Skocz do zawartości

Czego ode mnie oczekuje?

Polecane posty

Napisano

Hej, 

spytalam kart czego nowo poznany mężczyzna będzie ode mnie oczekiwał, wyszły następujące karty;

VI mieczy, diabeł, IX denarów 

jak sądzicie? Ja również podzielę się swoją interpretacja, ale jestem ciekawa Waszych pomyslow

Napisano

VI mieczy to relacje na odległość albo z pewnym dystansem.Jednak diabeł mi się kojarzy z seksem.Tylko,że diabełek nie zawsze niestety oznacza namiętność.Czasami pokazuje ta karta swoją negatywną stronę.To 9 denarów trochę chyba jest pozytywniejsze.Jednak też ma dwie strony.Może pokazywać faceta,który jest samotny z własnego wyboru.Mi się wydaje,że ten mężczyzna może mieć dobre do Ciebie nastawienie,ale będzie go bardzo  trudno zdobyć,aby zanim być.

• Dziękuję! 1
Napisano

Tylko ja mam bardzo niewielką wiedzę na temat kart tarota.Tak naprawdę dopiero próbuję się o nich jak najwięcej dowiedzieć,ale jakoś inne rzeczy mnie rozpraszają i nie potrafię.

• Lubię! 1
Napisano
58 minut temu, Szamanka napisał:

VI mieczy to relacje na odległość albo z pewnym dystansem.Jednak diabeł mi się kojarzy z seksem.Tylko,że diabełek nie zawsze niestety oznacza namiętność.Czasami pokazuje ta karta swoją negatywną stronę.To 9 denarów trochę chyba jest pozytywniejsze.Jednak też ma dwie strony.Może pokazywać faceta,który jest samotny z własnego wyboru.Mi się wydaje,że ten mężczyzna może mieć dobre do Ciebie nastawienie,ale będzie go bardzo  trudno zdobyć,aby zanim być.

Dziękuję Ci bardzo za poswiecony czas i analizę, ja zaraz tez podzielę się swoja interpretacja w komentarzu. To nic, ze dopiero się uczysz, ja także, dlatego lubie czytac interpretacje innych i porownywac ze swoja, w taki sposób można się najwięcej nauczyć, zapamietac, poznac nowy punkt widzenia :) Jestem wdzieczna za Twój komentarz :* 

Napisano

Pierwsza karta VI mieczy,

moim zdaniem może oczekiwać tego dystansu, przestrzeni dla siebie, tak jak napisalas Szamanko, mi tez nasunal się związek na odleglosc, taki, w którym panuje przestrzen, każdy z partnerow ma swoje zycie, nikt nikogo nie osacza. VI może tez być oznaka pewnego chlodu, zamkniecia jednego z partnerow, może chodzic o mnie, bo ja z natury jestem nieufna wobec nowo poznanych mężczyzn, Vi miecyz to także odcięcie się pozostawienie za sobą przeszlosci i konieczność zaczęcia od nowa, ze "swieza glowa".

Diabel

No coz, mi tez diabel kojarzy się z seksem. Podobno często oznacza duza namietnosc, ale także nieczyste intencje, sile emocje, intrygi, glownie jednak wszystko skupia się na materii, cielesności. Zapewne Pan widzi ze mnie swój "ideal kochanki" i jego myśli kraza glownie wokol tego tematu. 

IX denarow

IX denarów wg mnie oznacza to, iż pragnie widzieć we mnie kobiete z pasja, idaca w strone marzen, spelniona. Szuka kobiety, która będzie podziwiana przez innych, niezależnej, z dobra energia. Może tez oznaczac, ze oczekuje ode mnie dużych pokladow milosci, dbania o związek, spokoju, harmonii, dużego zaangażowania jeśli chodzi o uczucia. Z kolei z innych zrodel wyczytałam, ze karta ta oznacza zysk, czerpanie korzyści z kogosc, nagość, pokazywanie ciala. 

Coz, dziwne sa te karty...

Czy ktoś jeszcze pokusi się o interpretacje? Mnie trochę ten rozkład niepokoi 

Napisano

Ja nie mam dobrych doświadczeń z VI mieczy  jeśli chodzi o rozkłady na relacje (dokładnie takie jak opisane wyżej: dystans, chłód i zamknięcie)... Ale tutaj jest pytanie o oczekiwania, więc może coś lepszego pokazują... Diabeł by mnie też raczej zaniepokoił, też chyba nic dobrego nie pokazuje (jakieś instynkty, uzależniające emocje, niezdrowe zależności). Co do 9 denarów to mam podobne odczucia co Szamanka.

• Dziękuję! 1
Napisano
43 minuty temu, Mete napisał:

Ja nie mam dobrych doświadczeń z VI mieczy  jeśli chodzi o rozkłady na relacje (dokładnie takie jak opisane wyżej: dystans, chłód i zamknięcie)... Ale tutaj jest pytanie o oczekiwania, więc może coś lepszego pokazują... Diabeł by mnie też raczej zaniepokoił, też chyba nic dobrego nie pokazuje (jakieś instynkty, uzależniające emocje, niezdrowe zależności). Co do 9 denarów to mam podobne odczucia co Szamanka.

wlasnie mnie to polaczenie diabła i 9 denarów zastanawia..dziwnie to wyglada, 9 denarów to jakaś chcec zysku, diabeł uzależnienia, seks, manipulacja.. :/

Napisano
22 minuty temu, runoutofbreath napisał:

wlasnie mnie to polaczenie diabła i 9 denarów zastanawia..dziwnie to wyglada, 9 denarów to jakaś chcec zysku, diabeł uzależnienia, seks, manipulacja.. :/

Tylko zachowaj dystans do tego,co Ci wychodzi w kartach.Żebyś nie nastawiła się źle na samym początku znajomości.Pamiętaj o prawie przyciągania.

