Skocz do zawartości

Karta dnia - temat dla wszystkich :)

Polecane posty

Napisano

Wyciągnęłam kartę na dziś: List 

Powinnam dostać ważna wiadomość, tak rozumiem, że nie chodzi o same pisanie na forum. Moze dotyczyć pracy jak najbardziej, ale też wymiany dłuższych wiadomości (coś na kształt listu :) )

Zweryfikuje ;)

Napisano

Przepraszam za późną weryfikacje, ale lepsza jest taka, niż wcale: 

Dużo pisałam ze znajomymi, otrzymałam kilka wiadomości. Cały czas oczekuje informacji na temat czegoś ważnego. Wyżebralam wróżbę u koleżanki - a to też jest jakaś wiadomość ;)

Karta na dziś - Serce :)

• 3 years later...
Napisano

Właśnie zaczęłam poznawać karty Lenormand:)  mam kilka talii od pewnego czasu, ale tylko pobieżnie sobie przeglądałam. Wylosowałam kartę na jutro:

Krzyż.

Trochę pesymistycznie na początek. Jakieś trudne wyzwanie przede mną. Byłam w ostatnich dniach przeziębiona, no i  boli mnie kręgosłup. Mam nadzieję, że jutro ból pleców nie utrudni mi życia. Takie pierwsze myśli. Jednak w tej talii - Thelema Lenormand- karta Krzyż najbardziej nawiązuje do spraw religijnych, kościelnych bo jest na tle witraża, nie planuję czegoś w tym stylu. Obawiam się, że mogę się czuć zmęczona i osłabiona. Zobaczymy.

• Lubię! 1
Napisano

Wczoraj, kiedy zajrzałam tutaj w celu poznania kart Lenormand, rozpoczęłam od tego właśnie wątku, czyli karty dnia. Jednak pomyślałam, że w tym systemie jedna karta to za mało, taką miałam świadomość z ogólnej wiedzy. Dzisiaj jestem tego pewna. Myślę, że na dany dzień powinno się wyciągać dwie karty, jedna to za mało. Te karty czytamy  w parach lub kombinacji większej ilości kart.  Co myślicie?

• 4 months later...
Napisano

Dnia 25.04.2025 o 21:13, AgataNeko napisał:

Właśnie zaczęłam poznawać karty Lenormand:)  mam kilka talii od pewnego czasu, ale tylko pobieżnie sobie przeglądałam.

Dokładnie mam tak samo. Jakiś czas temu wyciągnęłam talię, przejrzałam karty. Chciałam "pouczyć" się znaczeń. Ogólnie jestem nimi zainteresowana i chciałabym poświęcić im więcej czasu, ale tak nie bardzo wiem jak się za nie zabrać. Czuję, iż powinnam podejść bardziej intuicyjnie, dlatego gotowe znaczenia przynajmniej na początek odrzucilabym i skupiłabym się na własnych odczuciach co do karty/kart. Może tutaj będzie grupka osób do ćwiczeń, co mi pomoże podjąć decyzję?

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...