Skocz do zawartości

Zniszczone kwiaty

Polecane posty

Napisano

Proszę o pomoc w interpretacji snu. Dostałam od mojego narzeczonego bukiet kwiatów. On siedział w samochodzie, a w bagażniku miał 2 bukiety, jeden dla mnie, jeden dla drugiej dużo młodszej kobiety. Ta kobieta stała obok mnie, ale nie czułam się źle w jej obecności, nie byłam zazdrosna, jej obecność  i to że dostała kwiaty było czymś naturalnym. Początkowo myślałam, że to moja córka, ale ona jest malutka a we śnie to była młoda dorosła kobieta. W pewnym momencie powiedziałam coś, nie pamiętam co, ale on wyglądał na bardzo zdenerwowanego. Gdy ponownie zajrzałam do bagażnika zobaczyłam, że 2 bukiety kwiatów są zniszczone. Pozostały same łodygi, bez kwiatów, zupełnie tak jakby ktoś rzucił z całej siły tymi bukietami. W tym momencie spojrzałam na niego i w rozpaczy wykrzyczałam dlaczego to zrobiłeś. Płakałam ja i ta młoda kobieta obok mnie. Kiedy się obudziłam miałam mokre oczy i policzki, czułam tę rozpacz, taką samą jak we śnie. Co to może znaczyć? 

• 4 weeks later...
Napisano

Prześledź na spokojnie symbole, emocje z twojego snu i zastanów się jakie one mają dla Ciebie znaczenie. Jak kojarzą się Tobie kwiaty/bukiety kwiatów? Twoja podświadomość funkcjonuje na kodach, które Ty niejednokrotnie w swoim życiu wykorzystujesz. Poprzez ten sen, a tym bardziej skoro go pamiętasz, chce zwrócić na coś Twoja uwagę. Nie kieruj się tutaj sennikami, bo tam znaczenia są ogóle, tylko najlepiej wysłuchaj się w siebie. 

Co mogę napisać od siebie, czytając pierwszy raz, zastanawiałam się później gdzie jest ten punkt zaczepienia, o co chodzi. Z jednej strony bukiety były dla ciebie cenne, a z drugiej zdenerwowałaś się, kiedy zostały zniszczone. Czytając po kilku dniach, drugi raz, też jeszcze nie znalazłam sedna, ale dzisiaj czytając przyszła mi myśl, że może chodzi o inną kobietę. Oczywiście, kogoś kto dla twojego partnera jest bliski, kogoś kto u ciebie nie wzbudza zazdrości, bo uważasz relacje za naturalną. Może chodzi o jego mamę, siostrę, babcię - kobietę, która ma wpływ i jest w jego życiu. Żyjesz z nimi, chociaż czasami chciałabyś, aby ona nie wkraczała do waszego życia, aż tak bardzo, niekoniecznie poprzez czyny, ale może też słowa. Ty chcesz, określonych działań od partnera, a może ta kobieta również czegoś od niego oczekuje? Partner szanuje Was, ale są sytuacje, że sam nie wie jak postąpić, stąd może jego wewnętrzny konflikt. 

To tylko moje przemyślenia. Może już sama zinterpretowałaś sen lub zrealizował się w twoim życiu. 

• Lubię! 1

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...