Mada Napisano Czerwiec 29, 2014 Napisano Czerwiec 29, 2014 Najpopularniejsze klątwy to było przeklinanie na wieki. Klątwy ciążą na nas często od pokoleń , lub są na nas narzucone przez osoby które nas przeklęły rozmyślnie lub nieświadomie . Klątwami dawniej zajmowali się kapłani którzy rzucali na naród klątwę lub na rodziny przeklinano każdego kto stawiał dla nich zagrożenie. Mówiono :„ Jdz lub bądź przeklęty na całe życie „ lub „będziesz przeklęty na całe życie Ty i Twoja rodzina i potomstwo" ludzie boją się klątw kapłanów . Używanie klątw miało na celu przestraszenie osoby, na którą je rzucano, wywołanie u niej poczucia niższości, wierzono także, że klątwa jest przenoszona z pokolenia na pokolenie. Znane są rody, na których ciąży klątwa od wieków. Znane są także miejsca, o których w legendach mówi się, że są przeklęte. Klątwa jest to sprowadzenie negatywnych sił w celu ,, zaczarowania'' innej osoby lub rzeczy. Istnieje klątwa świadoma(rytualna) lub nie świadoma. Ta pierwsza charakteryzuje się( w pełni świadomym ) rzuceniem przekleństwa w stronę innej osoby. Taka klątwa może ciągnąc się za nami do końca życia , a nawet działać w następnych pokoleniach. Zaprzestać jej działaniu można poprzez rytuał polegający na ,,oczyszczeniu z negatywnej energii która ciąży na nas '' Klątwy rytualne dzielą się na: klątwy czarnej magii, Kapłanie rzucali klątwy na całe rodziny po to by je prześladowano od pokoleń do pokoleń. Rzucając ją prześladuje się cała rodzinę ,, przeklętego''. Często całe pokolenia rodzin żyją w tejże klątwie nie mając o niczym pojęcia o klątwie śmiertelnej .Klątwy rzucali również magowie i czarownicy, szeptuchy które tym się parały, a także ludzie którzy mieli taką moc z przekazów rodzinnych. Jeżeli jakiś czarodziej umiera może rzucić właśnie ten rodzaj magii, aby komuś dopiec lub pomóc. Jest to magia na tyle potężna, że czar trwa przez kilka pokoleń (zatem jeżeli ktoś rzuci na was klątwę podczas umierania to macie pewność, że wasze dzieci i ich dzieci itp. będą nadal pod jej działaniem. Początek klątwy możemy zauważyć, gdy wszyscy bez żadnego powodu odwracają się od nas. Nagle zapadamy na nieuleczalną chorobę czy tracimy sens życia. Inne czynniki uczucie, jakby cały świat się zwalił nam na głowę. źródło: czarownice-czarownice.bloog.pl Cytuj
mgielka Napisano Lipiec 4, 2014 Napisano Lipiec 4, 2014 tak czytam i przypomniałam coś sobie Otóż bardzo często ludzie bezwiedni źle życzą innym ludziom np. Kobieta przed młoda dziewczyna kupiła ostatnia bluzkę a ta ze złości szepcze - ażeby ci się podarła babsztylu jeden To tylko taki przykład jakże częsty w życiu codziennym. Dziewczyna widzi chłopaka w którym sie kocha z inną. Jest zazdrosna,życzy źle tej drugiej. Czasami sama myślami sprowadza na nia klątwę , ale coraz częściej spotyka się sytuacje gdzie kupuje się takie klątwy. Jak sie przed tym bronić ? 