Akarris Napisano Kwiecień 27, 2022 Napisano Kwiecień 27, 2022 W tamtym roku zainteresowałem się talią Tarot Pradawnego Lasu (ang. Wildwood Tarot) Zwróciłem uwagę na rysunki. Na pudełku pojawia się Hern - leśny duch, demon z mitologii Brytani lub kapłanka z nałożoną maską rytualną: głową jelenia, która reprezentowała by Herna. Trzyma bęben z celtyckim symbolem - trzy spirale (jak dokładnie nazywa się ten symbol muszę znaleźć). Stoi wśród dwóch ośnieżonych brzóz. Rysunki przypominają mi trochę ilustracje do dawnych baśni, bajek. Widzę, że zamieniono oryginalne nazwy AW i AM. Ilustracje bardzo ładne, w dawnym stylu. Barwy nie są zbyt intensywne, nie walą po oczach. Rewers kart: 1 Cytuj
burykot Napisano Kwiecień 28, 2022 Napisano Kwiecień 28, 2022 Ten symbol to Triskelion Ta talia bardzo mi sie kiedys podobala ale byla strasznie droga. Wiec sobie odpuscilam. W koncu zdecydowalam soe na inna poganska talie chociaz do tej bardziej pasuje okreslenie szamanska. Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.