Haniel Napisano Lipiec 14, 2021 Share Napisano Lipiec 14, 2021 Witam dobre dusze ! przychodzę dzisiaj do Was z prośbą o wszelkie rady jak interpretować następujące karty (ogólnie - bo nie chodzi o jakieś konkretne rozkłady) Gwiazda oraz Księżyc W moim odczuciu są to pod pewnym względem bardzo podobne karty do siebie. Obie reprezentują marzenia, nadzieję, pragnienia, sferę duchową... z tym, że Księżyc to najczęściej złudne nadzieje a Gwiazda zapowiada dobry ciąg zdarzeń... Co Wy o tym sądzicie ? jakie Wy macie odczucia i interpretacje względem tych kart ? Bardzo często stawiam rozkłady na uczucia, relacje i Księżyc to dla mnie w tych układach takie zmiany w związku, brak bezpieczeństwa, jakieś niewyjaśnione sprawy.... natomiast Gwiazda to pomyślność, romantyczne chwile, zażegnanie kłopotów a nawet miłość. Jestem ciekaw Waszych interpretacji. Chciałbym też zapytać o coś co bardzo często pokazuje mi się w kartach dla pytań o sferę uczuć, związków, przyszłości relacji - mianowicie połączenie kart Papieża z Cesarzową. Ja osobiście takie połączenie traktuję jako zwiastun związku bo Papież to w wielu interpretacjach małżeństwo, ład, porządek a Cesarzowa to symbol żony, matki, spełnionej kobiety. Czy moje podejście jest słuszne ? Chciałbym też zapytać o ogólne znaczenie karty Świat - czy interpretujecie ją jako sukces, dobrą wróżbę ? Na mnie ta karta zawsze wywiera bardzo pozytywne odczucia (bardzo często podczas stawiania kart kieruję się wewnętrzną intuicją), mógłbym nawet powiedzieć, że bardzo podobne jak karta Słońce... Świat to triumf, zasłużona nagroda, sukces który przyniesie nam ulgę i wewnętrzny spokój.... Ogólnie bardzo lubię tą kartę. Jestem szalenie ciekaw Waszych doświadczeń z nią :) Ostatnią kartą, o którą chciałbym Was zapytać to Cesarz ale w konkretnym położeniu w konkretnych rozkładach. Mianowicie jak interpretujecie Cesarza na wyniku/ ostatecznej wróżbie na przyszłość relacji ? Przyznam, że ostatnio coraz częściej mi się w tych układach na wyniku pokazuje i często mam z nim nie lada zgryz.... Ostatnio pokazał się na wyniku w otoczeniu dobrych kart i szczerze mówiąc zastanawiałem się czy to dobra wróżba czy też nie ..... Jak Wy interpretujecie Cesarza ? Będę wdzięczny za Wasze każde sugestie ! Pozdrawiam gorąco Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SowAna Napisano Lipiec 16, 2021 Share Napisano Lipiec 16, 2021 Dnia 14.07.2021 o 13:10, Haniel napisał: jak interpretować następujące karty Cześć, interpretacji jest wiele, sam wiesz, bo zapewne przestudiowałeś wątki o AW na tym Forum, a jak nie to zachęcam, jest tam wiele różnych spostrzeżeń. Moim zdaniem opisywać co może oznaczać dany AW nie ma sensu bez konkretnego rozkładu i współdziałanie danej karty z kartami towarzyszącymi Dnia 14.07.2021 o 13:10, Haniel napisał: połączenie kart Papieża z Cesarzową u mnie czasami pokazuje coś takiego: "Młoda, zadbana, wolna pozna doświadczonego, bez nałogów, dojrzałego" 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reni45 Napisano Lipiec 18, 2021 Share Napisano Lipiec 18, 2021 Gwiazda I ksiezyc Gwiazda zawsze niesie nadzieję ale przy księżycu nadzieja jest podszyta lekiem jakbyś nie wierzyła że coś się uda Papież dąży do trwałych związków więc w tym wypadku razem z Cesarzowa mogą stworzyć fajny związek Natomiast Świat nieraz pokazał mi że drogi obojga się rozejda ale wcześniej miałem 10 mieczy Z ta karta bywa różnie Teraz mam 3 kieichow I świat na relacje i ciekawe jak się objawi Zależy jakie pytanie I jaka jest sytuacja 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Essa Napisano Lipiec 19, 2021 Share Napisano Lipiec 19, 2021 Zawsze można dociągnąć kartę (też może być z innej talii) i zapytać "co oznacza Kapłan w tym rozkładzie?" itp.- wtedy karta doprecyzowująca zawęża znaczenie karty z WA, bo tu symbolika jest bogata i dopiero sąsiedztwo innych kart nadaje całości specyficzne znaczenie. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.