Lucy.liu Napisano Marzec 19, 2018 Napisano Marzec 19, 2018 Temat pewnie wielokrotnie wałkowany ale jakoś nie mogę go odnaleźć, żeby się podpiąć czy stawiacie pytania zaczynające się od "czy.."? Ja dopiero zaczynam naukę i przyznam ze na niektóre pytania zaczynające się właśnie od czy tarot udziela mi precyzyjnej odpowiedzi czasem muszę trochę dłużej pomyśleć, poczuć znaczenie karty ale myślę że jest to możliwe. Podobnie jak wróżenie z jednej czy więcej kart.. to nasza intuicja podpowiada czy na dany temat wybrać jedną kartę czy dwie czy potrzebby będzie rozkład.. a jakie jest wasze zdanie? Cytuj
SowAna Napisano Kwiecień 19, 2018 Napisano Kwiecień 19, 2018 Bardzo często pytanie zaczyna się właśnie od "czy..." Czy poznam kogoś... Czy mi się uda cos... Czy on mnie kocha... i tak dalej, osobiście uważam, że to jest całkiem normalne, bo pytamy, może chodziło ci o zaprzeczenie w jednym pytaniu: czy dostane pracę, czy nie... to takich pytań unikam, bo nie wiadomo, na które z nich dostanie się odpowiedź. W tym drugim pytaniu, wg mnie, masz racje, to Ty czujesz, czy potrzebujesz dodatkowych kart, czy już wiesz o co chodzi. 1 Cytuj
Essa Napisano Maj 7, 2018 Napisano Maj 7, 2018 Tarot nie jest wyrocznią, więc podaje jedynie szansę na zaistnienie czegoś, jeśli będziesz podążała tą drogą, którą masz obecnie w głowie. "Czy spotkam....?" - Tarot odpowiada: "Tak jest duża szansa", "Nie - mało prawdopodobne" - ale oczywiście możesz zrobić na przekór i sprowokować spotkanie - tarot określa energetykę wokół wydarzenia, czyli np. mówi, że "raczej nie tędy droga", ale Ty możesz ją z uporem maniaka kontynuować :) Sztuką jest nie zafiksować się po wróżbie, tylko wyrobić autonomię myślenia, tak żeby nie zrobić sobie krzywdy zbytnim sugerowaniem się wróżbą. Dociągasz tyle kart, ile potrzebujesz, by śledzić rozwój wydarzeń, możesz kłaść jedne na drugie, robić całe układy itd. Mnie zazwyczaj zatrzymuje karta Śmierć, ona mi mówi "STOP, na tym się zatrzymaj", tak się dogadałam z talią:) Karta "Koło Fortuny" mówi mi, żeby to oddać losowi, a "Sąd Ostateczny" - trzeba odpracować, karma nałożona, przeznaczenie :) po tych kartach już nie dociągam ;) chyba, że chcę określić czas trwania tego stanu. 2 Cytuj
Syrena Napisano Marzec 22, 2019 Napisano Marzec 22, 2019 No ale pytanie zaczynające się od "czy" przywodzi mi na myśl odpowiedź tylko tak/nie. Ja wolę pytania skonstruowane inaczej, w których mam większe pole do popisu 1 Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.