Skocz do zawartości

Śmierć - relacja

Polecane posty

Napisano

Ostatnio często wypada mi w pytaniu o przyszłość relacji z X, niemniej zawsze jest otoczona pozytywnymi kartami. Ostatnio: śmierć, gwiazda, siła. Teoretycznie pozytywnie a jednak "pod górkę". I nie wiem już, czy to co, dobre będzie konsekwencją zakończenia tej relacji, czy sama relacja przejdzie jakąś niespodziewaną transformację i przerodzi się w dobry związek. Serce by chciało to ostatnie a rozum podpowiada inaczej... Tak czy siak, karta zwiastuje nieuchronną i niełatwą zmianę.

Napisano
7 minut temu, ladywinter napisał:

Ostatnio często wypada mi w pytaniu o przyszłość relacji z X, niemniej zawsze jest otoczona pozytywnymi kartami. Ostatnio: śmierć, gwiazda, siła. Teoretycznie pozytywnie a jednak "pod górkę". I nie wiem już, czy to co, dobre będzie konsekwencją zakończenia tej relacji, czy sama relacja przejdzie jakąś niespodziewaną transformację i przerodzi się w dobry związek. Serce by chciało to ostatnie a rozum podpowiada inaczej... Tak czy siak, karta zwiastuje nieuchronną i niełatwą zmianę.

Śmierć jest na pierwszej pozycji, więc jest to de facto coś co już się dzieje między wami.

• 5 weeks later...
Napisano
Dnia 30.12.2019 o 12:43, ladywinter napisał:

Patrzać na moje doświadczenie z tą kartą smierć oznacza bolesne zakończenie pewnego etapu, pewnego rodzaju przejście, odcięcie się od starych spraw i wejście w zupełnie nowy swiat. Transformacja ta choć zazwyczaj bolesna, może okazac się czyms wybawiajacym. Zazwyczaj jest to nielawta, chcc piekna i cenna lekcja od losu. Z tego co wiem to tez karta karmy, bardzo silna, choć niestety cieszaca się niezbyt dobra slawa, gdyż zwiastuje zmiany i to nagle, bolesne..pokazuje sytuacje, na które nie mamy wpływu, nie ma możliwości powrotu, bo to smierc, cos po prostu umarlo i nie odrodzi się jak feniks z popiolow..

Dalej mamy karte Ksiezyc, która owszem może być pozytywna, ale bardzo często pokazuje tez jakies złudne nadzieje, oczekiwanie na cos co nie nastapi, mało w niej konkretu i realizmu...nie przepadam za ta karta

Trzecia karta Siła jest natomiast bardzo pozytywna, kojarzona z odważnym i silnym lwem często zapowiada sukces i pomyslnosc.

Dziwny układ...trudny do oczytania, przynajmniej jak dla mnie na ten moment. Podchodzac do tego na chłodno, bez emocji, oceniając sytuacje realnie wychodzi na to, ze czeka Was nieuchronne rozstanie, które będzie transformacja, może wywrocic Twój swiat do góry nogami, możesz ciężko to znieść i rzez dlugi czas zywic nadzieje, ze jeszcze do siebie wrócicie. Finalnie po okresie rozpaczy i smutku znajdziesz w sobie wenwterzna sile, która uczyni Cie odwazna, atrakcyjna i  okaze się, ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.

Miej proszę na uwadze, ze to moja interpretacja, ja jedynie się ucze i z natury wole zakladac ciemny scenariusz, nigdy nie koloruje, jestem szczera... wiec być może ta interpretacja jest zbyt ostra. Zycze Ci, aby dużo szczęścia. Co ma być to będzie pamiętaj, rozwijaj się i idz do przodu :* 

• Lubię! 1

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...