Skocz do zawartości

Ulubiona talia tarota?

Polecane posty

Napisano

Jaka jest Twoja ulubiona talia tarota, z którą dobrze Ci się pracuje?

Jaką talię chciałbyś/chciałabyś nabyć?

Napisano

Ulubionych mam dużo talii, ostatnio pracuję na zmianę z talią Pictorial Key i talią Illuminati,obie są piękne, proste i czytelne,

418_00.jpg418_04.jpg

06-The-Lovers-TI.jpg07-The-Chariot-TI.jpg

co do zakupienia talii zawsze jest któraś na liście:) wszystkie są piekne i pociągające ,każda ma z nich swój urok :)

Teraz za mną chodzi talia Silver Witchcraft Tarot

9780738741208.jpg

Napisano

Bardzo ładne :)

Zamówiłam sobie właśnie talię Sharman-Caselli (prosta, jasna grafika oparta na symbolice Waita):

sharmancards.jpg

Trudno dostępna obecnie, mam nadzieję, że realizacja zamówienia dojdzie do skutku tym razem ;)

Myślę też nad kupnem Tarota Mitycznego Sharman-Burke & Greene:

t-newmyth.jpg

Napisano

Moja ulubiona to Tarot Snów. Gdy po raz pierwszy zobaczyłam tę talię, od razu mi się spodobała :)

b_42.jpg

Wybór jest ogromny i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. W każdej talii, czy w pojedynczej karcie jest coś, co może przyciągać, coś co sprawia, że to właśnie tę talię chcemy mieć.

Napisano

Mam dwie ulubione talie kart, pierwsza to The Pictorial Key Tarot - Tarot Obrazkowego Klucza- Davide Corsi

EX146,0.jpg

Druga to Boski Tarot- Ciro Marchetti

1338672266.63.jpg

Jednak najlepiej potrafię się porozumieć z Pictorial Key Tarot i tę talię używam do wróżenia na forum :)

0girl_witch.gif.d551843d651a3d222daca21637f5946b.gif

Napisano

Witajcie,

Moim ulubionym jest Tarot snów, zbieram na Boski Tarot i jeszcze jedną talię, która się pochwalę gdy będę miała już w rękach;)

Napisano

Moją ulubioną talią jest Pictorial Key Tarot:) Wg mnie jest przepiękna ale korzystam z niej rzadko, jeśli już to do swoich potrzeb.

Lubię też tradycyjną talię Rider Waita dobrze mi się na niej pracuje, gdyż moje karty są już trochę wysłużone <haha2>

Co do planów to dużo talii mi się podoba, np. Crystal Visions Tarot, czy Lichodziejewski Tarot, a i jeszcze ciekawy Vice Versa Tarot. Dużo, by pisać :)

Napisano

Obecnie pracuję z Lichodziejewskim, tak jak Kinga. Im dłużej je mam, tym lepiej mi się z nich czyta :)

Lubię wysłużone karty, czuję, że są "moje" :)

Agiatis, pochwal się koniecznie :D

Crystal Visions widziałam jedynie w języku angielskim. Tarota Lichodziejewskiego kupiłam w wersji niby "uszkodzonej", okazało się, że uszkodzony jest główny karton, w którym jest pudełko z kartami (te nieuszkodzone wcale, zupełnie nowe), do nabycia w sklepie tadzimir :)

Napisano

Jeszcze jedna talia, która bardzo mi się podoba. Llewellyn tarot, oparty o symbolikę Waite'a i mitologię, legendy celtyckie:

t-llewellyn.jpg

Napisano

Esso talia piękna:-) szukałam jej kiedyś w sklepach ezotercznych, jednak nie było jej już wtedy w sprzedaży.

Napisano

Kiedyś polowałam na Jane Austen Tarot

d9f41c238614140e33296eb9c53441f3.jpg

Ale jeszcze się jej przyglądam :)

Napisano

Coś dla czytelniczek książek Jane :) ciekawe jak się pracuje z tą talią?

Dla romantycznych dusz jest jeszcze The Victorian Romantic Tarot :)

Napisano

Talia Jane jest bardzo czytelna, nie tylko jeśli chodzi o uczucia ,ale i sprawy pracy,biznesu pieknie pokazuje :)

Faktem jest że trzeba znać chociaż troszkę jej lektury, ale jak ktos nie lubi czytać to filmy też ładnie obrazują jej twórczość,

talię polecam-cudna

Napisano

Witajcie,moja pierwsza talia to tarot terapia slowem-manueli klary olszewskiej.

Mam tez tarota snow,chyba kazdego przyciagnie ta talia tak jak boski tarot.Ostatnio zakupilam Druid Craft a teraz czekam na pictorial key...nie moglam sie powstrzymac hehehe...dla mnie kazda ma swoj urok..

Pozdrawiam Afrodite.

• 4 months later...
Napisano

Zdecydowanie Tarot Marzyciela. Jak dla mnie talia bardzo piękna, tajemnicza, a nawet mogę napisać czarodziejska, bajeczna. od pierwszego wejrzenia wiedziałam, że nie tylko muszę ją mieć, ale także że będzie mi się doskonale z nią pracować. I nie myliłam się ;)

Napisano

Ja lubię tarota Thota. :) Chociaż trudne jak cholerka :) Ale mam marzenie, by sobie jeszcze coś zakupić mistycznego :)

"Uważaj, co do siebie mówisz, bo może się okazać, że słuchasz.”

Napisano

Ja wciąż używam RW, od samego początku... Jakoś nigdy nie wpadła mi w ręce talia, do której bym poczuła "to coś" i wiedziała, że to moje karty. W każdej mi coś nie odpowiada, a to błyszczenie, a to zbyt proste, a to nawiązanie do chrześcijaństwa...

• 4 weeks later...
Napisano

Naszukałam się wczoraj stronek z galeriami talii tarota. Dlatego postanowiłam tutaj wkleić rezultaty poszukiwań, może się komuś przyda:)

Bardzo duża baza, z podziałem na kraje, troszkę niewygodne, bo trzeba klikać na nazwy po kolei, z każdej talii pokazana jest karta Głupiec i Wieża: http://www.alchemywebsite.com/tarot/Tarot_database.html

Niemiecka strona i najpopularniejsze talie (poznałam dzięki afrodite - dzięki :) ) http://www.albideuter.de/

Galeria wielu talii kart: https://plus.google.com/photos/112868448452435024861/albums?banner=pwa

Jeśli znacie jeszcze jakieś strony tego typu - dodawajcie:)

• 2 weeks later...
Napisano

dla lubiacych klimaty celtyckie , tarot dla oka i muzyka dla ucha ;) :

Napisano

A ja mam pytanie czy ktoś z Was pracował z kartami osho ? Moglibyście coś powiedzieć na ten temat ?

taro_dzen.png

• 4 months later...
Napisano

Jeśli chodzi o karty tarota, to mam dwie ulubione, których nie zmieniłabym na żadne inne:

Mystic-Dreamer-Tarot:

77450893040872159559.jpg

oraz Llewellyn Tarot

73188776997474486418.jpg

Czasem korzystam z Tarot of the Renaissance, jako z podręcznej talii (wersja mini)

Aha, Tarot- terapia słowem z książką Manueli Klary Olszewskiej też był moją pierwszą talią. Na niej się uczyłam. ;)

Im więcej wiemy, tym silniejsza jest nasza intuicja. ( Christina Stead)

Napisano

Ostatnio nabyłam dwie nowe talie

Initiatory Tarot of the Golden Dawn

INITIATORY.gif

The Romantic Tarot

romantic-tarot.gif

Z tych ostatnich teraz wróżę :)

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...