Skocz do zawartości

Zgadnij jaki to przedmiot? ;)

Polecane posty

Napisano
6 minut temu, SowAna napisał:

jakieś naczynia kieliszki, lampki - jakieś szkło

to troszkę dalej...

Napisano
11 minut temu, lirith napisał:

może kominek na świeczkę?

nie...to już dalej od właściwej odpowiedzi

Napisano

też nie..podpowiem..aby spełniało swoją rolę, musi być w tym płyn..jak się opróżni, jest bezużyteczne

Napisano

To byla  kiedys moja ulubiona zagadka. Wyciagalam karte tarota i czasami nawet dwa dni zastanawialam sie jaki przedmiot moze  ta karta okreslac.  Wskazowka byly dla mnie karty  jakie wyciagnely inne osoby. Na tej podstawie udzielalam odpowiedzi.  A teraz   (nie bylo mnie tu jakis czas)i   nie umiem odnalezc sie  w tym . Jedyne co przychodzi mi do glowy to zabawa w zgadywanke, bo nawet  intuicjii tu nie potrzeba. Szkoda ze poszlo to w innm kierunku a karty tarota w odstawke.<zalamka>

Napisano
3 minuty temu, Tatianaa napisał:

To byla  kiedys moja ulubiona zagadka. Wyciagalam karte tarota i czasami nawet dwa dni zastanawialam sie jaki przedmiot moze  ta karta okreslac.  Wskazowka byly dla mnie karty  jakie wyciagnely inne osoby. Na tej podstawie udzielalam odpowiedzi.  A teraz   (nie bylo mnie tu jakis czas)i   nie umiem odnalezc sie  w tym . Jedyne co przychodzi mi do glowy to zabawa w zgadywanke, bo nawet  intuicjii tu nie potrzeba. Szkoda ze poszlo to w innm kierunku a karty tarota w odstawke.<zalamka>

Nie do końca tak jest. Ja wyciągam kartę i próbuję odgadnąć za jej pomocą zadaną zagadkę.

Napisano
5 minut temu, lirith napisał:

Nie do końca tak jest. Ja wyciągam kartę i próbuję odgadnąć za jej pomocą zadaną zagadkę.

To dlaczego nie napiszesz jaka to karta. To moze byc wskazowka dla innych, albo  mozna przeanalizowac wynik. Jakie karty okreslaja dany przedmiot i dlaczego  takie zostaly wylosowane. Latwiej jest jak sie juz zna odpowiedz. To duza nauka.  Ale Wy nie macie na to czasu , byle dalej i do przodu.<dobani>

Napisano
56 minut temu, Tatianaa napisał:

To dlaczego nie napiszesz jaka to karta. To moze byc wskazowka dla innych, albo  mozna przeanalizowac wynik. Jakie karty okreslaja dany przedmiot i dlaczego  takie zostaly wylosowane. Latwiej jest jak sie juz zna odpowiedz. To duza nauka.  Ale Wy nie macie na to czasu , byle dalej i do przodu.<dobani>

1 godzinę temu, Tatianaa napisał:

Kiedyś było inaczej , a teraz wszyscy są winni tego, że Ciebie nie było, należy wejść i poustawiać wszystkich, a potem znów nie pojawiać się i tak dalej

Sorki, ale wyszłaś mi w 4 kielichów, domyśl się co to znaczy :(

Napisano
1 godzinę temu, Karaja napisał:

też nie..podpowiem..aby spełniało swoją rolę, musi być w tym płyn..jak się opróżni, jest bezużyteczne

i co nasze zgadywanki nie pasują ? <dance>

Napisano

nie pasują.. pomyśleć jeszcze nad jakąś podpowiedzią czy zaczekać?

Napisano

rtęć też jest płynna, bez niej termometr jest bezużyteczny, może mieć dowolny kształt, łatwo go kupic

Napisano
19 minut temu, SowAna napisał:

rtęć też jest płynna, bez niej termometr jest bezużyteczny, może mieć dowolny kształt, łatwo go kupic

świetny pomysł... ale powiem tak - używanie tego sprawia przyjemność (bez podtekstów) <rotfl>

• Haha 1
Napisano

pamiętając me karty ;> czy to mogą być foremki na lód?

Napisano
8 minut temu, SowAna napisał:

pamiętając me karty ;> czy to mogą być foremki na lód?

no wiesz...<ejej> o czym Ty pomyślałaś? <haha2>  Nie, to nie foremki

Napisano

9 kielichów - dużo naczyń, 4 monet - kwadratowe i namacalne, 2 monet - coś się w nich przelewa i teraz do tego łatwo kupić, nie jest ze szkła, bez płynu jest bezużyteczne, nie jest święcą, a ni wazonikiem, a ni karafką, a ni lampką, ło matko jakaś inhalacja ?

Napisano

a ja nie mówiłam, że nie jest ze szkła.... częściowo jest. Inhalacja nie

Napisano
10 godzin temu, SowAna napisał:

Kiedyś było inaczej , a teraz wszyscy są winni tego, że Ciebie nie było, należy wejść i poustawiać wszystkich, a potem znów nie pojawiać się i tak dalej

Sorki, ale wyszłaś mi w 4 kielichów, domyśl się co to znaczy :(

Nie rozumiem,  to taki duzy problem dla Ciebie , zeby napisac jaka karte wylosowalas ?

Napisano
4 godziny temu, Tatianaa napisał:

Nie rozumiem,  to taki duzy problem dla Ciebie , zeby napisac jaka karte wylosowalas ?

Tatianaa, karty wylosowane były podane, nie to jest problemem, Ty zamiast spokojnie wyjaśnić, jak jest Twoim zdaniem ciekawiej, lepiej, że dobrze jest podawać karty, wyrażasz swą negatywną opinię o osobach ćwiczących, oceniasz i krytykujesz, co nie jest wg mnie a ni sympatyczne, ani zachęcające innych, tyle w temacie ;/

16 godzin temu, Tatianaa napisał:

Napisano
13 godzin temu, Karaja napisał:

a ja nie mówiłam, że nie jest ze szkła.... częściowo jest. Inhalacja nie

pół nocy nie spalam, myślałam  <nerwy>czy to może być shaker?

Znalezione obrazy dla zapytania szejker

Napisano

nie, to nie to... ale żeby aż nie spać...przeze mnie..? <wstyd>

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...