Gość Ophelia2040 Napisano Kwiecień 14, 2020 Napisano Kwiecień 14, 2020 Spodobał mi się wątek @Egeria o zagadkach detektywistycznych. Postawiłam więc karty też na poważny temat, ale taki, który niedługo zweryfikujemy Do zabawy zapraszam też osoby, które kart nie mają, ale na podstawie znalezionych znaczeń chcą dopisać coś od siebie. Rozkład ma dość luźną strukturę: środkowa karta to główny temat albo problem, po lewej dwie karty to przeszłość, bliższa przyszłość lub przyczyna, a z prawej jest wynik albo dalsza przyszłość. Jest na podstawie rozkładów Rany George z "Podręcznika kart Lenormand". Kolorki dla rozróżnienia. Zadałam pytanie, co ważnego w Polsce wydarzy się w dzień wyborów 10 maja (dokładnie w ten jeden konkretny dzień): Księżyc + Rózgi + Statek + Gwiazdy + Krzyż Myślałam długo nad tym rozkładem i postanowiłam zrobić bardzo prostą interpretację. Statek to przede wszystkim długą podróż i zagranica... Na początku mi to nie pasowało. Ale statek to też zmiany. Księżyc to emocje i sława. Rózgi to kłótnia. Chodzi o emocjonalną kłótnię albo kłótnię ze sławną osobą? Gwiazdy + Krzyż. Gwiazdy oznaczają, że czegoś jest dużo. Dużo symboli religijnych? Jakby tego dnia była mowa o Kościele. Ale może chodzić też o zakończenie czegoś pozytywnego. Odnoszę głupie wrażenie, że faktycznie chodzi o coś lub kogoś zza granicy. Coś pozytywnego, co na wszystkich polach będzie dostawało "bana". Może to będzie odmowa sprowadzenia czegoś zza granicy albo cofną pozwolenie na wyjazdy zagraniczne? W teorii będzie można znów podróżować pod koniec kwietnia. Cytuj
Egeria Napisano Kwiecień 15, 2020 Napisano Kwiecień 15, 2020 Wyzwanie podjęte Statek = dla mnie symbol Polski otoczonej przez wodę (rzeki graniczne Odra, Nysa Łużycka, San, Bug, Bałtyk) Księżyc + rózgi = kobieta, która będzie dążyła do zwycięstwa, chłoszcząc rózgami burty statku Gwiazdy + krzyż = rozstrzygnięcie przyjdzie nocą, zostanie przypieczętowana nasza przyszłość Ja tak to widzę 1 Cytuj W miarę możliwości na pytania odpowiadam w ciągu 48 godzin. Dziękuję za wyrozumiałość
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.