SowAna Napisano Kwiecień 16, 2018 Napisano Kwiecień 16, 2018 Woda(lód, para, płyn) istnieje, Ziemia (grunt, piasek, skała) istnieje, Powietrze też, i tu mam pytanie: co sądzicie? Te trzy żywioły są, aby pojawił się Ogień potrzebny jest żywioł Powietrza i Ziemi (drzewo) i jeszcze coś. Ziemia była i jest, tak samo jak Woda i Powietrze, Ogień potrzebny jest, aby zmienić ich stan, te trzy żywioły istnieją i bez niego. Czym zatem jest Ogień? Czym jest to coś, co jest potrzebne aby sam Ogień powstał? Proszę o wasze przemyślenia Cytuj
Luna Napisano Kwiecień 16, 2018 Napisano Kwiecień 16, 2018 SowAna, krzemienie i drewienko? Oglądam z duzo survivalu "Naked and Afraid" 1 Cytuj
Emilians Napisano Kwiecień 17, 2018 Napisano Kwiecień 17, 2018 Dnia 16.04.2018 o 21:35, SowAna napisał: Czym jest to coś, co jest potrzebne aby sam Ogień powstał? Iskra Cytuj
Luna Napisano Kwiecień 18, 2018 Napisano Kwiecień 18, 2018 A tak bardziej na poważnie.. Mam dwa tropy, jeden bardziej metaforyczno-filozoficzny, drugi naukowy 1. Skoro tlen/powietrze w zodiaku jest przypisywany intelektualnym sprawom a ogień działaniom zatem czy nie jest wynikową wygenerowania myśli (tlenu) poprzez ciało(materia) i rozpoczęcia działania/wygenerowania energii (ognia)? 2.proce utleniania poprzedzony dostarczeniem energii 1 Cytuj
SowAna Napisano Kwiecień 18, 2018 Autor Napisano Kwiecień 18, 2018 no tak, woda (wodór i tlen) właściwie powietrze, powietrze (mieszanka gazów), ziemia (mieszanka różności), ogień to reakcja, niezbędny jest tlen i tzw. zapłon i pewnie ten zapłon to energia i działanie, wszystko ze sobą penie połączone, nie wiem czy nie jest to pytanie z kategorii" co było wcześniej kura czy jajko" Cytuj
Akarris Napisano Sierpień 31, 2020 Napisano Sierpień 31, 2020 Ogień to wszystko co ulega spalaniu i zmienia się w stan plazmy czyli pół-stały i pół-ciekły. Co potrzeba aby powstał ogień? Dużej temperatury lub tarcia podczas którego wytwarza się większa temperatura. Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.