Skocz do zawartości

Polecane posty

Napisano

Witam ;) to moje początki z Tarotem. Bardzo proszę o pomoc w poznaniu znaczenia kart w rozkladzie partnerskim. 1. (Co w głowie). ON: 2 mieczy ONA: 2 buław.

2. (Co w sercu). ON: SPRAWIEDLIWOŚĆ ONA: 8 kielichów.

3. (Zamiary). ON: 5 mieczy ONA: GWIAZDA.

4. CO POMIĘDZY: PUSTELNIK

Uważam, że nie jest to specjalnie "przychylny" rozklad. Po stronie męskiej 2 mieczy może oznaczać wątpliwości, sam nie wie czego chce, bładzi. Nie wiem natomiast co może oznaczać w połączeniu z 2 buław. Karta sprawiedliwosci moze oznaczać pewne rozliczenia, chęć uporządkowania, może uporania się z przeszłością. 5 mieczy w zamiarach moze oznaczać zdradę. (?). Ciekawi mnie natomiast pustelnik. Eremita moze być symbolem samotności we dwoje (zaznaczam że osoby te nie są razem, jest to relacja nie związek). A więc czy te dwie osoby "uwiera" obecna sytuacja? Może chcą coś zmienić? Dociągnełam karty i pomiędzy osobami wylosowalam jeszcze 3 mieczy. Proszę sprawdzic czy moja interpretacja jest prawidlowa i czy mozna tu cos jeszcze dodać. 😊

Napisano

Ona wstępnie dokonała wyboru, on nadal nie wie.

On ma podejście racjonalne, powolnie analizuje za i przeciw, trzyma emocje na wodzy. Ona raczej rezygnuje z uczuć na ten czas, być może obawia się rozczarowania, więc zajmuje się czymś innym.

On być może chce się sprawdzić, na ile może zdobyć jej względy, uwagę, toczy w sobie jakąś walkę, gdzie nie ma jednoznacznych zwycięzców...

Ona marzy, idealizuje jego, chciałaby żeby on okazał się tym właściwym...

Między nimi - jakiś dystans, zamknięcie na uczucie, tajemniczość, może niedostępność na ten czas. Jakby nie do końca siebie znają, rozumieją, lub gdzieś tam sobie odpuszczają uczucia na ten czas.

Oboje ostrożni, być może poranieni przez ostatnie związki.

• Dziękuję! 1
Napisano

Czy ewentualna zdrada lub jakas 3 osoba wchodzi w gre?

Napisano
26 minut temu, gawronka napisał:

Czy ewentualna zdrada lub jakas 3 osoba wchodzi w gre?

Hmm niezdecydowany mężczyzna może podobne sygnały wysyłać jeszcze na inne fronty (5 mieczy).

Natomiast opierając się na relacji tych 2 osób - 3 mieczy wieszczy rozczarowanie, ból emocjonalny... więc może lepiej zdystansować się (Gwiazda może mówić też o pewnej naiwności, idealistycznym spojrzeniu kobiety). Myślę, że ten mężczyzna nie jest gotowy na deklaracje, stały związek, z resztą wątpię, by on składał obietnice bez pokrycia, bo w sercu ma Sprawiedliwość. Kobieta raczej chce w nim widzieć kandydata na coś więcej (Gwiazda).

• Dziękuję! 1
Napisano

1. (Co w głowie). ON: 2 mieczy ONA: 2 buław. - co myślą i tu też ważne czy w rozkładzie to miejsce oznacza "co myślą o drugiej osobie, czy jakie myśli ogólnie są?, jeżeli to pierwsze, to ona sądzi (2 buław), że ten ON nie wie czego chce, nie określa się, nie działa, a jednocześnie że jest dwoisty i niezdecydowany , ON może to samo, albo podobnie odbierać ja, że ONA nie umie znaleźć kompromisu, nie rozumie jego myśli i ogólnie może ją oceniać jako osobę nie zbyt bystrą

2. (Co w sercu). ON: SPRAWIEDLIWOŚĆ ONA: 8 kielichów. - On, że ona zasługuje na takie jego zachowanie, że powinna dostać za swoje, chłód, oziębłość, racjonalne podejście, w miejscu serca mamy uczucia, a ta karta raczej na nie nie wskazuje. Ona - w sercu raczej pokazuje niechęć odczuwania, niechęć do drugiej osoby, zależy w którą stronę u Ciebie na karcie jest skierowana osoba, czy odchodzi od rozkładu czy idzie w jego kierunku, od tego też może zależeć interpretacja

3. (Zamiary). ON: 5 mieczy ONA: GWIAZDA. - Czyli jak ktoś zamierza postępować, co ma zamiar zrobić , jak zadziała. On, nic dobrego nie planuje, może chce w jakiś sposób wykorzystać tą sytuację lub ja, aby osiągnąć jakiś rodzaj wygranej,  a może po prostu chce jej dopiec, zranić

4. CO POMIĘDZY: PUSTELNIK - czyli nic, oddalenie

tak jak napisałam w innym wątku, nie zapowiada się to na relację

• Dziękuję! 1

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...