Skocz do zawartości

9 mieczy

Polecane posty

Napisano

Witam,  ponieważ w miłości mi się nigdy nie układało i nie miałam nigdy stałego szczęśliwego związku ( jeśli byl stały to nie był szczęśliwy , jeśli był szczęśliwy to był bardzo krótki) zadałam tarotowi pytanie o to czy taki związek będę miała kiedykolwiek. Wyciągnęłam jedną kartę 9 mieczy. W sumie to nie jestem zdziwiona, ale jestem początkująca jeżeli chodzi o tarota więc chciałam Was dopytać co myślicie o tej wróżbie. Ciągnę zawsze tylko jedną kartę zadajac pytanie bo boję się że nie będę umiała tego zinterpretować.

Napisano

nawet jeśli wyciągnęłaś tylko jedną kartę zadałaś pytanie bardzo trudne do interpretacji, które moim zdaniem też nie do końca nadaje się do odpowiedzi dla tarota, szczególnie w momencie w którym masz silne poczucie porażki w sferze miłosnej. interpretując je na zasadzie tak/nie, 9 mieczy jako karta o mocno negatywnym znaczeniu sama nasuwa odpowiedź, że nie, ale przecież tworzenie związku zależy po pierwsze od ciebie, tego jak zachowujesz się w danej relacji, jakie osoby przyciągasz, kogo dopuszczasz do siebie, od tego w jakie miejsca uczęszczasz, kogo poznajesz i jak często, czy ty i potencjalny partner będziecie pracować nad sobą i tą relacją i dążyli do wspólnego rozwoju itp.

wszechświat może dawać wam szanse na stworzenie udanej relacji, ale to wy jako para musicie ją wykorzystać poprzez podejmowanie decyzji niezależnych od tego, co w ogóle moim zdaniem może na ten moment przewidzieć tarot. w pytaniu o to czy będziesz kiedyś w szczęśliwym związku tak jakby nie uwzględniłaś tego własnego wkładu

moim zdaniem karta 9 mieczy przy tym pytaniu może reprezentować po prostu twoje obawy. boisz się, że nie będziesz nigdy w szczęśliwej i trwałej relacji, choć ci na tym zależy

• Lubię! 2
  • Dziękuję! 1
Napisano
21 minut temu, koteczek67 napisał:

nawet jeśli wyciągnęłaś tylko jedną kartę zadałaś pytanie bardzo trudne do interpretacji, które moim zdaniem też nie do końca nadaje się do odpowiedzi dla tarota, szczególnie w momencie w którym masz silne poczucie porażki w sferze miłosnej. interpretując je na zasadzie tak/nie, 9 mieczy jako karta o mocno negatywnym znaczeniu sama nasuwa odpowiedź, że nie, ale przecież tworzenie związku zależy po pierwsze od ciebie, tego jak zachowujesz się w danej relacji, jakie osoby przyciągasz, kogo dopuszczasz do siebie, od tego w jakie miejsca uczęszczasz, kogo poznajesz i jak często, czy ty i potencjalny partner będziecie pracować nad sobą i tą relacją i dążyli do wspólnego rozwoju itp.

wszechświat może dawać wam szanse na stworzenie udanej relacji, ale to wy jako para musicie ją wykorzystać poprzez podejmowanie decyzji niezależnych od tego, co w ogóle moim zdaniem może na ten moment przewidzieć tarot. w pytaniu o to czy będziesz kiedyś w szczęśliwym związku tak jakby nie uwzględniłaś tego własnego wkładu

moim zdaniem karta 9 mieczy przy tym pytaniu może reprezentować po prostu twoje obawy. boisz się, że nie będziesz nigdy w szczęśliwej i trwałej relacji, choć ci na tym zależy

Dziękuję za odpowiedź. Wierze w przeznaczenie, poniewaz zawsze sie staralam a i tak z tego nic nie wychodzilo.. mysle ze nie wszystko zależy od nas ale tez głównie od szczęścia i losu jaki jest nam pisany. Moze z jakiegos powodu mi akurat nie jest pisana miłość. Ale będzie co ma byc. I tak juz nikogo nie szukam bo mam dosyc ciaglych rozczarowan.

Napisano
3 godziny temu, Mimi1234 napisał:

Dziękuję za odpowiedź. Wierze w przeznaczenie, poniewaz zawsze sie staralam a i tak z tego nic nie wychodzilo.. mysle ze nie wszystko zależy od nas ale tez głównie od szczęścia i losu jaki jest nam pisany. Moze z jakiegos powodu mi akurat nie jest pisana miłość. Ale będzie co ma byc. I tak juz nikogo nie szukam bo mam dosyc ciaglych rozczarowan.

ja również wierzę w przeznaczenie, inaczej nie korzystałabym z tarota. rozumiem co masz na myśli, nie każdy ma to szczęście aby w odpowiednim momencie swojego życia spotkać osobę właściwą do stworzenia miłosnej relacji jaka mu się marzy, natomiast wybierając rezygnację z poszukiwania miłości sama zamykasz furtkę dla szczęśliwego związku w swoim życiu. 9tką mieczy tarot mógł pokazać ci twoją energetykę, od której zależy dalszy bieg wydarzeń o które pytasz, a to są niskie wibracje, które szczęśliwą miłość blokują, a nie przyciągają. prawdopodobnie gdybyś spotkała teraz na swojej drodze bratnią duszę, to nie udałoby ci się stworzyć z nią wymarzonej relacji, nawet gdyby istniał na nią jakiś potencjał

mam wrażenie, że źródłem twojego pytania jest głębokie, niezaspokojone pragnienie, przeplatająca się z nim chęć coraz to większego ostatecznego dobicia się tym, że nie masz i nie będziesz zapewne mieć szczęścia w miłości, oraz jakaś niewielka nadzieja, że może jeszcze gdzieś tam w przyszłości uda ci się stworzyć trwały i szczęśliwy związek. jeśli tak jest, to ja sama od siebie poradziłabym ci przeanalizować poprzednie sytuacje z nastawieniem neutralnym oraz postarać się wyciągnąć z nich lekcje. każda z pozoru 'porażka' o ile mogę użyć tego słowa w tej kwestii, przybliża nas w rzeczywistości do naszych celów i spełnienia naszych marzeń, a wręcz daje nam wskazówki co robić i czego nie robić, aby do nich dotrzeć