1. zawsze mięć na sobie tarczę ochronna na aurze 2. oczyszczać sie systematycznie 3. można nosic przy sobie kamienie odbijające Jeżeli uważasz, ze rzucono coś na Ciebie to możesz spróbować się oczyścić i czesto pomaga taki samoczynny zabieg 1. wyobraź sobie coś w rodzaju- nie wiem, może -wielkich rąk czy odkurzacza 2. wszelkie zanieczyszczenia wyobraź sobie jak coś czarnego smolistego co jest do Ciebie przylepione 3 zgarniaj to tymi łapami formując lub wciągnij w odkurzacz 4. rób to tak długo ąz poczujesz że masz dookoła siebie czystą biała energie dookoła siebie przez która przebija kolor Twej aury - czysty niezmącony 5. Tu są dwie szkoły a) wielka kule odrzucasz od siebie (to co w odkurzaczu tez formujesz w kulę) ze słowami" niech wraca do nadawcy" - robisz o jak najmocniej b) wciskasz ja w ziemię ze słowami " wszytko co złe niech sie oczyści i nikomu nie szkodzi" Ja preferuje pkt "b". Wychodzę z założenia, ze nie ważne iż ktoś mógłby chcieć mnie nawet zabić. Jemu prędzej czy później wyjdzie to czkawką. Niemniej -ja nikomu nie chce robić krzywdy, nawet wrogowi. Znam osoby , które zwracają to nadawcy tylko wtedy musimy wiedzieć , ze to wraca większe nawet czasami do 7 razy więc jeśli ktoś nam życzył ciężkiej choroby sam może urzec i to w męczarniach. Czy warto się do tego przyczyniać ? Myślę, ze nie ... źródło - własna wiedza i praktyka. Cytuj "Każde marzenie dane nam jest wraz z mocą potrzebną do jego spełnienia"
Barbara Napisano Lipiec 4, 2014 Napisano Lipiec 4, 2014 Klątwa co to takiego ?? Według mojej wiedzy na tyle, co wiem musi być to rytuał ,zrobiony przez osoby które współpracują z negatywnymi energiami. Bardziej szkodzą ludziom Lalki Woodu niż same słowa żucane na wiatr. Człowiek ma Aure która go otacza i która ma zadanie niwelowac wszelkie negatywne słowa. Ma swojego Opiekuna który tez zatrzymuje, negatywne działanie. Jezeli człowiek szanuje siebie i swoje żyje zgodnie z naturą to go zadna klątwa nie dopadnie. (chyba że jest wypowiedziana prze osoby tym parające się) Prosze pomyśleć żyjemy w dziwnym świecie, gdzie mamy dostep do róznych wiadomości i czynów. Jak tak było w rzecziwistości ze jeden na drugiego coś powie brzydkiego i lub pożyczy mu złego to nie klatwa to tylko negatywne słowa które z wiekszości odbije się echem. Co by się działo z człowiekiem po zuceniu klątwy myśle ze z czasem szpital psychiatryczny bo psychika takiego człowieka by nie wytrzymała, Bardziej jestem skłonna powiedziec ze przyczyną chorób i niepowodzeń są nasze plany które załozyliśmy sobie jako lekcja tu na ziemi do przerobienia Oraz wampiry Energetyczne. Czytajmy o naszych numerkach jakie mamy w dacie urodz tam tez sa na przypisane wszelkie powodzenia jak i nie powodzenia. My z zasdy sami kreujemy dobro i zło naszymi myślami. Jak pokazłay się wrózki i wrózbici w TV Ezo co widzeli co u 2/ osoby klątwe to ja za głowe się łapałam. Więcej zrobili złego człowiekowi jak dobrego. Jak można stwierdzić ze ktoś oberwał klątwą 100% 1/ co to trzeba być pewnym ze dany człowiek nie ma problemu psychicznego lub neurologicznego . i tez nie ma pewności ze to klątwa. w kartach według mnie musiały by się karty ułożyc obok się Takie Karty Jak Mag odwrotnie Karta diabła, karta śmierci lub wieża. np. żona rzuca klatwe na męza kochankę lub oboje to rówierz Mag diabeł kochankowie wieza lub śmierc To jest układ kart możliwy ze została rzucona klątwa. Ale wróżka czy wrózbita może wyciągnąc karty życzeniowe. Czy przy takim ułożeniu kart stwierdziłabym czy na 100% jest to klatwa Napewno Nie. Poz Basia Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.