ezzzi Napisano Maj 21, 2020 Napisano Maj 21, 2020 Hej Moi Drodzy, Zwracam się do Was może z trochę nietypowym pytaniem. Od jakiegoś czasu prześladują mnie liczby 44 i 444. Tak, może jest to trochę śmieszne, ale tak jest. Budzę się - godzina 4:44 serial trwa 44 minuty Rachunek za zakupy -44,04 Troszkę się przestraszyłam jak zobaczyłam, że liczba wyrazów w moim cv 444 :P Szukałam w necie informacji na ten temat, ale może ktoś z Was będzie miał jakąś większą wiedzę w tym temacie i powie mi co to może oznaczać? Cytuj
Light Napisano Czerwiec 4, 2020 Napisano Czerwiec 4, 2020 W układzie 444 masz na górze piramidy 16/7 czyli liczbę karmiczną. Być może warto poświęcić więcej uwagi najbliższym. Cytuj
Ercil Napisano Czerwiec 5, 2020 Napisano Czerwiec 5, 2020 hmmm ale co do "prześladujących liczb" ma piramida numerologiczna? Piramida to jest układ całkowicie indywidualny, wynikający z daty urodzenia, a samo podstawienie do niej liczb, które ktoś widzi mija się z celem, jakim jest numeryczny układ życiowy. Poza tym jeśli chodzi o prześladujące kogoś liczby, to w przeważającej liczbie przypadków nie chodzi o żadne znaki a o symetrię. Otóż jeśli kilka, dosłownie kilka razy zdarzy się, że zobaczymy powtarzające się liczby, to mózg to wychwytuje, bo to jest inne - symetryczne, zrównoważone, bardziej harmonijne niż inne, niepowtarzające się liczby, a każdy byt, świadomie lub nie, dąży do równowagi właśnie. I takie liczby zapamiętujemy i zauważamy już potem automatycznie. Z drugiej strony, jeśli już zostaną zauważone, to wychwytujemy je z otoczenia, wszędzie gdzie się pojawią. No i tu zaczynają się schodki, bo niektórzy zaczynają wierzyć że to "coś oznacza" - a z reguły nie oznacza nic; bywa że ktoś się przestraszy (nie ma czego), bywa, że święcie uwierzy, że dostaje wskazówkę lub ostrzeżenie od sił wyższych. To rzeczywiście może być czasami wskazówka, ale naprawdę, w ogromnej większości "prześladujące liczby" są wytworem nakręcanej wyobraźni. Jeśli już "siła wyższa" chce nam udzielić wskazówki lub ostrzeżenia za pomocą liczb, to należy zapoznać się ze znaczeniem liczb, niekoniecznie w kontekście numerologicznym, ponieważ każdy naród (albo rasa) ma swoją symbolikę związaną z liczbami. Jeśli jednak temat zamieściłaś na numerologii, to skocz do numerologicznych objaśnień tej liczby, jeśli zaś zamieściłaś to na chybił-trafił, to poszukaj informacji o całej symbolice czwórki. Bo tu o nią chodzi - wszak nie zwróciłabyś uwagi na pojedyńcze 4, ale już na dwie albo trzy 4 już reagujemy, przynajmniej ciekawością 1 Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.