Skocz do zawartości

Tablica liderów

Popularna zawartość

Pokazuje zawartość z najwyższą reputacją 2018.09.16 w Posty

  1. kluseczki ziemniaczano-brokułowe albo takie: kluseczki serowo-brokułowe
    2 punkty
  2. Ja lubię kotlety z brokuła. Gotuje się go rozgniata dodaje podsmażana cebulę sól pieprz jajo i bułkę tartą. Formuje się je jak na mielone. Obtacza w bułce i smaży. Podaje z sosem czosnkowym... Pycha
    2 punkty
  3. tez mam faze na blendowanie....jak stara, bezzębna babcia
    2 punkty
  4. W sumie można by zblendowac będzie fajna konsystencja
    2 punkty
  5. Bardzo się przyda krem z dyni Ja polecam brokuła z fetą - proporcje dowolne, można wymieszać na pastę i potraktować jako pastę do frytek z batatów. Można dodać płatki migdałów. Uwielbiam to połączenie. Inne moje odkrycie to kotlety z selera (przepisy są w google) i do tego sos jogurtowy z kaparami. Pychotka Nie są to moje przepisy, ale łatwo je znaleźć w sieci @MIMESIS - ostatnio zobaczyłam passatę i pomyślałam o Tobie
    2 punkty
  6. Idzie jesień, więc bardzo polecam krem z dyni.. Składniki: 1 kg dyni 1 cebula 1 marchewka śmietana masło Sól, pieprz, gałka muszkatołowa grzanki Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle. Dynie i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka,wlać ok. 2-3 szkl. wody i gotować, aż dynia zacznie się rozpadać. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i śmietaną. Całość zblendowac Podawać z grzankami.
    2 punkty
  7. chyba trzeba zmienić pytanie znów nie biorę udziału, bo pisałaś o tym już (chyba ze się mylę) w innym miejscu smok wawelski da ci buziaka
    2 punkty
  8. lusterko i cytryna Lucyfer płyn do mycia trysterka - trenerka testująca poziom testosteronu galaktyka i kasztan
    2 punkty
  9. Mmmm pewnie smaczne. Ja z cieciorki kotlety robię. A pasta z kurkumy świetna na przeziębienie
    1 punkt
  10. z dynia jeszcze poczekam chwile...jakos mam chcice na krem z ciecierzycy..podstawa to duo kurkumy od ktorej jestem uzalezniona
    1 punkt
  11. 1 punkt
  12. biore łacznie jak i osobno...uwielbiam, a feta mi tez pasuje do buraków
    1 punkt
  13. 1 punkt
  14. wlasnie...bo na mniie zawsze bardziej dziala metoda marchewki niz kija
    1 punkt
  15. W sprawie akcesoriów dla zwierząt
    1 punkt
  16. Albo marchewkę Niestety wstążki nie było,bo dynia była ogromniasta i dostałam połowę...
    1 punkt
  17. no wlasnie przyciac troche musieli bo by sie nie zmiescila w ramce..w realu tez szopa
    1 punkt
  18. zgadzam sie...wystarczy spojrzec to akurat paszportowe jest
    1 punkt
  19. właśnie coś takiego przyklejonego do ucha
    1 punkt
  20. zabrzmiało drastycznie, a ja po prostu wcześniej nie zwracałam uwagi na passatę i rzuciła mi się w oczy z Twojego powodu
    1 punkt
  21. Kotleta z selera również uwielbiam A brokuła na pewno spróbuję...
    1 punkt
  22. jesteś pierwsza osoba, ktora kojarzy mnie przy okazji zmiażdżonych pomidorów
    1 punkt
  23. Paź denarów wygląda, jakby siedział cały dzień z komórką w ręku albo 8 buław - wiadomość SMS.
    1 punkt
  24. no i tak właśnie jest z tymi moimi pytaniami, no Kraków Kraków - więc wzięłaś udział Zadajesz @SowAna
    1 punkt
  25. galaktyka i kasztan 1.szatynka 2.uzależnione od grawitacji 3.galasztan - odpicowany na gale sztangista kalosz i furgonetka
    1 punkt
  26. Śmierć, Rycerz kielichów, 9 monet - po przejściach miłosnych , nie jest tuzinkowa, bezwzględna a jednocześnie uczuciowa, konkretna i romantyczna