• Lubię! 1
Napisano
11 minut temu, Szamanka napisał:

Tylko zachowaj dystans do tego,co Ci wychodzi w kartach.Żebyś nie nastawiła się źle na samym początku znajomości.Pamiętaj o prawie przyciągania.

Masz racje, postaram się. Postawiłam karty, bo chciałam wiedziec, czego moge się spodziewac, podejdę neutralnie, zobaczymy jak będzie po spotkaniu..dam znac 

Napisano

Facet chyba jest po przejsciach. 6 mieczy u mnie pokazuje czesto rozstania/ rozwody..diabel moze miec oczekiwania niespelnionych fantazji..moze byc uzalezniony od " seksu, alkoholu, czy narkotykow itp..." 9 denarow skolei pokazuje czesto egoistow..takze moze byc tez tak ze diabel przy 9 denarow moze po prostu pokazuje faceta ktory spelnia swoje zachcianki i tylko jemu ma byc dobrze....No jest tez opcja iz owy pan to po prostu koziorożec xd a koziorożec to przeciez diabel w tarocie :D

• Lubię! 1
  • Dziękuję! 1
Napisano
Dnia 29.01.2020 o 02:17, runoutofbreath napisał:

czego nowo poznany mężczyzna będzie ode mnie oczekiwał

Dnia 29.01.2020 o 02:17, runoutofbreath napisał:

VI mieczy, diabeł, IX denarów

chyba ma zamiar do ciebie (9 denarów) przybywać (6 mieczy) da dobry sex (XV) ;)

• Dziękuję! 1
Napisano

Kochani,

informuje Was, iż spotkanie odwolalam, przemyslalam sprawę i doszłam do wniosku, ze ani mi na nim jakos szczególnie nie zależy, karty tez wygladaja kiepsko, wiec odpuszczam. Takie spotykanie się na sile nie ma sensu, najpierw skupie się na dokończeniu studiow i rozwijaniu pasji (w tym nauki Tarota) może przy okazji pojawi się ktoś bardziej mi przeznaczony, w moim typie :)

@SowAna@Szamanka@szyszka@Mete

A co do jego reakcji to nawet nie wyswietlil wiadomości <obraza>

• Lubię! 1
Napisano

A może właśnie te karty idealnie pokazały,co się wydarzy.VI mieczy karta zdobywania wiedzy przez Ciebie.Czyli tak,jak na tych sześciu mieczach odpłynęłaś od niego,aby wypłynąć na szerokie wody.Aby szukać odpowiedniej osoby i zdobywać wiedzę.Miecze to nauka.Ten diabeł z jednej strony oznacza,że on nie do końca był uczciwy wobec ciebie,bo jakby mu zależało na spotkaniu to by ci coś odpisał,a on nawet nie wyświetlił.Poza tym ten diabeł to też zamieszanie w twojej głowie.Nie do końca chciałaś spotkania tak naprawdę.A to 9 denarów to na sukces na studiach i w ogóle.Będziesz zadowolona z efektów swojej pracy na nich.I też karta mówiąca,że wchodzisz do swojej skorupy,odcinasz się aby właśnie te dobra materialne się pojawiły w twoim życiu,czyli studia,praca,nauka tarota itd.No w ogóle to 6 mieczy mówi o oddaleniu się,czyli wróżyło że nie będzie spotkania.

• Lubię! 1
Napisano
18 minut temu, Szamanka napisał:

A może właśnie te karty idealnie pokazały,co się wydarzy.VI mieczy karta zdobywania wiedzy przez Ciebie.Czyli tak,jak na tych sześciu mieczach odpłynęłaś od niego,aby wypłynąć na szerokie wody.Aby szukać odpowiedniej osoby i zdobywać wiedzę.Miecze to nauka.Ten diabeł z jednej strony oznacza,że on nie do końca był uczciwy wobec ciebie,bo jakby mu zależało na spotkaniu to by ci coś odpisał,a on nawet nie wyświetlił.Poza tym ten diabeł to też zamieszanie w twojej głowie.Nie do końca chciałaś spotkania tak naprawdę.A to 9 denarów to na sukces na studiach i w ogóle.Będziesz zadowolona z efektów swojej pracy na nich.I też karta mówiąca,że wchodzisz do swojej skorupy,odcinasz się aby właśnie te dobra materialne się pojawiły w twoim życiu,czyli studia,praca,nauka tarota itd.No w ogóle to 6 mieczy mówi o oddaleniu się,czyli wróżyło że nie będzie spotkania.

moze i tak, chociaż z drugiej str pytałam czego oczekuje a nie jak sytuacja potoczy się dalej. Sama nie wiem, ale wydaje mi się, iż podjelam sluszna decyzje i tak nic ciekawego by nie wyszlo :) 

• Lubię! 1
Napisano

Ja mam traumę jesli chodzi o VI mieczy i diabła  w relacjach, więc myślę, że to dobra decyzja :)

• Lubię! 2
Napisano
12 godzin temu, runoutofbreath napisał:

moze i tak, chociaż z drugiej str pytałam czego oczekuje a nie jak sytuacja potoczy się dalej. Sama nie wiem, ale wydaje mi się, iż podjelam sluszna decyzje i tak nic ciekawego by nie wyszlo :) 

Decyzja zawsze należy do Ciebie:)

• Lubię! 1
  • 2 weeks later...
Napisano
Dnia 29.01.2020 o 15:16, runoutofbreath napisał:

@Dager może Ty się udzielisz w tym temacie ;p

XV Diabeł.  Jak widze jego kartach to  wiem ze bedzie zadyma, będzie bolało  <kawka>

• Smutek 1

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...