Skocz do zawartości

Karta wyniku - Hierofant

Polecane posty

Napisano

Witam serdecznie. Chcę prosić o pomoc w interpretacji rozkładu - rozwój sprawy - dla pytania "Czy uda mi się odnieść sukces dzięki mojemu pisaniu". Karty to kolejno: Piątka Denarów, Królowa Kielichów, Królowa Mieczy oraz ostatnia - Hierofant. Piątka Denarów - brak powodzenia obecnie na tym polu, w związku z tym niechęć do działania. Królowa Kielichów - interpretuję to sobie jako wrodzone predyspozycje i umiejętności. Z Królową Mieczy trochę gorzej - ale ogólnie chyba dobry znak? Natomiast jak odczytać ostatnią kartę nie wiem zupełnie...

Napisano
11 godzin temu, Wezyca napisał:

Piątka Denarów, Królowa Kielichów, Królowa Mieczy oraz ostatnia - Hierofant.

a pokażesz światu swoje dzieło? Jak na razie to widać strach, emocje, własną krytykę i "szufladę".

• Lubię! 1
Napisano

Hmm. Od niedawna staram się z tym właśnie wychodzić do szerszego grona, niby ok, ale bez takiego powodzenia jakie bym chciała. Sytuację obecną czaję, ale co dalej, to nie wiem zbytnio... 

• 1 month later...
Napisano

hmm...a może ten Papież ma końcu wskazuje, że powinnaś iść ze swoją twórczością drogą tradycyjną, czyli np. do wydawcy od razu a nie np.internetowo. Powiedziałabym też, że jest tu sugestia literatury pisanej przez kobietę dla kobiet - te dwie królowe, przy czym miecze to przecież też pisarstwo.

• Lubię! 1
Napisano

mam podobnie jak @Inanna - dla mnie ten Hierofant to też wydawca, ktoś kto będzie zamawiał, stała umowa, albo jakiś urząd/studia/uczelnia. coś sformalizowanego.

(połączenie Królowej Kielichów i Mieczy daje cudowny dar pisarstwa!). Jakąś taką izolację widać, może to obecna sytuacja epidemiczna, musisz być cierpliwa i nie ustępować w próbach. 

• Lubię! 1
  • 1 month later...
Napisano

@Inanna @Essa - dopiero dziś zobaczyłam Wasze odpowiedzi, bardzo dziękuję! Faktycznie to mi rozjaśnia obraz, no bo nie mogłam sobie ustawić tego "tradycjonalizmu" Papieża w relacji do pisania. 

Cytat

Powiedziałabym też, że jest tu sugestia literatury pisanej przez kobietę dla kobiet - te dwie królowe

Łoo, bardzo ciekawe spostrzeżenie, muszę się nad tym zastanowić.

Bardzo Wam dziękuję <3

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...