Blue Napisano Listopad 9, 2015 Napisano Listopad 9, 2015 Witam. Postawiłam takie pytanie tarotowi jak w temacie.Prosty rozkład, tylko AW ( jestem świeżynką w temacie). Rozkład 4 karty, pytania : 3 1 2 4 Karta 1 - opisuje pytającego i wpływy działające na jego korzyść. Karta 2 - opisuje świat, otoczenie, oraz to wszystko, co się sprzeciwia, co stanowi opór, który będzie działał przeciw pytającemu. Karta ta może oznaczać również drugą osobę, jeśli jej obecność została przywołana przez treść zadanego pytania. Karta 3 - symbolizuje siłę psychiczną i moralną pytającego, jego wrażliwość i stosunek do poruszonego problemu. Karta 4 - u dołu jest najważniejsza. Przynosi ostateczną odpowiedź na pytanie, przedstawia wynik działań pytającego, sposób rozwiązania problemu. Tarot udzielił mi odpowiedzi: 1 - koło fortuny (karma?) 2 - słońce 3 - księżyc 4 - moc Moja interpretacja: 1 - zaczyna się nowy etap,nowe uczucie które będzie spełnieniem, koło rusza bez wahania i pędzi do przodu przynosząc wiele zmian w sferze uczuć, będą/są to pozytywne uczucia 2 - otoczenie jest przyjazne i zachęcające do pogłębienia relacji, ponieważ w pytaniu przywołałam imię tego Pana,karta mówi że dba i troszczy się o mnie,prawdopodobnie kocha szczera miłością 3 - (bolączka tego rozłożenia) ja w tej relacji...ciężko jest samemu odpowiedzieć na tą kartę...według mnie chodzi o niepokój jaki mi towarzyszy na myśl o tej osobie i to co do niej czuję 4 - rezultat...jeśli uda się przezwyciężyć księżyc (czyli moje obawy i nastawienie) uczucie powinno zapłonąć czystym, silnym ogniem Drogie Wróżki, dodajcie proszę coś od siebie...może coś przeoczyłam, czegoś nie dostrzegam a coś mi umyka. Pozdrawiam. PS. Dodam tylko jeszcze, że w tym miesiącu planuję pojechać do tego Pana, zapytałam kart " jaki będzie skutek tej wizyty " - jedno pytanie , jedna karta - Moc. A jak by było mało karta duszy tego pana to - Moc. Cytuj
maleficent Napisano Listopad 9, 2015 Napisano Listopad 9, 2015 Blue, nie obraź się proszę, ale nie rozumiem pytania, które zadalaś kartom... nie pasuje mi ono do rozkładu. Kolo obrazuje los, przeznaczenie, coś przed czym nie uciekniesz, taki chaos, co innego by się chciało, co innego dostajemy od życia... Jeśli chodzi o wpływy na korzyść - to jak najbardziej karty mówią o tym, aby rozpocząć nową drogę i zaufać przeznaczeniu, jeśli chodzi o tą znajomość. Często tak jak napisałaś karta ta mówi o karmie, która musimy odrobić. Druga karta Słońce, bardzo pozytywna i sympatyczna karcioszka, zapomniałaś wziąć pod uwagę tylko tego - co się sprzeciwia w interpretacji rozkładu - tutaj Tarot mówi - Dziewczyno ! Nie bądź naiwna, daj spokój z banalnym rzeczami, stawiaj ostrożne kroki, ponieważ warto. Księżyc... osobiście nie lubię tej karty, ona mówi często o iluzji, o płonnych marzeniach, które nie mają pokrycia z rzeczywistością. Żyjesz wyobrażeniem, czymś nienamacalnym, co zresztą ukrywasz w tajemnicy - takie skryte uczucie, o którym wiesz tylko Ty. Moc zaznacza Ci wyraźnie,abyś zaufał sercu i pokonała strach, dzięki wierze i kontroli nad negatywnymi odczuciami jesteś w stanie pokonać przeszkody. Cytuj
Blue Napisano Listopad 9, 2015 Autor Napisano Listopad 9, 2015 Nie obrażam się Maleficent jak wspomniałam jestem początkująca w tym temacie, więc wszystkie wskazówki są mile widziane.Dlaczego taki rozkład i takie pytanie? hmmmm...wydawał mi się najprostszy oraz ze względu że na razie posiadam tylko AW nie mam możliwości zaszaleć inaczej:)Co do księżyca ta karta jest bardzo dwuznaczna i ciężko się do niej ustosunkować osobiście, trzeba głęboko zerknąć w głąb siebie żeby uchwycić jej znaczenie. Pozdrawiam. Cytuj
maleficent Napisano Listopad 10, 2015 Napisano Listopad 10, 2015 Jak widzę Księżyc w rozkładzie to od razu kojarzy mi się z czymś fałszywym... ale i z takim błądzeniem wśród mgły, ciemności, którą on oświetla swoim światłem. Cytuj
Margita Napisano Listopad 10, 2015 Napisano Listopad 10, 2015 Mnie księżyc kojarzy się z czymś zakrytym/ukrytym, coś inaczej wygląda w nocy, a inaczej w dzień, czasem to nasze "strachy na Lachy" lub ktoś coś przed nami ukrywa. Cytuj
maleficent Napisano Listopad 10, 2015 Napisano Listopad 10, 2015 Dziś odkryłam nowe, bardzo ciekawe spostrzeżenie odnośnie karty Księżyc - coś co odeszło, ale wróci. Szczególnie w połączeniu z Kołem. Cytuj
Blue Napisano Listopad 10, 2015 Autor Napisano Listopad 10, 2015 Ja gdzieś wyczytałam że słońce obok księżyca to harmonia. W tym temacie odbieram księżyc bardzo personalnie ( w rozkładzie opisują moją osobę ) i przez to mam mętlik w głowie, nie bardzo wiem do której części moich emocji się mam odnieść.Dziwna karta, budzi niepokój i wprowadza zamieszenie ale też daje możliwość przeanalizowania własnych uczuć. Cytuj
