Marika Napisano Marzec 28, 2016 Napisano Marzec 28, 2016 Znalazłam bardzo fajne i moim zdaniem ciekawe ćwiczenie. Trochę inne niż te dotychczasowe. Wklejam instrukcję: 1. Potasuj swoje karty bardzo dokładnie. 2. Podczas tasowania zamiast zadawać pytanie poproś karty, aby pokazały Ci konkretną sytuację, osobę lub przedmiot, bądź cokolwiek innego - odwrotnie niż przy standardowych pytaniach. Tym razem TY ZNASZ ODPOWIEDŹ, a karty mają Ci ją tylko zobrazować. 3. Jeśli nie personifikujesz swoich kart, to po prostu wyobrażaj sobie to, co chcesz, aby Ci pokazały. 4. Możesz mówić o tym na głos, w myślach, jak Ci wygodniej. To Twoje ćwiczenie. 5. Wybierz jedną lub najlepiej dwie karty (opcjonalnie trzy, ale to jakby wyższy level) i wyłóż na stół. 6. Zapisz w notatniku o co pytałeś i napisz jakie karty wylosowałeś. 7. Zaznacz obok jakie cechy kojarzą Ci się jednoznacznie z tym pojęciem. 8. Powtórz ćwiczenie za jakiś czas i znowu - po jakimś czasie zobaczysz, że mimo że niektóre karty się zmieniają, to ich symbolika, bądź znaczenie będzie podobne i kojarzone z danym elementem. 9. Ćwicz tak z różnymi zapytaniami. Jeżeli znalazłaby się osoby chętne, to moglibyśmy spróbować. Myślę, że z czasem wyszłaby bardzo fajna baza danych, zawierająca informację na temat każdej z kart i ich znaczenia. 1 Cytuj
Essa Napisano Kwiecień 3, 2016 Napisano Kwiecień 3, 2016 Więc miałam w myślach sugestię, by karty pokazy mi radę, coś ważnego, co powinnam "usłyszeć" od nich. Wypadł mi Księżyc, więc dalej nie tasowałam. Wg mnie próbowały mi pokazać, że sama siebie ograniczam - że tak naprawdę mój lęk uniemożliwia mi osiągnięcie tego, na czym naprawdę mi zależy. Że pewność znajdę w intuicji, a wahanie wynika jedynie z lęku przed podjęciem decyzji. Jeśli macie inne skojarzenia, to poproszę Cytuj
Essa Napisano Kwiecień 3, 2016 Napisano Kwiecień 3, 2016 Ps. w sumie nie wiem czy o to chodziło w tym ćwiczeniu, bo inaczej je pojmuję po powtórnym przeczytaniu:) Ale dla mnie karta Księżyc obrazuje ograniczenia wynikające z osobistych uprzedzeń, blokad, podświadomych programów pokoleniowych. Więc istotne jest dla mnie to, że wypadła akurat ta karta. W ćwiczeniu chodzi o to, jak się umawiamy z własnymi kartami co do symboliki, tak? u mnie np. cesarz w połączeniu z 10 kielichów zawsze oznacza męża. Mag - mężczyznę nastawionego na siebie, egocentryka, manipulanta. Diabeł - toksyczne uzależnienie - np. poprzez złość do kogoś powstaje silna z nim więź itd. Cytuj
Essa Napisano Maj 7, 2018 Napisano Maj 7, 2018 Poprosiłam karty, żeby pokazały mi "blender". Wyszedł Paź Denarów dokładność, precyzja, koncentracja i wytrwałość :) 1 Cytuj
Tatianaa Napisano Maj 7, 2018 Napisano Maj 7, 2018 Poprosiłam karty żeby pokazały mi zdradę, dlatego ,że mam trudności z odczytywaniem takich informacji 😱 Wylosowane karty to : as pucharów i 4 mieczy Ja tu widzę bardziej psychiczną zdradzę, chęć odpoczęcia od partnera, przemyslenie dotychczasowego zwiazku, oddalenie lub rozstanie. Jak to sprytnie karty pokazały, bo zdrada wcale nie musi być tylko cielesna.😀 1 Cytuj
SowAna Napisano Maj 7, 2018 Napisano Maj 7, 2018 moje karty pokazały zdradę jako 9 kielichów, Gwiazda i 3 mieczy ktoś kto ma prawie wszystko poszukuję spełnienia raniąc innych Cytuj
SowAna Napisano Maj 7, 2018 Napisano Maj 7, 2018 N to ja poprosiłam swoje karty, by pokazały mi podwyżkę w pracy i mam takie karty: Gwiazda, 6 mieczy i 6 monet - taka podwyżka z dodatkowymi obowiązkami, których jeszcze nie wykonywaliśmy Cytuj
