Skocz do zawartości

Krzyż celtycki na pracę

Polecane posty

Gość Ophelia2040
Napisano

Od niedawna uczę się rozkładu krzyża celtyckiego - co ciekawe, przez wiele lat jechałam na dwóch rozkładach, a nie znam się zupełnie na tych tradycyjnych <haha2>

Pytanie postawiłam sobie dość trudne, więc prosiłabym o pomoc. Brzmiało ono "Jak moja szefowa widzi moją przyszłość w firmie?". Generalnie trochę się boję stracić pracę, chociaż na razie nie ma żadnych podstaw, żebym się o to musiała bardzo martwić. Pytanie jest o tyle trudne dla mnie, że krzyż celtycki pokazuje, co myślę o sobie, a tymczasem chciałam wiedzieć, co sądzi moja szefowa. Nie pomyślałam o tym zanim zrobiłam rozkład.

Link do rozkładu: http://kartylosu.pl/viewtopic.php?f=38&t=502

Mój aparat robi ostatnio bardzo słabe zdjęcia, więc wklejam zmontowaną szybko grafikę z kartami, których używam:

opti.png

Pozycje 1, 2 - 8 Denarów + 6 Denarów

1. Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel.

2. Co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane.

Skrupulatność, moje przysiadanie do pracy, moje pilne uczenie się (może oznaczać, że musze się jeszcze wielu rzeczy dowiedzieć), ale też po to, by coś dostać. Może oznaczać, że szefowa ma poczucie, że coś od siebie daję.

Pozycja 3 - Król Kielichów (u mnie są czerwone)

Powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest.

Może to być wpływ mężczyzny z firmy, albo jakieś moje zachowanie z przeszłości. Łagodzenie konfliktów, zgodna współpraca, łagodne postępowanie.

Pozycja 4 - 6 Buław

Sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację.

Bycie liderem, pewnym siebie, zwycięstwo, odnoszenie sukcesów. Zapewne może chodzić o to, że w pierwszych dniach pracy stawiałam na swoim i byłam pewna różnych rzeczy, co jej się szalenie spodobało. Najwyraźniej odchodzi to trochę w niebyt.

Pozycja 5 - Diabeł

Jej przekonania i cele, do jakich dąży w związku ze mną.

Czyżby próbowała ze mnie zrobić taniego niewolnika, zależnego od jej widzimisię i dzięki któremu to ona coś zyska?

Pozycja 6 - Słońce

Najbliższa przyszłość. Nie ma co wyjaśniać, splendor i chwała.

Pozycja 7 - Król Buław

Postawa pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje.

Ostatnio zdecydowanie pracuję nad pewnością siebie, brakuje mi jej skrajnie i przejmuję się wszystkim. Chciałabym to zmienić i mieć więcej ognia. Pewnie o to chodzi.

Pozycja 8 - 4 Buław

Reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie.

Wyglądam, jakbym była trochę na zielonej trawce: lubiła tę pracę, ale czasami leniła się za bardzo.

Pozycja 9 - Rycerz Buław

Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy.

Boję się, że będę jednak zbyt porywcza? Albo że to mnie dosięgnie czyjś charakterek.

Pozycja 10 - Koło Fortuny

Rezultat, rozwiązanie.

Nie lubię tej karty (Koła Fortuny), bo dla mnie nie znaczy ona nic. Nie wiadomo, jak się to wszystko potoczy i może moja kariera nie będzie zależała od czynników, na które będę miała jakikolwiek wpływ.

Jednym słowem, chyba nie jest tak źle i to ja się tylko za bardzo stresuję? Pociesza mnie obecność Słońca, to znaczy, że nie ma co do mnie negatywnych planów.

• 2 weeks later...
Napisano

Prosiłabym, aby osoby, które korzystają z tego rozkładu często lub bardzo często zaglądnęli tutaj i pomogli Briee w interpretacji.

"Jak moja szefowa widzi moją przyszłość w firmie?".

Pozycje 1, 2 - 8 Denarów + 6 Denarów

1. Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel.