    1 punkt
  27. takie miejsce o nazwie "Farma Iluzji" dla dzieci - Essa
    1 punkt
  28. a "komórka" jako telefon komórkowy?
    1 punkt
  29. Escape/Quest Room? / Pokój Zagadek
    1 punkt
  30. popielniczka i muchomor 1. piechur 2. palenie zabija! 3. humanocholik - uzależniony od towarzystwa innych ludzi lusterko i cytryna
    1 punkt
  31. samuraj i zebra 1.brama 2.przejście dla pieszych w Japonii 3.murja - rodzaj pasożyta żerującego na murach popielniczka i muchomor
    1 punkt
  32. ja spróbuje mimo znikomej wiedzy o kartach a jeśli dobrze odczytałam to sugerujemy sie bardziej ilustracjami Twoja córka marzyła o wyjeździe nad wodę/jezioro i w ramach prezentu zabrałaś ja właśnie tam...byli tam również mężczyźni po wieczorze kawalerskim, którzy chcieli zbudować szałas ale pokłócili sie ( bo kac i rozdrażnieni) i rozegrali pojedynki na kije
    1 punkt
  33. Nie znam odpowiedzi autora, wyświetla mi się tylko jakieś forum, tam ktoś obliczył 35. Ale myślę, że obie odpowiedzi są prawidłowe po prostu Tak że brawo dla nas! Choć właściwie dla Ciebie, bo podałaś klucz, który wykorzystałam
    1 punkt
  34. Nie lubię zbyt duzo czasu spędzać w kuchni zatem moje przepisy sa lekkie, łatwe i przyjemne w realizacji. Podaje dwa moje "wymiatacze" na tajska pomidorowke i francuskie trójkaty z bananami. Francuskie bananowce, które zawładną podniebieniem nawet najbardziej fit niejadka - przetestowane !:) -ciasto francuskie (kupuje, najlepsze z Biedry dotychczas) - dwa duze banany -troche cukru --cynamon Ciasto dzielicie na 6 kwadratów,. drobniutko posiekane banany kładziecie pośrodku kwadratu, posypujecie cukrem i cynamonem, formujecie w trójkat. Pieczecie okolo 25 minut w temp 220 stopni. Dla karmelowej Inki z mlekiem na zimno lub ciepło to wymarzony towarzysz. Tajska pomidorówka, czas przygotowania gora 25 minut ! -makaron sojowy -dobrej jakości mleko kokosowe -passata ( zmiksowac dwie puszki pomidorów) plus pare swiezych pomidorów -ostra papryka lub sos siriachi - dla zwolennikow kuchni fusion dodatek :mozarella Passate i pomidory miksuje, dodaje troche wody gotuje, dodaje mleko kokosowe czekam az sie wszystko zagotuje. Makaron sojowy siup do wody i gotowy po paru minutach. Do pomidorówki dodaje sirachi aby zbalansować słodycz kokosa pikantna paryka. Dodajemy makaron. Kto lubi moze sobie wkruszyc mozarelle( to juz nie po tajsku ale ja bardzo lubie).
    1 punkt
  35. Chłodnik litewski Składniki: duży pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 2 ogórki pół szklanki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 jajka ugotowane na twardo 2 ząbki czosnku 6 szklanek kefiru lub naturalnego jogurtu (nie słodzonego!) pół szklanki kwaśnej śmietany Sposób przygotowania: Botwinkę wypłukać i posiekać, buraczki cieniutko obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać niedużą ilością wody (ok. pół szklanki) i dusić ok. 10 min. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z kefirem i śmietaną, dodać zgnieciony czosnek, szczypiorek, koperek i pokrojone w drobną kostkę ogórki, posolić do smaku, odstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać z połówkami jajka na twardo. Jeśli ktoś lubi wersję bardziej kwaśną, do gotowanej boćwinki dodać można garść liści świeżego szczawiu. W wersji klasycznej do chłodnika dodaje się obrane szyjki rakowe lub kawałki pieczonej cielęciny, piersi z kury czy indyka.
    1 punkt
×
×
  • Utwórz nowe...