Skocz do zawartości

8 buław

Mimi1234

Polecane posty

Czekałam na wiadomość od pewnej osoby i wyciągnęłam kartę 8 buław na pytanie czy się odezwie w ten dzień.  Czytałam, że jest "pewniakiem kontaktowym".  Ale nie było kontaktu. Czy to znaczy że tarot się pomylił czy może moja talia rządzi się innymi prawami? <coo>  Jak w takim razie mam ją interpretować? Czy to możliwe że karty z różnych talii mają różne znaczenie i na przykład ósemka buław może znaczyć zupełnie coś innego? Podobną sytuację miałam wcześniej z pustelnikiem. Niby to karta samotności i braku kontaktu a gdy ją wyciągnęłam kontakt nastąpił wieczorem. <szok> Widziałam w necie tez takie przypadki, że ósemka buław nie pokazuje kontaktu a pustelnik tak.  Jak mam rozumieć i interpretowac tarota w takim razie nie mogąc wspierać się ogólną wiedzą na temat znaczenia kart?

Hej,

U mnie pokazuje się znaczenie tych kart "klasycznie", czyli 8 buław wiadomości, ruch, spotkanie itd, buławy już lecą, a Pustelnik pokazuje więcej znaczeń, ale nie towarzyskość czy kontakt, może w tym przypadku chodziło o potrzebę rozmowy zkimś doświadczonym. Jeśli Tobie inaczej Tarot  mówi, to proponuję to sobie zapisywać i czytać tak właśnie. Czasem karta mówi indywidualnie do kogoś, tworzysz swój język z kartami. Ja też tak mam z niektórymi kartami, a niektóre mówią konkretnie o jednym znaczeniu z setek swoich  innych znaczeń. Taki osobisty kod, język komunikacji z kartami jest  bardziej fascynujący, moim zdaniem :) Ale jest też prawdą, że obrazy kart danej talii, takiej mniej klasycznej, mogą mieć trochę inne znaczenie, a raczej zwracać uwagę na inny aspekt.

• Lubię! 1

W dniu 2.09.2024 o 20:07, AgataNeko napisał:

Hej,

U mnie pokazuje się znaczenie tych kart "klasycznie", czyli 8 buław wiadomości, ruch, spotkanie itd, buławy już lecą, a Pustelnik pokazuje więcej znaczeń, ale nie towarzyskość czy kontakt, może w tym przypadku chodziło o potrzebę rozmowy zkimś doświadczonym. Jeśli Tobie inaczej Tarot  mówi, to proponuję to sobie zapisywać i czytać tak właśnie. Czasem karta mówi indywidualnie do kogoś, tworzysz swój język z kartami. Ja też tak mam z niektórymi kartami, a niektóre mówią konkretnie o jednym znaczeniu z setek swoich  innych znaczeń. Taki osobisty kod, język komunikacji z kartami jest  bardziej fascynujący, moim zdaniem :) Ale jest też prawdą, że obrazy kart danej talii, takiej mniej klasycznej, mogą mieć trochę inne znaczenie, a raczej zwracać uwagę na inny aspekt.

Zapisuje, ale ciężko będzie tak uczyć sie od podstaw bez żadnego wsparcia...<smutas> Juz wiem ze u mnie oprocz 8 buław nie pokazuja kontaktu także takie "pewniki" jak as bulaw i rycerz buław.. Uzywam talii R.W. wiec chyba klasyczna. Ale jakby na opak.  Mam ją od niedawna, zobaczę czy wrozby beda sie sprawdzać wg jej zasad ;)

• Lubię! 1

26 minut temu, Mimi1234 napisał:

Zapisuje, ale ciężko będzie tak uczyć sie od podstaw bez żadnego wsparcia...<smutas> Juz wiem ze u mnie oprocz 8 buław nie pokazuja kontaktu także takie "pewniki" jak as bulaw i rycerz buław.. Uzywam talii R.W. wiec chyba klasyczna. Ale jakby na opak.  Mam ją od niedawna, zobaczę czy wrozby beda sie sprawdzać wg jej zasad ;)

Zakładam, że oczyszczałaś talię nad ogniem po zakupie. Może nie zaprzyjaźniłyście się jeszcze. Sama jestem ciekawa, daj znać, jeśli będziesz mogła, czy rzeczywiście te karty postanowiły rozmawiać z Tobą "na opak" :)

• Lubię! 1

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...