Marika Napisano Listopad 10, 2015 Napisano Listopad 10, 2015 A jakby postawić na słońce i księżyc, znaczenie dnia i nocy, to też byłoby ciekawie Ogólnie, w dzień się sprzeciwia, w nocy opór znika, może dzięki marzeniom sennym? Cytuj
Lady-Blue Napisano Listopad 10, 2015 Napisano Listopad 10, 2015 Karta księżyc może pokazywać związek emocjonalny, czasem nie trzeba seksu, żeby czuć się z kims związanym lub jak w związku. Nie znam sie, ale to moje prywatne odczucia Cytuj
Blue Napisano Listopad 11, 2015 Autor Napisano Listopad 11, 2015 A jakby postawić na słońce i księżyc, znaczenie dnia i nocy, to też byłoby ciekawie Ogólnie, w dzień się sprzeciwia, w nocy opór znika, może dzięki marzeniom sennym? Odwieczny dualizm..czarne- białe, Bóg - Szatan,dzień - noc - jedno bez drugiego nie funkcjonuje. Karta księżyc może pokazywać związek emocjonalny, czasem nie trzeba seksu, żeby czuć się z kims związanym lub jak w związku. Nie znam sie, ale to moje prywatne odczucia Mnie bardziej zastanawia fakt że obie karty - księżyc i słońce - mówią o dziecku: o chęci posiadania - słońce i macierzyństwie - księżyc. Cytuj
Marika Napisano Listopad 14, 2015 Napisano Listopad 14, 2015 Rozkład 4 karty, pytania : Księżyc (3) Koło Fortuny (1) Słońce (2) Moc (4) Karta 1 - opisuje pytającego i wpływy działające na jego korzyść. Karta 2 - opisuje świat, otoczenie, oraz to wszystko, co się sprzeciwia, co stanowi opór, który będzie działał przeciw pytającemu. Karta ta może oznaczać również drugą osobę, jeśli jej obecność została przywołana przez treść zadanego pytania. Karta 3 - symbolizuje siłę psychiczną i moralną pytającego, jego wrażliwość i stosunek do poruszonego problemu. Karta 4 - u dołu jest najważniejsza. Przynosi ostateczną odpowiedź na pytanie, przedstawia wynik działań pytającego, sposób rozwiązania problemu. Pytanie, 1,2 i 3 odnosi się do pytającego, czyli do Ciebie. 1. Koło Fortuny, u Ciebie jest raz dobrze, raz źle, takie wahania. Te wpływy, które symbolizuje ta karta, raz są pozytywne - przypływ pozytywnych odczuć, emocji, myśli, a raz negatywne. To wszystko się zmienia, nie jest trwałe. 2. Słońce - egoizm, negatywne wpływy innych osób, nieszczerość w relacji lub ogólnie w kontaktach z innymi ludźmi, burzliwe wydarzenia z przeszłości, które ciągle się pojawia, jest wypominane przez innych, przez co nie ma możliwości, aby zostało zapomniane. To też słomiany zapał, pomimo chęci do działania, zrobienia czegoś, kroku do przodu - nic się nie dzieje, brak czynów, wszystko kończy się na słowach. 3. Księżyc - Słońce interpretowałam jako pozycję odwróconą, jako na negatywny wydźwięk tego drugiego punktu. Tutaj Księżyc w pozycji prostej, także będzie chodzić o wpływy innych osób. Oszukiwanie samego siebie, złudzenia, życie stworzonymi przez siebie teoriami, tworzenie sobie wymówek i inspirowanie się nimi. Wydaje mi się, że Ty wyrobiłaś sobie pewne podejście do tego problemu i cały czas nim żyjesz, odrzucając wszystkie inne, niepoprawne Twoim zdaniem poglądy. Siła psychiczna - masz ją dużą, dzięki temu, że sama się nakręcasz. 4. Moc - Troszkę dziwne jest to pytanie "czym jest to uczucie" - pod tym można rozumieć wiele pojęć tak ogólnie uczucie jest silne, może nawet oparte na namiętności, pożądaniu, jest prawdziwe, nie fałszowane. Cytuj
Blue Napisano Listopad 14, 2015 Autor Napisano Listopad 14, 2015 Dziękuję Mariko za interpretację. Wiem że moja była zbyt wyidealizowana, 1 błąd stawiającego karty dla siebie nie widzi negatywów bo nie chce.Dzięki raz jeszcze za ta lekcje pokory względem kart. Patrząc na Twoją interpretację wydaje mi się że jej kierunek jest prawidłowy. Niestety o ile koło i moc maja jasne przesłanie o tyle słońce p.o i księżyc nadal sprawiają mi trudność w ocenie w tym układzie. Pozdrawiam. Cytuj
Ismena Napisano Listopad 15, 2015 Napisano Listopad 15, 2015 A jeśli Słońce jest w negatywnie, to może chodzi o to, że przesłania Ci, rzeczywisty obraz tego problemu? Jeśli tu chodzi o jakiegoś mężczyznę, to może idealizujesz go, nie chcąc zauważyć wad? Cytuj
Blue Napisano Listopad 15, 2015 Autor Napisano Listopad 15, 2015 To brzmi trochę jak działanie księżyca.Nie wiem czy tak powinnam to interpretować.Może nie chodzi tu o brak rzeczywistego obrazu a w ogóle nie dostrzeganie czegoś.Coś czego zbyt mocne światło słońca nie pozwala mi dostrzec. Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.