Haniel Napisano Lipiec 20, 2021 Share Napisano Lipiec 20, 2021 Kochani ! Jak zawsze jesteście niezawodni więc liczę na opinię czy dobrze rozumiem rozkład Pytanie jak wyżej - czy niewielki kryzys między dwojgiem ludzi się skończy i jak ? (chodzi o bliskich mi ludzi - kobietę i mężczyznę) rozkład: co jest: WISIELEC co będzie: ŚMIERĆ co być musi / wróżba: KOŁO FORTUNY moje spojrzenie: Wisielec oznacza czekanie lub stanie w miejscu, oddalenie się partnerów - to potwierdza ten aktualny kryzys, o którym pisałem powyżej Śmierć to nieuchronne zmiany , mówi o końcu czegoś ale i jednocześnie o początku czegoś nowego - i tu proszę szczególnie o Wasze spojrzenie bo skoro pytanie czy kryzys się skończy to moim zdaniem ewidentnie tak - dla mnie jest to zakończenie nieprzyjemnego czasu i teraz pytanie jak się skończy czyli wróżba i Koło fortuny - oznacza sukces, zadowolenie, pozytywną zmianę, powodzenie Dla pewności wyciągnąłem jeszcze jedną kartę na przyszłość tego związku i tu pojawił się Papież - ktoś z was ostatnio mi napisał, że Papież dąży do trwałych związków zatem dla mnie ogólnie wróżba jest pomyślna - zakończy się aktualnie nieprzyjemny czas i będą to pozytywne zmiany Będę wdzięczy za Waszą opinię Uściski Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SowAna Napisano Lipiec 20, 2021 Share Napisano Lipiec 20, 2021 3 godziny temu, Haniel napisał: co jest: WISIELEC co będzie: ŚMIERĆ co być musi / wróżba: KOŁO FORTUNY Wisielec nie zapowiada szybkiej zmiany, zwyczajowo to karta rozciągnięta na 12 miesięcy zgodnie z jego numerem Śmierć to 13 i też może oznaczać tyle miesięcy, jest procesem trwałym, długim no i Koło, które sugeruje, że zmiany muszą nadejść zbierając to w całość: nie jest to krótki kryzys i bez diametralnych zmian może nie być, Koło nie daje konkretu, mówi , że wszystko się rozgrywa tu i teraz Kapłan potwierdza tylko to, że jeżeli to są świadomi i dorośli ludzie, to Śmiercią i Kołem obrócą to w trwałość, a jeżeli nie... to nie ogólnie jak na końcu rozkładu jest Koło, to u mnie oznacza " nic teraz nie jest przesądzone, to jest właśnie w trakcie obrotu i nie ma jeszcze ostatecznego wyniku" Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haniel Napisano Lipiec 20, 2021 Autor Share Napisano Lipiec 20, 2021 10 minut temu, SowAna napisał: Wisielec nie zapowiada szybkiej zmiany, zwyczajowo to karta rozciągnięta na 12 miesięcy zgodnie z jego numerem nigdy nie patrzyłem na karty z perspektywy czasu a tym bardziej na Wisielca jako jakiegoś bardzo długiego zawieszenia - to bardzo ciekawe spostrzeżenie 12 minut temu, SowAna napisał: ogólnie jak na końcu rozkładu jest Koło, to u mnie oznacza " nic teraz nie jest przesądzone, to jest właśnie w trakcie obrotu i nie ma jeszcze ostatecznego wyniku" to też bardzo ciekawe podejście dlatego podpowiedz @SowAna w mojej osobistej wróżbie (zapytałem karty co czuje do mnie pewna osoba i jaka jest przyszłość relacji z tą osobą) również na końcu rozkładu jako wróżba wyszło mi Koło Fortuny rozkład był taki : w myślach - MOC (walczy ze sobą ze swoimi myślami) w sercu - SŁOŃCE (jest uczucie bez wątpienia) w czynach - GWIAZDA (niby adoruje, podziwia ale nie do końca się z tym zgadzam bo nie widać tego w czynach, raczej jest chłodno i powściągliwie .... czyżby specjalnie podziwia "z daleka" ?) no a na wyniku / wróżbie właśnie KOŁO - na początku pomyślałem, że to dobra wróżba, relacja rozwinie się pomyślnie - jeśli teraz jest chłodno to zapewne będzie zgoła odmiennie bo przecież jeszcze to Słońce w sercu...... No ale widzę, że może jeszcze nic nie jest przesądzone ???? co sądzisz @SowAna ? Bo może nie byłem obiektywny co do swojej osobistej wróżby ? