Skocz do zawartości

Kupno mieszkania - czy to dobry pomysł? Pomoc w interpretacji.

Polecane posty

Napisano

Mam - jeszcze mglisty - pomysł kupna mieszkania, zapytałam, czy to dobry pomysł.

Nie mam jeszcze upatrzonego lokum, nie mam jeszcze kasy - też dopiero jest w planach.

Czy kupno mieszkania to dobry pomysł?

10 kielichów wieża król buław

Wieżę potraktowałam jako mieszkanie - przy 10 kielichach kojarzy mi się z tym, że w obecnym jest mi dobrze

albo kupię coś od jakiejś rodzinki. Nie ma w moim otoczeniu mężczyzny, więc w królu buław upatruję swojej aktywności i działania w tym temacie.

Co myślicie?

Napisano

Narazie zostaniesz tu gdzie jestes. Wieża burzy ci plany tym bardziej jak sama piszesz narazie nie ma na to widoków. Król buław niesie nadzieje ale poki co on też stoi nie rusza sie ale plany układa. Może kiedyś..Król jest też uparty ma cele i jak się uprze...?

• Dziękuję! 1
  • 2 weeks later...
Napisano
Dnia 18.12.2021 o 18:10, sarara napisał:

Czy kupno mieszkania to dobry pomysł?

10 kielichów wieża król buław

10 k - tak, Wieża - wysokie budownictwo, Kb - tak

10 k to może być 10 miesięcy, Wieża - w środku może mówić, że jeszcze zmienisz nagle zamiary, a Kb to man, który cię może zainspirować do tej zmiany

• Dziękuję! 1
Napisano

10 m-cy raczej nie, bo albo decyduję się na kupno innego mieszkania, albo najpóźniej za 7 m-cy remontuję obecne - chyba, że plany ulegną zmianie :)

• 1 month later...
Napisano

Po półtoramiesięcznych poszukiwaniach porzucam ten pomysł, żadne z mieszkań nie było na tyle atrakcyjne, by je kupić. A to lokalizacja nie taka, a to nieustawne, a to okna na zachód, a to piętro nie takie jak trzeba, metraż nieodpowiedni ewentualnie cena nie do zaakceptowania <szok> Więc stanęło na remoncie obecnego.

Czyli zaczyna się droga przez mękę <szalony>

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...