• Dziękuję! 1
Napisano

To jak mam rozumieć tarota skoro przy zadaniu konkretnego pytania możliwe jest , że będzie mówił o moich obawach nie dając odpowiedzi na pytanie? Jeśli zapytała bym na przykład czy dany mężczyzna jest wobec mnie szczery to też może wyjść zła karta, nie dlatego że nie jest szczery a dlatego że mam obawę że może nie być? To by było trochę nielogiczne przy wyciąganiu jednej karty i w ten sposób nie można byłoby uzyskać odpowiedzi.

Co do zamykania się na miłość.. myślę że jeżeli miłość będzie chciała to mnie znajdzie, jeżeli się zakocham to na pewno nie będę na siłę od tego uciekać. Ale też nie będę nikogo szukać na siłę. Już tak robiłam i to nic dobrego nie przynosi. A wręcz przeciwnie, po każdej takiej porażce mam coraz mniejsze zaufanie i coraz mniej wiary.

Napisano
3 godziny temu, Mimi1234 napisał:

To jak mam rozumieć tarota skoro przy zadaniu konkretnego pytania możliwe jest , że będzie mówił o moich obawach nie dając odpowiedzi na pytanie? Jeśli zapytała bym na przykład czy dany mężczyzna jest wobec mnie szczery to też może wyjść zła karta, nie dlatego że nie jest szczery a dlatego że mam obawę że może nie być? To by było trochę nielogiczne przy wyciąganiu jednej karty i w ten sposób nie można byłoby uzyskać odpowiedzi.

Co do zamykania się na miłość.. myślę że jeżeli miłość będzie chciała to mnie znajdzie, jeżeli się zakocham to na pewno nie będę na siłę od tego uciekać. Ale też nie będę nikogo szukać na siłę. Już tak robiłam i to nic dobrego nie przynosi. A wręcz przeciwnie, po każdej takiej porażce mam coraz mniejsze zaufanie i coraz mniej wiary.

jak mówiłam w swojej pierwszej wypowiedzi, uważam że to pytanie jest generalnie słabo sformułowane pod tarota i właśnie nie jest do końca konkretne

przy tak dalekosiężnym pytaniu, które czasowo obejmuje właściwie całe twoje życie, mimowolnie karty mogły pokazać ci odpowiedź teraźniejszą, na ten moment, w postaci blokady - tego co właśnie może sprawić, że tej szczęśliwej miłości nie doświadczasz i nie doświadczysz, jeśli pozostaniesz w tym samym punkcie na który karty wskazują

to prawda, że z szukania na siłę zwykle niczego dobrego nie ma, nie chciałam ci też tego radzić, bo to nie jest moim zdaniem dobre nastawienie które przyniesie korzyści. natomiast właśnie w kwestii zaufania i wiary należy popracować, bo tak jak pisałam wcześniej - jeśli spotkasz w tym momencie miłość, to pewnie wielki trud sprawi ci przyjęcie tej miłości do swojego życia przez otaczające ją obawy

• Lubię! 1
Napisano

9 mieczy mówi, że wciąż opłakujesz przeszłość. Jesteś w procesie żałoby po stratach w miłości (nie tylko może dotyczyć miłości romantycznej, ale i innych ważnych relacji).

Jak pisze Koteczek, może warto zastanowić się, w jakich mężczyznach się zakochujesz i co z twojego punktu widzenia poszło nie tak. 

Przyciągamy zdrowsze relacje w naszym życiu w miarę jak sami zdrowiejemy, rozwijamy się - a dzieje się to niejednokrotnie przez trudne i bolesne doświadczenia, transformujemy i porzucamy stare schematy. Życie to cykle, wciąż się uczymy.

Tarot uchwycił moment energetyczny teraz. Jeśli nie zmienisz go teraz, zaważy na bliższej lub dalszej przyszłości.

Symbolika 9 mieczy - wiele się dzieje w głowie postaci na karcie, co nasila lęk i blokadę. Jednak źródło ograniczeń w 9 mieczy jest w głowie i schematach myślenia Pytającego a nie w świecie zewnętrznym.

Czas żebyś zajęła się teraz sobą, by móc zaprosić do swojego życia zdrowszą relację w przyszłości.

Powodzenia.

• Lubię! 1
Napisano

Energia jest płynna, karty uchwyciły potencjał na ten czas. Nie warto zadawać pytań "do końca życia", bo sama ulegasz transformacji cyklicznie. 

Zadaj to samo pytanie za rok i sprawdź na jakim potencjale będziesz. To zależy od twoich przemian lub ich blokowaniu przez ten rok.

Może warto zadać pytanie "co mam przepracować w najbliższym czasie, by móc cieszyć się spełnieniem w miłości?".

Miłość to nie tylko związek romantyczny. To twoje bliskie relacje w ogóle. Zadaj pytanie sobie, jakie są i czy dajesz i bierzesz w nich miłość z łatwościa. Jeśli tak - to będziesz tak samo czuła się z tym właściwym panem, może faktycznie jeszcze się z jakiegoś powodu nie pojawił.

• Lubię! 2

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...