Gość Napisano Październik 26, 2014 Share Napisano Październik 26, 2014 To teraz piosenka ode mnie: piosenka polska z 2014 śpiewana przez osobę, którą ogólnie lubię za wybory artystyczne. Nie wymagam imienia i nazwiska, ale ogólnie może wygląd tej osoby, płeć, styl i klimat repertuaru tej osoby i o czym jest ta piosenka? Ilość kart dowolna Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Październik 28, 2014 Share Napisano Październik 28, 2014 Ja wezmę udział (nie tylko w tym, ale i w reszcie ćwiczeń) dopiero w czwartek Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 28, 2014 Share Napisano Październik 28, 2014 ok Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Październik 30, 2014 Share Napisano Październik 30, 2014 Dziękuję Karty na wygląd: Walet Karo, 10 pik - młoda osoba, o ciemniejszych włosach i brązowych oczach. Elegancko ubrana, w ogóle lubi eksperymentować z modą. Jeżeli chodzi o płeć, to z tytułu wnioskuję, że to kobieta? O czym jest ta piosenka - 7 Trefl, Dama Kier - Wydaje mi się, że śpiewa o sobie samej, o swoim życiu. O jakimś przykrym wydarzeniu, które ją dotknęło. W ogóle jej piosenki mogą być smutne, sentymentalne (8 Pik, Walet Pik, As Kier) pobudzające do refleksji nad życiem samym sobą i światem. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 31, 2014 Share Napisano Październik 31, 2014 To ja dziękuję Ismeno za wzięcie udziału Chętnie bym od razu Ci zweryfikowała, ale może jeszcze poczekamy? Do np. niedzieli wieczorem? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Jasne, możemy poczekać Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laila Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Esso proszę poczekaj na mnie, jeszcze dziś udzielę odpowiedzi Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laila Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Kto śpiewa? 8 kier - jest to młoda kobieta o jasnych włosach, która odniosła duży sukces i cieszy się dużą popularnością, ale mimo to "nie zadziera nosa". Obdarzona jest dużym urokiem osobistym, jest serdeczna i ciepła. O czym jest piosenka? 7 kier - piosenka o miłości, rozczarowaniach, strachu przed czymś.. Może to być jakaś osobista piosenka, napisana z miłości do kogoś.. Może to jest Ania Wyszkoni - Biegnij przed siebie? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 3, 2014 Share Napisano Listopad 3, 2014 Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Obie poradziłyście sobie bardzo dobrze Myślę, że Laila 100 % (poza panią Wyszkoni, ale to powiedzmy był dodatek do odpowiedzi ), Ismena tak powyżej 90% (myślę tu o wyglądzie). Tak wiem, że gapa ze mnie, pytam o płeć a w tytule piszę, co piszę no trudno, dopiero dziś jak się wyspałam porządnie, to to zauważyłam Czy piosenki tej pani są smutne? nie potrafię w sumie odpowiedzieć na to pytanie, dla mnie bardziej refleksyjne, ale może dla innych smutne A chodziło o... Melę Koteluk i piosenkę "Fastrygi" Są też inne piosenki, nie wiem na ile znacie jej repertuar, ale wszystkie się charakteryzują takimi podtekstami, metaforami, alternatywnym stylem i refleksją na temat życia. Mela (Malwina) pisze teksty, więc myślę, że sporo tu o niej samej w tych piosenkach Bardzo fajnie to wyszło w Waszych odpowiedziach! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Listopad 5, 2014 Share Napisano Listopad 5, 2014 O super Gratuluję Lailo! Tej piosenki nie kojarzę, jedyną, którą znam, to Spadochron Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laila Napisano Listopad 5, 2014 Share Napisano Listopad 5, 2014 Dziękuję Ismeno Super przynajmniej tu trafiłam z odpowiedzią Muszę przyznać, że nie słyszałam tej piosenki jeszcze, ale bardzo mi się podoba - słucham już kolejny raz Dzięki Esso za zagadkę Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 7, 2014 Share Napisano Listopad 7, 2014 Nie tylko tu Lailo, bardzo dobrze Ci idą karty naprawdę gratuluję Tobie i Ismenie Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laila Napisano Listopad 7, 2014 Share Napisano Listopad 7, 2014 Dziękuję Esso Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Listopad 7, 2014 Share Napisano Listopad 7, 2014 Ja również dziękuję, chociaż tak jak już wspomniałam u mnie brak czasu na karty, więc i te interpretacje, moje odpowiedzi na tym tracą Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 7, 2014 Share Napisano Listopad 7, 2014 u mnie brak czasu na karty, więc i te interpretacje, moje odpowiedzi na tym tracą Właśnie też się zastanawiam nad przerwą od kart, bo za dużo sroczek chwytam za ogon i to jest niezdrowe a zmęczenie już dopadło... Trzeba odczekać ten pracowity okres Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.