2. Co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane.

Może konkretnie chodzi o Twoje wykształcenie. Szefowa jest zdania, że powinnaś zainwestować w siebie, podjąć kurs, iść na szkolenie, aby mieć odpowiednie kwalifikacje. Twój obecny poziom dla niej może być jako niewystarczający. Jeśli zrobiłabyś kolejny krok, podjęła naukę, to wiązałoby się, to z otrzymaniem lepszego stanowiska i lepszej pensji.

Pozycja 3 - Król Kielichów (u mnie są czerwone)

Powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest.

Możliwe, że chodzi o Twojego potencjalnego rywala. Lub po prostu chodzi o Ciebie, Twoją opinie na swój temat. Uważasz, że nic nie musisz zmieniać, bo masz odpowiednie wykształcenie, staż pracy, masz doświadczenie, które bardzo często się przydaje, a poza tym Twój charakter wiele ułatwia. Jako osoba opanowana, sumienna, z bogatą wyobraźnią jesteś w stanie zawsze dać sobie radę.

Pozycja 4 - 6 Buław

Sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację.

Sytuacje działają na Twoją korzyść. Zawsze potrafiłaś się odpowiednio zachować, ale i znaleźć rozwiązanie dla trudnej sytuacji, dodatkowo mobilizowałaś innych do działania. Szefowa wie, że mogła na Ciebie liczyć, ale i koledzy z pracy mogli Ci być niejednokrotnie wdzięczni za pomoc.

Pozycja 5 - Diabeł

Jej przekonania i cele, do jakich dąży w związku ze mną.

A może chodzi o sprawy finansowe? mogła uznać, że albo się rozwijasz albo firmy na Ciebie nie stać. Poza tym może się za coś na Tobie odgrywać, może w jakiejś sytuacji nie poparłaś jej poglądów lub zrobiłaś coś inaczej, niż przedstawione przez nią wytyczne?

Pozycja 6 - Słońce

Najbliższa przyszłość. Pokażesz na co Cię stać, dasz z siebie wszystko, wykorzystasz swoją wyobraźnię i odniesiesz sukces. Wydaje mi się, że to wydarzenie może mieć znaczący wpływ na Twoją przyszłość, od tego jak się zachowasz, co zrobisz, będzie zależeć, czy tam zostaniesz. Może szefowa specjalnie powierzy Ci jakieś odpowiedzialne zadanie, żeby Cię sprawdzić.

Pozycja 7 - Król Buław

Postawa pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje.

Cierpliwość i opanowanie, ale i wytrwałość. Nie powinnaś działać zbyt pochopnie, a przeciwnie, bardzo rozważnie. Każdy błąd może Cię wiele kosztować.

Pozycja 8 - 4 Buław

Reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie.

Otoczenie Cię lubi, są dla Ciebie przychylni, wiedzą, że mogą na Ciebie liczyć. Może w grę wchodzi także czas spędzony na wspólnym imprezowaniu? Własnie na tych imprezach, całkowicie przekonali się do Ciebie. Mogą Cię wspierać, ale i zachęcać do podjęcia walki i rozpoczęcie czegoś, co w rezultacie zapewni Ci ostateczny sukces.

Pozycja 9 - Rycerz Buław

Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy.

Będziesz działać, nie poddasz się, ani nie zaczniesz biernie czekać. Wykażesz aktywność. Obawy, może nie masz jeszcze do końca sprecyzowanej wizji tego, co mogłabyś zrobić lub jak miałabyś to zrobić? Nie działaj spontanicznie.

Pozycja 10 - Koło Fortuny

Rezultat, rozwiązanie.

Nie ma jasnego rezultatu. Być może, dlatego ta karta się tutaj pojawiła, że jeszcze nic nie jest przesądzone? Nie ma rozwiązania, wszystko jest w toku. Zależy nie tylko od Ciebie, ale i od szefowej, może nawet i od innych osób. Czas płynie, pojawiają się nowe wydarzenia, sytuacje i nie ma żadnej pewności jak całość się zakończy. Na razie są dwa wyjścia - albo dobre albo złe zakończenie.

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...