywizm obyczajowy. Nie bez powodu jest władcą Wodnika, znaku wszystkiego co nowe i niezbadane. 

Jego miejsce w Kozie imo jest takim zachowaniem konsensusu pomiędzy konserwatyzmem, a nowoczesnością. 

Napisano

pozwoliłem sobie na poprawienie Twojego kosmogramu żeby wszystko było w zgodzie z tym co widać na niebie - zodiak tropikalny tego nie oferuje niestety ;)

w chwili obecnej w Twoim życiu władzę sprawuje południowy węzeł księżycowy, stąd te poczucie beznadziei, itd., ponieważ jego zadaniem jest wyrwanie Twojej osoby ze świata materialnego i skupienie na duchowości, wnętrzu, tajemnej wiedzy, itd... to trwa od końca roku 2016 i potrwa do końca roku 2023, a że południowy węzeł karmiczny aspektuje z 5 domu dom 11 (społeczeństwo, znajomi, przyjaciele, nadzieje i marzenia) to generuje to takie a nie inne uczucie :) 

moja rada - skup się na sobie i na poznawaniu różnych tajemnic, a jakiekolwiek podróże i przeprowadzki nie są w najbliższych latach dla Ciebie wskazane, więc lepiej je sobie odpuść :) możesz mieć problemy z uzyskaniem wsparcia od innych osób i mogą pojawić się problemy zdrowotne z żołądkiem, więc miej te kwestie na uwadze i nie podejmuj żadnych gwałtownych decyzji :) 

lata 2024 - 2049 wyglądają dla Ciebie bardzo dobrze (zwłaszcza w sferze zawodowej i finansowej), więc trzeba tylko przeczekać ten trudniejszy czas i będzie ok ;) 

kosmogram.png

Napisano

@freakout

Czy jeśli mam w 9 domu Chirona w znaku barana, to czy jest to pozytywną zmiana... Czy utrudnienie w zmianach.... Kurcze nie pamiętam na pamięć rozmieszczenia planet.... Zamknelam kartę z wyliczeniami.... Ale Chiron mi jakoś zapadł w pamięci.... 

Napisano
3 minuty temu, Batyam napisał:

@freakout

Czy jeśli mam w 9 domu Chirona w znaku barana, to czy jest to pozytywną zmiana... Czy utrudnienie w zmianach.... Kurcze nie pamiętam na pamięć rozmieszczenia planet.... Zamknelam kartę z wyliczeniami.... Ale Chiron mi jakoś zapadł w pamięci.... 

Chiron w 9 domu oznacza tylko tyle, że Twoje największe traumy dotyczą ekspansji, rozwoju, wyższej wiedzy i ogólnie rozumianej edukacji - tu nauka trwa całe życie np. poprzez podróże i podążanie wbrew społecznym normom, stereotypom, itd

• Dziękuję! 1
Napisano
24 minuty temu, freakout napisał:

Chiron w 9 domu oznacza tylko tyle, że Twoje największe traumy dotyczą ekspansji, rozwoju, wyższej wiedzy i ogólnie rozumianej edukacji - tu nauka trwa całe życie np. poprzez podróże i podążanie wbrew społecznym normom, stereotypom, itd

Dziękuję czyli skoro ten sprawca działa nadal aktywizacji się to oby przyszłe lata przyniosły mi pomysły, owocne pomysły. Brak mi rozwoju stagnacja mnie dobija. Dziękuję za odpowiedź 

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...