Skocz do zawartości

Giermek Denarów

Polecane posty

Napisano

Giermek Denarów

74.jpg.74ed3fe93b75988b886340ffe8bf3343.jpg

Ma określone zainteresowania, uznawany jest za eksperta w danej dziedzinie, potrafi podczas wygłaszania sądów uzasadniać swoje stanowisko, przedstawić je w sposób przekonywujący i doskonale logiczny. Możemy spokojnie utożsamiać się z tak pozytywną postacią. Powinniśmy być wówczas dumni ze swojej odpowiedzialności, przewidywalności i konsekwencji.

Giermek Monet to ostrożna i młoda osoba. Będąc siedemdziesiątą piątą, kolejną kartą tarota, jest dwunastką, co czyni go kompletnym i zaangażowanym, ale jest też trójką, czyli człowiekiem zdyscyplinowanym i utalentowanym. Te zalety dodatkowo pogłębiają jego uczynność i pilność.

Karta zapowiada więc stosunkowo dobre prognozy dla planowanych zajęć. Organizacyjnie będą one bez zarzutu, choć wymaga to pewnego poświęcenia i głębokiego wniknięcia w meritum sprawy, co wiąże się z koniecznością zdobywania dodatkowych kwalifikacji, umiejętności i kompetencji w jakiejś wąskiej specjalności. Na szczęście trafiło na człowieka, który nie boi się pracy i nowych wyzwań. Nauka jest dla niego chlebem powszednim, potrafi ją sobie zorganizować, ceni wysiłek, który wkłada w swoje osiągnięcia i stara się robić to dobrze, by niepotrzebnie nie tracić czasu. Jeżeli analizowana karta zostanie wybrana jako personalizująca, możemy wszystkie te superlatywy przyjąć do siebie.

Gdy wyciągniemy Giermka Denarów

W otoczeniu kart pomyślnych mamy szansę dokończenia ważnej i trudnej dla nas sprawy, otrzymamy też satysfakcjonującą nas wiadomość. Jest to nagroda za mądrość i konsekwencję, przejrzystość intencji oraz dobrą organizację. Aby jak najszybciej osiągnąć sukces, powinniśmy jednak zdecydować się na jedną konkretną sprawę, ponieważ wrodzona nam dokładność, przy zbyt dużej ilości zobowiązań, wyczerpie nasze siły i nie przyniesie danego zadowolenia. Za to poświęcenie się trudnej, ale za to jednej dyscyplinie zagwarantuje sukces. Sytuacja wymaga więc przemyślenia, a następnie można zająć się pracą. Dotyczy to również rozwoju zainteresowań, podjęcia się jakiegoś opracowania dzieła naukowego czy literackiego.

W otoczeniu kart mniej pomyślnych przestrzega przed popełnieniem błędu, stawianiem nierealnych celów albo ich mętnym uzasadnieniem. Nie sprzyja to precyzji działania, wprowadza chaos i pozerstwo. Zła organizacja i brak procedur, a zwłaszcza systematyczności sprawiają, że czujemy się nieco rozczarowani, docierają do nas raczej niepomyślne wieści, a skutek wydaje się bardzo mało satysfakcjonujący. Powinno się udać, pod warunkiem zachowania elementarnej konsekwencji. W przeciwnej sytuacji wkrótce porzucimy zamiar, wynik stanie się nam obojętny i szybko postaramy się zakończyć nasze, początkowo wydawałoby się ważne działanie. Zanim to nastąpi, warto nieco z dystansu przyjrzeć się sprawie i wprowadzić do niej korekty.

źródło: magia.onet.pl

• 1 year later...
Napisano

2w5k177.jpg

Znaczenie karty Paź Denarów:

Może oznaczać ucznia, studenta, osobę, która zdobywa wiedzę, lubiącą się uczyć. Karta symbolizuje także ciekawość świata, dziecko, naukę, studia, wytrwałość, uczestniczenie w kursach, powolny, stały postęp, praktycyzm, realizm, dochodzenie do celu małymi krokami.

Źródło: Tarot - Arkana Małe

Paź Denarów - dobre wiadomości dotyczące nowego przedsięwzięcia, mądrość i systematyczność działań, dobre zarządzanie, dbanie o czystość i estetykę otoczenia.

Paź Denarów (odwrócona) - niespłacone długi, łapówkarstwo, rozpoczynanie pracy i rzucanie jej w połowie, mały zysk w stosunku do poniesionych nakładów.

Alla Alicja Chrzanowska "Tarot prosty i skuteczny"

• 2 months later...
Napisano

Symbol osoby uczącej się, często za pieniądze (wszystkie płatne formy nauki, włącznie ze studiami wyższymi). Gospodarność, kolekcjonowanie lub zbieranie czegoś, wytrwałość w dążeniu do pogłębiania wiedzy, dobre zarządzanie, zdane egzaminy. Życie zgodne z pasją.

W negacji oznacza niespłacone długi, łapówkarstwo, kierowanie się nieracjonalnymi przesłankami ekonomicznymi, lenistwo, rozrzutność, drobiazgowość, złą inwestycję.

Choroby: wątroba i pęcherzyk żółciowy.

Źródło: Joanna Stawińska Twój magiczny niezbędnik

• 1 month later...
Napisano

W ciągu dnia wypadł mi kilka razy i powtarzał się w rozkładach, nie miałam kompletnie pomysłu na niego... do następnego dnia, okazało się, ze dostałam propozycje na dorobienie sobie trochę grosza pisząc prace kontrolne ;)

• 2 years later...
Napisano

Często mi wypada na uczucia, mam talent do toksycznych relacji gdzie jedna strona jest biorcą a druga daje, nie otrzymując nic w zamian.

Przy relacjach z mężczyznami wypada mi na tych którzy właśnie wykorzystują drugą stronę, którzy chcą tylko brać nie dając nic od sb.

Szczerze mimo że to pozytywna karta jak pojawia mi się w uczuciach to psuje mi humor :)

• Lubię! 1
  • 3 weeks later...
Napisano

W uczuciach bardziej mi wypada na koleżeństwo. On bardziej kalkuluje niż pozwoli sobie na zakochanie się :)

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...