SowAna Napisano Maj 11, 2018 Napisano Maj 11, 2018 dziś poprosiłam swe karty, aby pokazały mi miłość, no rzesz w mordkę, takiego czegoś się nie spodziewałam Wieża, 6 monet, 8 kielichów - to znaczy, że co, głowa nie pracuje (właściwie jej nie ma), wszystko by się oddało i poszłoby się gdzieś w siną dal, zostawiając wszystko - no to niezły wariant miłości 2 Cytuj
SowAna Napisano Czerwiec 4, 2018 Napisano Czerwiec 4, 2018 poprosiłam by pokazały mi obrączki - 2 monet - no i jak to założyć na paluszek (gwoździkiem .....) Cytuj
Tatianaa Napisano Czerwiec 4, 2018 Napisano Czerwiec 4, 2018 Dnia 20.05.2018 o 17:12, Karaja napisał: lokówka lub suszarka do włosów? Dnia 20.05.2018 o 17:21, SowAna napisał: chyba tylko ja podaje karty Wieża, 8 kielichów i siła - może jakieś nakrycie głowy? Dnia 7.05.2018 o 20:07, SowAna napisał: N to ja poprosiłam swoje karty, by pokazały mi podwyżkę w pracy i mam takie karty: Gwiazda, 6 mieczy i 6 monet - taka podwyżka z dodatkowymi obowiązkami, których jeszcze nie wykonywaliśmy Dnia 11.05.2018 o 17:02, SowAna napisał: dziś poprosiłam swe karty, aby pokazały mi miłość, no rzesz w mordkę, takiego czegoś się nie spodziewałam Wieża, 6 monet, 8 kielichów - to znaczy, że co, głowa nie pracuje (właściwie jej nie ma), wszystko by się oddało i poszłoby się gdzieś w siną dal, zostawiając wszystko - no to niezły wariant miłości mnie wypadla Krolowa pucharow i 2 pucharow - napewno jest to milosc Cytuj
Tatianaa Napisano Czerwiec 4, 2018 Napisano Czerwiec 4, 2018 1 godzinę temu, SowAna napisał: poprosiłam by pokazały mi obrączki - 2 monet - no i jak to założyć na paluszek (gwoździkiem .....) Cesarz i 3 pucharow - cesarz jako osiagniecie stabilnosci, maz, lub instytucja gdzie zawierane sa zwiazki malzenskie a 3 pucharow to wesele, radosc, szescie w milosci . Obraczki to symbol zawarcia zwiazku malzenskiego. 1 Cytuj
Tatianaa Napisano Czerwiec 4, 2018 Napisano Czerwiec 4, 2018 Dnia 7.05.2018 o 20:07, SowAna napisał: N to ja poprosiłam swoje karty, by pokazały mi podwyżkę w pracy i mam takie karty: Gwiazda, 6 mieczy i 6 monet - taka podwyżka z dodatkowymi obowiązkami, których jeszcze nie wykonywaliśmy krol bulaw , cesarz - ambicja ktora napedza coraz dalej w kierunku wiekszych osiagniec. 1 Cytuj
Tatianaa Napisano Czerwiec 4, 2018 Napisano Czerwiec 4, 2018 Poprosilam aby karty pokazaly spotkanie , ktore nie dojdzie do skutku : Moc a wiec sa checi, przekonanie, odwaga i 5 pucharow rozczarowanie, smutek, zal, zle samopoczucie. To spotkanie sie nie odbedzie. Cytuj
SowAna Napisano Czerwiec 5, 2018 Napisano Czerwiec 5, 2018 mi karty pokazały to tak: Siła (też) Paź buław i 7 mieczy - takie spotkanie, które z mojej strony było zainicjowane (siła) ze strony przeciwnej od początku nie było potraktowane zbyt poważnie (Paź) i odwołane w ostatniej chwili (7) Cytuj
Tatianaa Napisano Sierpień 7, 2018 Napisano Sierpień 7, 2018 Poprosiłam karty o pokazanie utraty pracy: Zmartwychwstanie + Moc W połączeniach AW znalazłam opis ,, odzyskanie możliwości nieskrępowanego działania''' Wydaje mi się że utrata pracy przy tych kartach w efekcie wyjdzie nam na dobre o ile się o to postaramy. 1 Cytuj
Netty Napisano Styczeń 16, 2019 Napisano Styczeń 16, 2019 Zapytałam karty jak wyglada moja praca ? 1.7 buław - praca w stresujących warunkach, miejsce gdzie wymagana szybka reakcja 2..10 Monet - miejsce gdzie spotyka sie wiele pokolen 3. Król mieczy- praca dla kogos a pracuje w restauracji jako pomoc szefa kuchni ( Jestem poczatkujaca z tarotem dopiero sie ucze ale chyba mnie moje karty lubia 🥰) 1 Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.