Skocz do zawartości

Łapacz snów

Polecane posty

Napisano

Cierpisz na bezsenność? Masz koszmary? Przygotuj osobistego łapacza snów.

1069-lapacz-snow.jpg

Według indiańskich wierzeń sieć takiego amuletu przepuszcza tylko dobre sny, a zatrzymuje wszelkie koszmary, które giną potem wraz z pierwszymi promieniami wschodzącego słońca.

Moc łapacza będzie największa, jeśli samodzielnie przygotujesz go 21 lutego. Wtedy jest bowiem nów Księżyca w Rybach, które są znakiem snów, duchowości i kontaktów z niematerialnym światem.

Weź zatem kolorowy sznurek w dwóch kolorach, kilka koralików i piórek (prawdziwych lub sztucznych) oraz kółko o średnicy około 5 cm (drewniane, metalowe lub plastikowe, może to być kółko od breloka na klucze).

Opleć sznurek szczelnie wokół kółka, potem nawlecz na niego koraliki i zrób ze sznurka pajęczynę w jego środku. Do kółka przyczep po bokach piórka - mogą np. zwisać na pojedynczych sznurkach powieszonych na zewnątrz kółka.

O 23.36 zawieś łapacz nad swoim łóżkiem lub na oknie blisko miejsca, gdzie śpisz. Łapacz snów będzie zatrzymywał w swojej sieci złe myśli i twój sen będzie odtąd lepszy i zdrowszy. Odkurzaj go od czasu do czasu, aby odnowić jego energię i poprawić działanie.

PS Najlepiej zrób go w poniedziałek, którym rządzi Księżyc, władca snów.

autor:Izabela Podlaska

żródło: astromagia

• 4 months later...
Napisano

Mam na ścianie wielki łapacz snów, do którego mam sentyment. Co prawda osobiście go nie robiłam, ale nie jest zrobiony ze sztucznych tworzyw. Wspomniałabym tez o naładowaniu energią takiego łapacza - będzie miał więcej mocy i silniejsze działanie. Poza tym jest piękną ozdobą mieszkania, jeśli ktoś preferuje naturalne ozdoby

Napisano

Również posiadam łapacz snów, ale u mnie, to on raczej pełni tylko funkcję dekoracyjną :)

• 1 month later...
Napisano

Może znacie jeszcze jakieś inne znaczenia talizmanów indiańskich?

Napisano

Zależy o jakie talizmany chodzi, bo pewnie wiele ich jest

• 8 months later...
Napisano

Ja od dłuższego czasu przyglądam się lapaczom snów i przyznam, że bardzo mnie fascynują... Cos mnie przyciąga do nich... Nie wiem dlaczego...

Dziewczyny które maja w sypialni lapacz snów, faktycznie spełnia swoją rolę ? ;)

Napisano

Posiadam łapacz, ale wydaje mi się że on jest jedynie dekoracją, niczym więcej, przynajmniej ja nic szczególnego nie zauważyłam ;)

Napisano
Posiadam łapacz, ale wydaje mi się że on jest jedynie dekoracją, niczym więcej, przynajmniej ja nic szczególnego nie zauważyłam ;)

Dokładnie ja też mam i uważam jak Ty <ok> forma dekoracyjna :)

Napisano
Może dlatego, że nie nadałyśmy mu specjalnej mocy :D

oooo Ooo może masz rację :D:D chyba, że jak ktoś w to wierzy to działa :D:D

Napisano

Też, na pewno, wiara tak jak i w wielu innych przypadkach odgrywa także i tutaj istotną rolę. Może wystarczy uwierzyć, że on działa i wtedy zaczną pojawiać się na to dowody? ;)

Napisano

Jeśli łapacz jest zrobiony samodzielnie, to większe szanse są na to, że będzie spełniał swoją powinność ;)

• 2 weeks later...
Napisano

Nie mam takich zdolności artystycznych... <placz> a przede wszystkim cierpliwości <haha2>

• 3 weeks later...
Napisano

Oj tam, nie trzeba wielkich zdolności ;) Kilka piórek, koralików, notek i łapacz gotowy :D

Poza tym, w tym przypadku liczy się przede wszystkim kreatywność :)

• 3 months later...
Napisano

No nic, to poczekać muszę jeszcze z rok, też mnie ostatnio fascynują te łapacze...Nawet myślałam o zakupie, ale skoro trza samemu, to uwolnię może zdziebko mej kreatywności ;)

"Gdy czegoś gorąco pragniesz cały Wszechświat działa potajemnie by udało Ci się to osiągnąć"

P.C.

Napisano

Oska, nie czekaj, jeśli czujesz taką potrzebę zrób swój łapacz już teraz :)

Pisałam o tym, że gdy zrobi się samodzielnie, to są większe szanse, że będzie spełniał swoją powinność, gdyż na pewno w trakcie pracy nad nim, nie raz będziemy o tym myśleć i pokładać w nim nadzieje, na to, że rzeczywiście będzie działał. Ale taki łapacz można równie dobrze kupić, a później wydaje mi się, że najlepiej oczyścić, uwierzyć, że będzie działał i poczekać na rezultaty ;)

Napisano

Posiadam taki łapacz snów jeszcze z wycieczki do dalekich krajów i powiem szczerze, że ma dla mnie bardzo dużą wartość. Nie wierzę w niego w jako takiego typowego odganiacza i łapacza złych snów, ale rzeczywiście jest dla mnie ważny.

• 7 months later...
Napisano

Ciągle gdzieś o nim pamiętam, ale coś brak zrywu kreatywności doskwiera, jak w końcu mnie natchnie i zrobię, może podzielę się efektami :) chyba, że nie jest to wskazane?

"Gdy czegoś gorąco pragniesz cały Wszechświat działa potajemnie by udało Ci się to osiągnąć"

P.C.

Napisano
Ciągle gdzieś o nim pamiętam, ale coś brak zrywu kreatywności doskwiera, jak w końcu mnie natchnie i zrobię, może podzielę się efektami :) chyba, że nie jest to wskazane?

Raczej można ;)

• 5 months later...
Napisano

Posiadam łapacz snów ale dla mnie to tylko dekoracja. Żeby łapacz spełniał swoją rolę trzeba mu nadać moc, może to być wypowiedzenie świadomej intencji. Taki kupiony w sklepie czy na targach ezoterycznych będzie zwykłym przedmiotem.

• Lubię! 1
Napisano
Dnia 8.05.2017 o 19:02, Moon napisał:

Posiadam łapacz snów ale dla mnie to tylko dekoracja. Żeby łapacz spełniał swoją rolę trzeba mu nadać moc, może to być wypowiedzenie świadomej intencji. Taki kupiony w sklepie czy na targach ezoterycznych będzie zwykłym przedmiotem.

Dodałabym jeszcze, że dla absolutnie ważną rzeczą jest kwestia zrobienia łapacza z naturalnych tworzyw. 

Mam łapacze, ale pełnia jedynie funkcję ozdobników w mieszkaniu, ponieważ zostały zakupione na deptakach

Napisano

Również mam łapacza snów zrobionego przez moją siostrę na szydełku. Dostałam go na któreś urodziny z życzeniami żeby mnie koszmary nie męczyły. Muszę przyznać że nie mam koszmarów, ale też nie pamiętam czy wcześniej miewałam.<bezradny>

• 3 years later...
Napisano

Mam dwa łapacze snów. Można je kupić i samemu zrobić. 

Chyba powieszę go w moim pokoju. 

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...