Mimi1234 Napisano 1 Wrzesień Share Napisano 1 Wrzesień Czekałam na wiadomość od pewnej osoby i wyciągnęłam kartę 8 buław na pytanie czy się odezwie w ten dzień. Czytałam, że jest "pewniakiem kontaktowym". Ale nie było kontaktu. Czy to znaczy że tarot się pomylił czy może moja talia rządzi się innymi prawami? Jak w takim razie mam ją interpretować? Czy to możliwe że karty z różnych talii mają różne znaczenie i na przykład ósemka buław może znaczyć zupełnie coś innego? Podobną sytuację miałam wcześniej z pustelnikiem. Niby to karta samotności i braku kontaktu a gdy ją wyciągnęłam kontakt nastąpił wieczorem. Widziałam w necie tez takie przypadki, że ósemka buław nie pokazuje kontaktu a pustelnik tak. Jak mam rozumieć i interpretowac tarota w takim razie nie mogąc wspierać się ogólną wiedzą na temat znaczenia kart? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AgataNeko Napisano 2 Wrzesień Share Napisano 2 Wrzesień Hej, U mnie pokazuje się znaczenie tych kart "klasycznie", czyli 8 buław wiadomości, ruch, spotkanie itd, buławy już lecą, a Pustelnik pokazuje więcej znaczeń, ale nie towarzyskość czy kontakt, może w tym przypadku chodziło o potrzebę rozmowy zkimś doświadczonym. Jeśli Tobie inaczej Tarot mówi, to proponuję to sobie zapisywać i czytać tak właśnie. Czasem karta mówi indywidualnie do kogoś, tworzysz swój język z kartami. Ja też tak mam z niektórymi kartami, a niektóre mówią konkretnie o jednym znaczeniu z setek swoich innych znaczeń. Taki osobisty kod, język komunikacji z kartami jest bardziej fascynujący, moim zdaniem Ale jest też prawdą, że obrazy kart danej talii, takiej mniej klasycznej, mogą mieć trochę inne znaczenie, a raczej zwracać uwagę na inny aspekt. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mimi1234 Napisano 6 Wrzesień Autor Share Napisano 6 Wrzesień W dniu 2.09.2024 o 20:07, AgataNeko napisał: Hej, U mnie pokazuje się znaczenie tych kart "klasycznie", czyli 8 buław wiadomości, ruch, spotkanie itd, buławy już lecą, a Pustelnik pokazuje więcej znaczeń, ale nie towarzyskość czy kontakt, może w tym przypadku chodziło o potrzebę rozmowy zkimś doświadczonym. Jeśli Tobie inaczej Tarot mówi, to proponuję to sobie zapisywać i czytać tak właśnie. Czasem karta mówi indywidualnie do kogoś, tworzysz swój język z kartami. Ja też tak mam z niektórymi kartami, a niektóre mówią konkretnie o jednym znaczeniu z setek swoich innych znaczeń. Taki osobisty kod, język komunikacji z kartami jest bardziej fascynujący, moim zdaniem Ale jest też prawdą, że obrazy kart danej talii, takiej mniej klasycznej, mogą mieć trochę inne znaczenie, a raczej zwracać uwagę na inny aspekt. Zapisuje, ale ciężko będzie tak uczyć sie od podstaw bez żadnego wsparcia... Juz wiem ze u mnie oprocz 8 buław nie pokazuja kontaktu także takie "pewniki" jak as bulaw i rycerz buław.. Uzywam talii R.W. wiec chyba klasyczna. Ale jakby na opak. Mam ją od niedawna, zobaczę czy wrozby beda sie sprawdzać wg jej zasad 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AgataNeko Napisano 6 Wrzesień Share Napisano 6 Wrzesień 26 minut temu, Mimi1234 napisał: Zapisuje, ale ciężko będzie tak uczyć sie od podstaw bez żadnego wsparcia... Juz wiem ze u mnie oprocz 8 buław nie pokazuja kontaktu także takie "pewniki" jak as bulaw i rycerz buław.. Uzywam talii R.W. wiec chyba klasyczna. Ale jakby na opak. Mam ją od niedawna, zobaczę czy wrozby beda sie sprawdzać wg jej zasad Zakładam, że oczyszczałaś talię nad ogniem po zakupie. Może nie zaprzyjaźniłyście się jeszcze. Sama jestem ciekawa, daj znać, jeśli będziesz mogła, czy rzeczywiście te karty postanowiły rozmawiać z Tobą "na opak" 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.