Tatianaa Napisano Listopad 11, 2017 Napisano Listopad 11, 2017 Tatiana chyba nie zagląda na forum? Mogę zadać nową zagadkę: Przedmiot, który mam na myśli może być ozdobą, a najczęściej służy do przechowywania rożnych rzeczy. Można go znaleźć w każdym pomieszczeniu Zapraszam wszystkich do udziału w ćwiczeniu 8 buław Pomyślałam o czymś z drewna,wikliny ?może to jakiś koszyczek albo szkatułka albo jakieś pudełeczko Oj przepraszam , ostatnio nie miałam do tego głowy.W całym tym zamiesszaniu zapomniałam zabrać ze.sobą karty. Myślicie że mogę korzystać z tych internetowych? Spróbuje. 5 monet - wydaje mi się, że jest to coś droższego niż szkatułki czy koszyczki chociaż takie było moje pierwsze skojarzenie , bez kart. Może to meble pokojowe , komoda, szafka, szafka ,biurko itp Cytuj
Alicja Napisano Listopad 15, 2017 Napisano Listopad 15, 2017 Anika i Tatianaa dziękuję Tak, chodziło mi o koszyczek Chyba moja zagadka była zbyt łatwa Dość szybko oddałyście o jaki przedmiot chodziło Anika zrobiła to jako pierwsza, więc kolejna zagadka należy do niej pisze Cytuj
Anika Napisano Listopad 23, 2017 Napisano Listopad 23, 2017 Dziękuje Alicja Przedmiot jaki mam na myśli może być różnych wielkości kolorów. Dużo osób korzysta z niego aspekcie zdrowotnym, ale też ten przedmiot służy do ozdoby.Co to jest? Cytuj
Tatianaa Napisano Listopad 23, 2017 Napisano Listopad 23, 2017 10 pucharow moze to jest bransoletka magnetyczna , tak skojarzyla mi sie ta tecza Cytuj
lirith Napisano Grudzień 8, 2017 Napisano Grudzień 8, 2017 Swiat i Kapłan. To rzecz powszechna na całym świecie, trzeba wiedzieć jak jej używać. Może nie jest dla każdego. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, ale wydaje mi się ,że to coś do postawienia lub powieszenia w domu. Coś w rodzaju lampy lub łapacza snów. Chociaż nie wiem jak to mogłoby służyc zdrowiu. Jestem szalenie ciekawa weryfikacji:) Cytuj
Anika Napisano Grudzień 11, 2017 Napisano Grudzień 11, 2017 Myślę, że już nikt więcej nie weźmie udziału Chodziło mi o okulary Swiat i Kapłan. Lirith nominuję Cię do dodania nowej zagadki Cytuj
lirith Napisano Grudzień 11, 2017 Napisano Grudzień 11, 2017 wow, dzięki:) Teraz widzę,że wylosowałam dobre karty. Pokazały okulary jak nic. A ja gapa nie domyśliłam się Moja zagadka: ten przedmiot ma różne kolory, służy do ozdoby. Nie każdy jednak lubi się tak upiększać. o czym pomyślałam? Zapraszam do odgadywania:) Cytuj
Tatianaa Napisano Grudzień 14, 2017 Napisano Grudzień 14, 2017 giermek pucharow - moze to lakier do paznokci Cytuj
Anika Napisano Grudzień 17, 2017 Napisano Grudzień 17, 2017 4 puchary może pasek albo zegarek na rękę Cytuj
lirith Napisano Grudzień 24, 2017 Napisano Grudzień 24, 2017 Chyba nikt już nie jest zainteresowany tematem, wiec podaję rozwiązanie; Tatiano - strzał w 10! Chodziło o lakier do paznokci. DZiewczyny, dziękuję za udział giermek pucharow - moze to lakier do paznokci Cytuj
Tatianaa Napisano Styczeń 2, 2018 Napisano Styczeń 2, 2018 Dzieki super , ciesze sie ze mi sie udalo a oto moja zagadka Przedmiot ktory sobie wymyslilam to bardzo wazny element ozdobny, mozna go spotkac wszedzie. Zastanawialam sie czy karty moga udzielic odpowiedzi na tak zadane pytanie i ja wylosowalam 2 pucharow. Dla mnie strzal w 10 wiec niech ta karta bedze dla Was dodatkowa podpowiedzia. Przepraszam za pisownie ale nie mam polskich znakow Cytuj
SowAna Napisano Kwiecień 12, 2018 Napisano Kwiecień 12, 2018 coś okrągłego - może jakaś bransoletka? Cytuj
lirith Napisano Kwiecień 12, 2018 Napisano Kwiecień 12, 2018 6 mieczy Nie wiem czemu ale skojarzyło mi się to z żyrandolem. O ile żyrandol można potraktować jako element ozdobny. Cytuj
Anika Napisano Kwiecień 12, 2018 Napisano Kwiecień 12, 2018 6 buław pomyślałam o zasłonie, firance albo dywan? Cytuj
lirith Napisano Kwiecień 12, 2018 Napisano Kwiecień 12, 2018 1 godzinę temu, Anika napisał: 6 buław pomyślałam o zasłonie, firance albo dywan? w sumie moja 6 mieczy też pasowałaby do zasłony Cytuj
Anika Napisano Kwiecień 12, 2018 Napisano Kwiecień 12, 2018 2 minuty temu, lirith napisał: w sumie moja 6 mieczy też pasowałaby do zasłony Dosyć ciekawe jest, że wypadły nam 6 i jeszcze miałyśmy podobne skojarzenie 1 Cytuj
SowAna Napisano Kwiecień 12, 2018 Napisano Kwiecień 12, 2018 no przecież pisałam, że się umawiacie..... 1 Cytuj
Tatianaa Napisano Kwiecień 13, 2018 Napisano Kwiecień 13, 2018 Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Już zapomniałam o tej zagadce. 😀 Swego czasu bardzo czesto spotykałam na swojej drodze lustra. Albo inaczej , przykuły moją uwagę. Widziałam je wszedzie. Na drodze , w samochodzie, w.slepie, w windzie..... oszklone budynki...itp Moja 2 pucharów skojarzyła mi sie z lustrzanym odbiciem. Natomiast Wasza 6 mieczy kojarzy mi się z ,,Alicją w krainie czarów,,😀😀😀😀 Niech osoba chetna zada kolejną zagadkę. Pozdrawiam❤ 1 Cytuj
SowAna Napisano Kwiecień 14, 2018 Napisano Kwiecień 14, 2018 lustro bywa okrągłe, wiec skoro nie ma chętnych Co kiedyś nabyłam, nie wiedząc co to, a jak wyrzuciłam, to się dowidziałam co to był za przedmiot? Podpowiedź to przedmiot magiczny, dość lekki, raczej o niezmiennym kształcie od x lat, kojarzył mi się z Indianami w momencie zakupu, nie spełniał swej przypisanej "funkcji" bo nie wiedziałam czemu służy Cytuj
lirith Napisano Kwiecień 15, 2018 Napisano Kwiecień 15, 2018 Koło fortuny to przedmiot okrągły, wisiorek z symbolem słońca, a może łapacz snów 1 Cytuj
SowAna Napisano Kwiecień 15, 2018 Napisano Kwiecień 15, 2018 wau, ale mistrzostwo świata 3 minuty temu, lirith napisał: Koło fortuny to przedmiot okrągły, wisiorek z symbolem słońca, a może łapacz snów Zadasz pytanie? Cytuj
lirith Napisano Kwiecień 15, 2018 Napisano Kwiecień 15, 2018 Zadam:) Czekam na przesyłkę, co w niej jest? Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.