Skocz do zawartości

sen o wezach

malabialawrozka
 Share

Polecane posty

hej mialam dzisiaj okropny sen.... snilo mi sie, ze szlam przez klatke schodowa i wszedzie byly weze, ktore byly bardzo agresywne chcialy mnie atakowac, kilka razy wpadl mi waz do kaptura od kurtki, jak mam ten sen rozumiec??? byl naprawde okropny

• 4 weeks later...

Malo sprecyzowalas.

Jak wyglądała klatka schodowa? Kolory? Szlas po schodach? W gore czy w dol?

Kolor i rasa wężów? Kolor kaptura kurtki/kurtki?

Bardzo ważne są te szczegóły.

dziekuje hehe, nie wiedzialam, ze potrzebny jest az tak szczegolowy opis ;-) a wiec szlam w gore kurtka kremowa z futerkiem na kapturze, klatka schodowa w bloku, a weze zielone mozliwe, ze boa dusiciel nie znam sie na rasach :P

oj tam ;) ... ja chłop z mazur a sie nie znam na wężach a pełno u mnie tego... tylko wrzeszczę jak jakiegoś widzę... <rotfl> wiec spoko <haha2>

a tak na poważnie jeli to był tylko wąż i ciezko jest ustalic rase to : zielony waż to oznaka energii psychicznej :D natomiast wchodzenie po schodach oznacza dążenie do większych wpływów , autorytetu i władzy na co zasługujemy swoimi osiągnięciami <haha2>

Mi dzisiaj w nocy też śniły mi się węże, we śnie wiedziałam,że to zaskrońce i mam się nie bać ale one były kolorowe a ja sie potwornie bałam. Jeden owinął się wokół mojej najmłodszej córki . I było dużo wody i w niej też te ,, zaskrońce"

kama68 ogolnie "symbol" węża we snie nie oznacza nic strasznego tu nie powinniśmy się martwić na zapas, jedynie jak nam się śni żmija to jest poważne ostrzeżenie dla nas ze czeka nasz nieuchronna porażka w danej sprawie lub po prostu otaczają nas fałszywi ludzie którzy chcą nam zaszkodzić <bezradny>

kolorowe węże oznaczają dalszą kontynuacje rozwoju duchowego... ale to trzeba przeanalizować pod katem indywidualnej sytuacji życiowej i wtedy uzyskamy odpowiedz :D

Ja wcale nie jestem pewna czy to nie żmije ale mam wrażenie ze to był sen kontrolowany, ja sie bałam więc wmówiłam sobie ze to zaskrońce. Sama nie wiem <bezradny> A sytuacje życiową mam skomplikowaną, dla mnie beznadziejną :(

Twój sen = Twoja symbolika = Twoja interpretacja.

Każdy sen jest osobisty i interpretuje się go indywidualnie.

Swoją drogą węże wcale nie są złe - nie podchodzcie do tego z takimi uwarunkowaniami, ja miałam przyjemność spotkać w lesie dzikiego wilka i jelenia. :) Jak widać - nie zjadły mnie.

Największą bestią chodzącą po ziemi jest człowiek - zwierzęta są szlachetne a zrozumie to ten, kto zrozumie Naturę. ;)

• 2 weeks later...
Ja od siebie dodam, że wąż, dla niektórych, to symbol seksualny. Więc może pod tym kątem należy interpretować ten sen?

ogólnie to się zgadza ze symbol węza jest tradycyjnie interpretowany wg. senników jako symbol naszej seksualności :D ale to wszytko zależny od indywidualnej sytuacji życiowej i odpowiednie interpretacji na podstawie tego co już nadtopiło w życiu jak inni przedmówcy to zauważyli :) mnie np. ja się śnią węzę nie ważne jaki kolor gatunek to oznacza ze ben de miał nieprzyjemności, to takie ostrzeżenie przed fałszywymi ludźmi itp. :D

A ja znalazłam takie tłumaczenia wężych snów ;)

ogromnie popularny motyw senny, mający wiele znaczeń zależnych w dużej mierze od konkretnego kontekstu snu. Uznawany jest za znak pierwotnych sił kosmicznych oraz nieśmiertelności ze względu na umiejętności ,,odnawiania’’ się przez zmienianie starej skóry;

wąż to także atrybut kobiecej przebiegłości i mądrości. Stanowi najstarszy zwierzęcy emblemat falliczny – jako zwierzę skazane na pełzanie (pozbawione kończyn) po ziemi, związane z Boginią Ziemi – zapładniające ją;

często w snach kobiet pod postacią węża ukrywa się inna kobieta, która stanowi zagrożenie. Jako oznaka popędów – pojawia się we śnie, gdy nie radzisz sobie z emocjami o charakterze instynktownym, związanymi z podświadomością, którą także symbolizuje Woda . Wąż jest także łączony z medycyną, może być uzdrawiającym źródłem wypływającym z ziemi lub stanowić emblemat Asklepiosa, przybierającego często postać węża. Do dziś jego laska z wijącym się wokół wężem oznacza medycynę. W symbolice chrześcijańskiej wąż, który wyszedłszy z Drzewa Wiadomości Dobrego i Złego, uznawany jest za Szatana , złego, chytrego ducha nocy. Węże zaskakują nagłym pojawieniem się, przerażają śmiertelnym jadem, będącym we śnie grzechem, zatruwającym człowieka. Ze starożytnego Egiptu oraz Grecji wywodzi się znak węża świata Uroborosa, który trzymając w zębach własny ogon, pożera się, po czym odradza, dlatego symbolizuje wieczny, niezmienny cykl odradzania się;

w interpretacji ludowej zabicie węża oznacza pokonanie wroga;

próba uchwycenia go – nieodpartą pokusę zdobycia czegoś;

ukąszenie węża – zmianę poglądów.

Sennik dla Kobiet:

stworzenie raczej niezbyt mile kojarzone, niestety, nawet we śnie nic się nie zmienia;

jeśli śni Ci się dusiciel – czujesz się osaczona, zbyt wiele osób uważnie i krytycznie przygląda się Twoim działaniom;

skóra węża natomiast sugeruje zmianę sposobu postępowania z kimś, kto Cię ostatnio bardzo irytuje, z kim nie możesz znaleźć nici porozumienia.

Sennik dla zakochanych:

ze zbyt wielu przyzwyczajeń, małych rytuałów rezygnujesz ze względu na partnera. Zamiast wszystko tak radykalnie porzucić – spróbuj pokazać mu miłe strony swoich dziwactw. Może też je polubi? Masz na to pięćdziesiąt procent szans.

magiaonet.pl

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Share

• Utwórz nowe...