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SowAna Napisano Lipiec 21, 2021 Share Napisano Lipiec 21, 2021 21 godzin temu, Haniel napisał: w mojej osobistej wróżbie (zapytałem karty co czuje do mnie pewna osoba i jaka jest przyszłość relacji z tą osobą) Widzisz w tym dwa pytania? Na które mam odpowiedzieć? Sądzę, że na - Co czuje: w myślach - MOC (walczy ze sobą ze swoimi myślami) - opanowanie w sercu - SŁOŃCE (jest uczucie bez wątpienia) - radość, zadowolenie z aktualnej chwili w czynach - GWIAZDA (niby adoruje, podziwia ale nie do końca się z tym zgadzam bo nie widać tego w czynach, raczej jest chłodno i powściągliwie .... czyżby specjalnie podziwia "z daleka" ?) - mi się wydaje, że Gwiazda gwiazdorzy, zna swoją wartość, robi swoje i nie bardzo zwraca uwagę na to, co dzieje się naokoło no a na wyniku / wróżbie właśnie KOŁO - brak konkretu 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haniel Napisano Lipiec 26, 2021 Autor Share Napisano Lipiec 26, 2021 W dniu 21.07.2021 o 18:47, SowAna napisał: Widzisz w tym dwa pytania? Na które mam odpowiedzieć? Witaj @SowAna - tak, są tu dwa pytania i trzy pierwsze karty odpowiadają na pytanie "co do mnie czuje" a ostatnia czwarta odpowiada na pytanie o przyszłość relacji i w zasadzie to właśnie o Koło Fortuny pytałem - ogromne dzięki za Twoje spojrzenie Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haniel Napisano Lipiec 26, 2021 Autor Share Napisano Lipiec 26, 2021 jeśli jeszcze mogę skorzystać z Twojego doświadczenia Droga @SowAna to zapytam jeszcze o to KOŁO FORTUNY bo przyznam, że mocno mnie zaintrygowało inne spojrzenie na tą kartę mianowicie jak widzisz owe Koło w środku układu ? pytanie o przyszłość relacji, miejsce karty bez konkretnych znaczeń (wróżba jakby całościowa) wychodzi SŁOŃCE - KOŁO FORTUNY - ŚWIAT czy tutaj można już sądzić, że koło zapowiada już coś konkretnego ? relacja jest na początkowym etapie, nastąpiło znowu jakieś spowolnienie wg opowieści pytającej i chciała wiedzieć czy ta relacja ma szansę przerodzić się wreszcie w prawdziwy związek ? Dla mnie to była dobra wróżba : Słońce - sprawy ułożą się szczęśliwie Koło - nastąpi szczęśliwe zakończenie obecnej sytuacji Świat - sukces, nagroda za ciężką pracę Czy dobrze to zinterpretowałem ? Będę Ci wdzięczny za Twoje spojrzenie Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SowAna Napisano Lipiec 27, 2021 Share Napisano Lipiec 27, 2021 Dnia 26.07.2021 o 13:45, Haniel napisał: Dla mnie to była dobra wróżba dla mnie też, wszystkie 3 karty są ok, po Kole jest Świat, czyli dobrze Haniel, może spróbuj używać kart odwróconych, stosujesz same AW, chyba zwyczajowo tylko 4 kartom można przypisać najczęściej znaczenie negatywne (XIII, XV, XVI, XVIII) i też tylko jeżeli się chce , zatem większa większość to karty "pozytywne" lub "neutralne" - brak w tym równowagi dla chcącego udzielać również niezbyt pozytywnych odpowiedzi Nie możesz mieć wątpliwości, jeżeli wróżysz innym, jeżeli intuicyjnie wiesz, że dane karty niosą pozytyw, to przy tym pozostań, jeżeli jednak chcesz udzielać również nie zbyt sympatycznych odpowiedzi (a takie dość często się zdarzają) to wprowadź uszczegółowienie - tylko proponuję poniżej warianty odpowiedzi i te dobre, i te nie bardzo: SŁOŃCE - KOŁO FORTUNY - ŚWIAT wyjazd spowodowany zmianą okoliczności i to taki daleki (Świat to również zagranica, a na Słońcu jest koń i ruch, a Koło samo w sobie jest ruchem) - czyli może oznaczać wspólny lub nie wyjazd