Ismena Napisano Lipiec 8, 2014 Napisano Lipiec 8, 2014 Giermek Denarów Ma określone zainteresowania, uznawany jest za eksperta w danej dziedzinie, potrafi podczas wygłaszania sądów uzasadniać swoje stanowisko, przedstawić je w sposób przekonywujący i doskonale logiczny. Możemy spokojnie utożsamiać się z tak pozytywną postacią. Powinniśmy być wówczas dumni ze swojej odpowiedzialności, przewidywalności i konsekwencji. Giermek Monet to ostrożna i młoda osoba. Będąc siedemdziesiątą piątą, kolejną kartą tarota, jest dwunastką, co czyni go kompletnym i zaangażowanym, ale jest też trójką, czyli człowiekiem zdyscyplinowanym i utalentowanym. Te zalety dodatkowo pogłębiają jego uczynność i pilność. Karta zapowiada więc stosunkowo dobre prognozy dla planowanych zajęć. Organizacyjnie będą one bez zarzutu, choć wymaga to pewnego poświęcenia i głębokiego wniknięcia w meritum sprawy, co wiąże się z koniecznością zdobywania dodatkowych kwalifikacji, umiejętności i kompetencji w jakiejś wąskiej specjalności. Na szczęście trafiło na człowieka, który nie boi się pracy i nowych wyzwań. Nauka jest dla niego chlebem powszednim, potrafi ją sobie zorganizować, ceni wysiłek, który wkłada w swoje osiągnięcia i stara się robić to dobrze, by niepotrzebnie nie tracić czasu. Jeżeli analizowana karta zostanie wybrana jako personalizująca, możemy wszystkie te superlatywy przyjąć do siebie. Gdy wyciągniemy Giermka Denarów W otoczeniu kart pomyślnych mamy szansę dokończenia ważnej i trudnej dla nas sprawy, otrzymamy też satysfakcjonującą nas wiadomość. Jest to nagroda za mądrość i konsekwencję, przejrzystość intencji oraz dobrą organizację. Aby jak najszybciej osiągnąć sukces, powinniśmy jednak zdecydować się na jedną konkretną sprawę, ponieważ wrodzona nam dokładność, przy zbyt dużej ilości zobowiązań, wyczerpie nasze siły i nie przyniesie danego zadowolenia. Za to poświęcenie się trudnej, ale za to jednej dyscyplinie zagwarantuje sukces. Sytuacja wymaga więc przemyślenia, a następnie można zająć się pracą. Dotyczy to również rozwoju zainteresowań, podjęcia się jakiegoś opracowania dzieła naukowego czy literackiego. W otoczeniu kart mniej pomyślnych przestrzega przed popełnieniem błędu, stawianiem nierealnych celów albo ich mętnym uzasadnieniem. Nie sprzyja to precyzji działania, wprowadza chaos i pozerstwo. Zła organizacja i brak procedur, a zwłaszcza systematyczności sprawiają, że czujemy się nieco rozczarowani, docierają do nas raczej niepomyślne wieści, a skutek wydaje się bardzo mało satysfakcjonujący. Powinno się udać, pod warunkiem zachowania elementarnej konsekwencji. W przeciwnej sytuacji wkrótce porzucimy zamiar, wynik stanie się nam obojętny i szybko postaramy się zakończyć nasze, początkowo wydawałoby się ważne działanie. Zanim to nastąpi, warto nieco z dystansu przyjrzeć się sprawie i wprowadzić do niej korekty. źródło: magia.onet.pl Cytuj
Syrena Napisano Sierpień 9, 2015 Napisano Sierpień 9, 2015 Znaczenie karty Paź Denarów: Może oznaczać ucznia, studenta, osobę, która zdobywa wiedzę, lubiącą się uczyć. Karta symbolizuje także ciekawość świata, dziecko, naukę, studia, wytrwałość, uczestniczenie w kursach, powolny, stały postęp, praktycyzm, realizm, dochodzenie do celu małymi krokami. Źródło: Tarot - Arkana Małe Paź Denarów - dobre wiadomości dotyczące nowego przedsięwzięcia, mądrość i systematyczność działań, dobre zarządzanie, dbanie o czystość i estetykę otoczenia. Paź Denarów (odwrócona) - niespłacone długi, łapówkarstwo, rozpoczynanie pracy i rzucanie jej w połowie, mały zysk w stosunku do poniesionych nakładów. Alla Alicja Chrzanowska "Tarot prosty i skuteczny" Cytuj
Anika Napisano Październik 22, 2015 Napisano Październik 22, 2015 Symbol osoby uczącej się, często za pieniądze (wszystkie płatne formy nauki, włącznie ze studiami wyższymi). Gospodarność, kolekcjonowanie lub zbieranie czegoś, wytrwałość w dążeniu do pogłębiania wiedzy, dobre zarządzanie, zdane egzaminy. Życie zgodne z pasją. W negacji oznacza niespłacone długi, łapówkarstwo, kierowanie się nieracjonalnymi przesłankami ekonomicznymi, lenistwo, rozrzutność, drobiazgowość, złą inwestycję. Choroby: wątroba i pęcherzyk żółciowy. Źródło: Joanna Stawińska Twój magiczny niezbędnik Cytuj
maleficent Napisano Listopad 23, 2015 Napisano Listopad 23, 2015 W ciągu dnia wypadł mi kilka razy i powtarzał się w rozkładach, nie miałam kompletnie pomysłu na niego... do następnego dnia, okazało się, ze dostałam propozycje na dorobienie sobie trochę grosza pisząc prace kontrolne Cytuj
Anastazja 32 Napisano Sierpień 26, 2018 Napisano Sierpień 26, 2018 Często mi wypada na uczucia, mam talent do toksycznych relacji gdzie jedna strona jest biorcą a druga daje, nie otrzymując nic w zamian. Przy relacjach z mężczyznami wypada mi na tych którzy właśnie wykorzystują drugą stronę, którzy chcą tylko brać nie dając nic od sb. Szczerze mimo że to pozytywna karta jak pojawia mi się w uczuciach to psuje mi humor 1 Cytuj
Mala_83 Napisano Wrzesień 14, 2018 Napisano Wrzesień 14, 2018 W uczuciach bardziej mi wypada na koleżeństwo. On bardziej kalkuluje niż pozwoli sobie na zakochanie się Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.