Skocz do zawartości

Ulubiona talia tarota?

Polecane posty

Napisano

Margita- talie są rzeczywiście piękne. Chociaż pierwsza raczej by do mnie nie przemawiała, ale druga zachwyca. :)

Ja swego czasu przegapiłam karty "Touchstone Tarot", kiedy były w jednym z polskich sklepów internetowych. Do dziś zerkam od czasu do czasu.

Im więcej wiemy, tym silniejsza jest nasza intuicja. ( Christina Stead)

Napisano

Syreno- piękna talia, bardzo sugestywna. :)

Brigan piękną masz talię Llewellyn Tarot zaciekawiła mnie.

Mariko, zakochałam się w niej od pierwszego spojrzenia. Jest bardzo klimatyczna, osadzona w historyczno- legendarnych obrazach. Uwielbiam takie. :)

Napisano

a ja się chwalę :D Ja zakupiłam karty Witches Tarot i jestem niezmiernie z nich zadowolona :D

witches-tarot-ellen-dugan.jpg

• 2 months later...
Napisano

Bardzo ładna talia, Karolina :) no i najważniejsze, że się "rozumiecie" :)

• 1 month later...
Napisano

Ja od niedawna ma talie tarot snów i jestem z niej bardzo zadowolona. Śliczna szata graficzna i świetnie się z nimi pracuje.

• 3 weeks later...
Napisano

W tej talii, najbardziej zachwyca staranność z jaką zostały przedstawione obrazki, wszystko jest dopracowane, a niesamowita grafika tylko dopełnia cały efekt! :)

Napisano

Mam do Was kochane pytanie... posiadam dość ciężka talię tarota do współpracy, kupiłam ją kiedyś na allegro, od tak... Na początku bardzo źle mi się z nią współpracowało, z tego względu, że na AM niw ma naprowadzajacych obrazków, co dla takiego laika jak ja było nie lada wyzwaniem. Minął czas i jest coraz lepiej ;) Aczkolwiek myślę nad zakupem nowej talii, przeglądałam sobie kiedyś szatę graficzną różnych kart i ogromne wrażenie zrobila na mnie talia : Maroon Tarot.

Stąd też moje pytanie do Was: Czy jest to dobra talia dla osoby, która uczy się tarota ?

• 2 weeks later...
Napisano

Mnie w oko wpadła talia Golden Down Tarot - bardzo plastyczna, miękka i taka troszkę komiksowa.

Jeśli po bliższym zapoznaniu podejdzie mi nie tylko w oko :), będzie to najważniejszy zakup w grudniu :)

Napisano
Ja od niedawna ma talie tarot snów i jestem z niej bardzo zadowolona. Śliczna szata graficzna i świetnie się z nimi pracuje.

<ok><ok> Mam takie samo zdanie :)

maleficent - wydaje mi się, że tu jest najważniejszy fakt, że tę talię wybrałaś, spośród innych. Ona Ci się spodobała, także myślę, że i większych problemów z pracą z tą talią mieć nie powinnaś. Wprawdzie wiedzę już jakąś masz, a jeśli miałabyś problemy, to zawsze możesz podpierać się podręcznikami :)

Napisano

Właśnie najpierw podobał mi się tarot snów, ale jak zobaczyłam maroon to stwierdziłam, że czas coś zmienić ;)

Napisano

Ja kupiłam ostatnio Thelema Tarot- zachwyciły mnie ilustracje i... nie oparłam się pokusie. Nie żałuję, jestem zachwycona. :)

• 1 month later...
Gość Ophelia2040
Napisano

Wczoraj kupiłam Favole Tarot. Pojechałam z ciekawości do sklepu ezoterycznego na miasto, patrzę - i jest! Chciałam mieć ją już od wielu lat, ale jakoś w końcu nic z tego nie wychodziło. Z wampirzymi klimatami nie jest mi po drodze, ale wyjątkowo ta talia mi się podobała i lubię odmianę marsylską Tarota. Zawsze sądziłam, że będzie mi się z nią super pracowało, a tymczasem... lipa, mimo, że graficznie jest piękna. Żadnej magii. Nie czuję jej <bezradny> No cóż, bywa.

Favole Tarot

Natomiast miałam okazję wymiętolić TO:

Book of Shadows Tarot

Pluję sobie w brodę, że jej nie wzięłam. Jest momentami bardzo bajkowa (krasoludki na denarach!), ale kiedy o niej potem myślałam, czułam wyłącznie spokój.

Napisano

Również nie podobają mi się takie klimaty, jakie są przedstawione w talii Favole Tarot. Patrząc po obrazkach, nie chciałabym jej mieć ;)

Druga talia - dużo lepsza, miła dla oka, ale też jakoś nie przemawia do mnie. Znaczy, to tylko tyle, że te talie, to nie moja bajka :D

• 3 weeks later...
Napisano

Book of Shadows Tarot to nie jest zwykła tarotowa talia. Komplet składa się z dwóch części. Ta, do której link podaje Briee, ukazuje układ sił wyższych, które wpływają na daną sytuację. Będą tam bogowie, boginie, siły natury i systemy wróżebne. AW odwołują się natomiast do koła roku wicciańskich świąt.

Do tej talii używa się talii typowo tarotowej, która stanowi druga część kompletu.

To dwutaliowy system wróżebny i aby poznać ten system niezbędny jest podręcznik. Dostępny na razie w języku angielskim.

Ciekawy zestaw :-D

Gość Ophelia2040
Napisano

Wiedziałam, że są dwie talie, ale nie wiedziałam, że używa sie ich w taki sposób. Wiele mi rozjaśniłaś, Galateo :) Szkoda tylko, że ta druga talia ma styl graficzny zupełnie z innej bajki, w ogóle te talie do siebie wizualnie nie pasują.

Po lewej Book of Shadows vol I, po prawej vol II.

BOS_aceswords.jpg

BOS_sun.jpg

Napisano

Tak, to są dwie różne bajki :-D Wizualnie lubię Volume 1, "Jak na górze". Jako przekaz z realizacji ziemskiej, zmiennej, można użyć dowolnej talii. Ta z kompletu ma średnią wymowę :-D

• 2 years later...
Napisano
1 minutę temu, Essa napisał:

No to może zaczniesz się zajmować Tarotem:)

moje racjonalne podejscie do zycia wykonczylo moja intuicje,

poza tym do tarota trzeba byc predystynowanym, to dar

• Smutek 1
Napisano
3 minuty temu, MIMESIS napisał:

moje racjonalne podejscie do zycia wykonczylo moja intuicje,

poza tym do tarota trzeba byc predystynowanym, to dar

nie ma co lez wylewac, pomóc mozna tez dobrym slowem i podkresleniem potencjalu jakim dane indywiduum dysponuje, tym sie lepiej posluguje

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...