na wakacje zadowolenie - zmiana - zamknięcie (Świat potrafi być izolujący, w końcu tam jest tylko jedna postać i na dodatek otoczona czymś, czyli w swoim własnym Świecie) zadowolenie - zmiana - jeszcze większe zadowolenie (Świat jako sielanka, ochrona od wpływów zewnętrznych) 19 (10/1) - 10 (1) - 21 (3) - 19 (Słońce) to początek i koniec jednocześnie 1 i 9 razem, ta karta nie daje stabilnego zadowolenia, przeistaczając się w 10 daje 1 podbitą zerem, w które wejść może cokolwiek, czyli niepewność , potem taka sama 10 (Koło), czytaj podwójna niepewność, a potem 21 (3), gdzie 2 to para, a 1 to jeden, a 3 to natura 19+10+21=50-44=6 Kochankowie - możliwość bycia razem powtarzam na tym forum i powtarzam, aby opowiadać z kart historię trzeba mieć doświadczenie albo nie lada intuicję, są łatwiejsze dla początkujących sposoby trafniej odpowiadać na zadawane pytania: konkretne pytanie, bardzo odpowiedni układ, w którym karty mają swoje miejsce, w miejscu wskazującym na trudności przyjmują swoje negatywne znaczenie , przykładowo trzy karty, tak jak w temacie Wakacje z Tarotem odwracanie kart mam nadzieję że pomogłam jakoś 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haniel Napisano Lipiec 27, 2021 Autor Share Napisano Lipiec 27, 2021 4 godziny temu, SowAna napisał: mam nadzieję że pomogłam jakoś Pomogłaś i to szalenie Każde Twoje wskazówki uczą mnie czegoś nowego - tak jak tym razem np. nowego spojrzenia na Koło Fortuny I tak jak sama piszesz, mam wrażenie, że ostatnio moje wróżby są główne pozytywne choć intuicja czasami podpowiada mi coś zupełnie innego - stąd moje pytania tutaj Staram się układać z kart historię dlatego zawsze dopytuję szczegółowo o aktualną sytuację pytającego - to zawsze daje jaśniejszy obraz potem na karty Niemniej czas chyba pójść naprzód dlatego każde nowe spojrzenie na daną kartę będzie dla mnie cenne i rzeczywiście rozkładanie bardziej złożonych układów w których każda karta ma swoje miejsce i odpowiada konkretnemu pytaniu 5 godzin temu, SowAna napisał: 19+10+21=50-44=6 Kochankowie - możliwość bycia razem taka interpretacja szczególnie mnie zaintrygowała. do tej pory nie zwracałem uwagi na numery przypisane kartom a to w gruncie rzeczy szalenie ważne tylko wyjaśnij mi proszę @SowAna co oznacza powyżej liczba 44 (50 sumą liczb z poszczególnej karty natomiast nie wiem do końca skąd 44) ? 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SowAna Napisano Lipiec 28, 2021 Share Napisano Lipiec 28, 2021 23 godziny temu, Haniel napisał: co oznacza powyżej liczba 44 tyle ile jest AW, czyli 22, a w sumach, w których po odjęciu jeden raz 22 zostaje więcej niż 22 odejmuje się jeszcze raz lub więcej, tak, aby na końcu wyszła liczba a od 1 do 22 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haniel Napisano Lipiec 30, 2021 Autor Share Napisano Lipiec 30, 2021 Teraz wszystko jasne Na pewno będę korzystał z tego podejścia Dzięki @SowAna 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kleopatra40 Napisano Październik 8, 2021 Share Napisano Październik 8, 2021 W dniu 20.07.2021 o 17:19, Haniel napisał: Kochani ! Jak zawsze jesteście niezawodni więc liczę na opinię czy dobrze rozumiem rozkład Pytanie jak wyżej - czy niewielki kryzys między dwojgiem ludzi się skończy i jak ? (chodzi o bliskich mi ludzi - kobietę i mężczyznę) rozkład: co jest: WISIELEC co będzie: ŚMIERĆ co być musi / wróżba: KOŁO FORTUNY Jest zawieszenie (wisielec). Co bedzie zmiana badz zakonczenie (smierc). Co byc musi? zmiennosc w relacji (kolo). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.