Skocz do zawartości

Interpretacja portretu

Agusiaxxx

Polecane posty

Portret 1 

osoba 1

1. Dzień Kapłanka ( dzieciństwo )

2. Miesiąc Koło Fortuny (w średni 

3. Głupiec (w dojrzały )

4. Wisielec (podświadomość )

5. Koło Fortuny (świadomość )

6. głupiec ( nadświadomość )

7. Wisielec (misja )

8. Koło Fortuny ( środki do realizacji )

9. Karma 8 ( w portrecie Chrzanowskiej to sprawiedliwość )?

portret 2

1. Księżyc 

2. kapłan 

3. sąd 

4. Mag

5. kochankowie 

6. Rydwan 

7. Kapłanka 

8. Wisielec 

9. smierć 

portret łączony razem 

1 Początek znajomosci 

2 +18 - 20 Sad

2 rozwój 

10+5 -15 Diabeł 

3.

okres schyłku 0+20-20 Sad

4. Trudności 

12+1 -13 smierć 

5. wspólne plany 

10+6 -16 wieża :o

6. rozwój 

0+7 -7 Rydwan 

7.Zadanie 

12+2 -14 Umiarkowanie 

8 . Jak wypełnić zadanie 

0 Głupiec 

Doniczka jest na podstawie książki p. Alicji Chrzanowskiej ?

jak rozumiem portret 

Ludzie spotkali się ponownie punkt 1 Zmartwychwstanie ( zeby coś ze sobą przerobić Sad )

2. Rozwój znajomosci to Diabeł czyli uzależnienie jedno z partnerów , ciężkie dzieciństwo , traumy odbyte na życiu dorosłym 

Okres schyłku to sąd ? Jego mam przeczytać w negatywie ?

4. Trudności to smierć ciągła transformacja ( destrukcja odradzanie się ) chociaż mam problem czy nie przeczytać jako Koniec ?

5. Wspólne plany wieża 

i tu mam schody w tarocie 16 jako koniec destryrukcja zakończenie , rozstanie ( tzw wieża Boga negatyw )

tymaczasem znajduje to :

WIEŻA – poważne podejście do partnera; wspólne, konsekwentne budowanie związku; długotrwały, stabilny z dobrymi perspektywami na przyszłość układ partnerski; odpowiedzialność; dojrzałość, mądrość życiowa obojga partnerów; świadomość, że złe chwile szybciej mijają, jeśli razem i zgodnie stawi się im czoła

(skopiowałam z tej strony dotyczyło portretu wg tej pani ) czyli tu się interpretuje inaczej ?

7. 
zadanie umiarkowanie 

UMIARKOWANIE – zrównoważony, harmonijny, rozsądny związek, partnerzy doskonale dobrani pod względem temperamentów i charakterów; cierpliwe, stateczne i dyplomatyczne podejście do partnera i spraw uczuciowych w ogóle; cicha wielbicielka lub adorator

To jako Misja 

zaczerpnęłam informacje z tego linku 

wrzucam powyżej 

niestety nie przeczytałam jeszcze książki ( ale chyba ja dorwę i to zrobię )

pytam bardziej doświadczonych ..

rozumien , ze to inna Analiza i czyta się w inny sposób ?

bo np misja osoby 1 to wisielec 

czyli skłonności depresyjne ( czytam w negacji bo jest 2 razy ) a drugiej osoby misja to Kapłanka 

niewiem

ale przyszło mi jeszcze na myśl , ze ta druga osoba ma w swoim portrecie Kaplanke po to , zeby zobaczyć na świat oczami kobiety ( i poczuć się jako ta kochanka odrzucona osoba )? Czy dobrze myśle ? I ta życiowa lekcje ( jako misja ) będzie musiała odebrać ze mną ? ( bo jest wieża )? Chyba ze naprawdę czyta się to inaczej 

pomóżcie mam mętlik 

dobrego dnia 

Dnia 2.07.2014 o 01:01, Ismena napisał:

Aby obliczyć wspólny portret partnerski (inaczej wspólną doniczkę) najpierw należy obliczyć swój własny, indywidualny Portret Psychologiczny oraz Portret psychologiczny swojego partnera (instrukcja tutaj --> viewtopic.php?f=43&t=403 ), oba portrety można obliczyć tylko do punktu 8 (środki do realizacji misji), kiedy portrety są gotowe, teraz dodajemy do siebie poszczególne pozycje (punkty) z obydwóch portretów i w ten sposób tworzymy wspólny portret partnerski.

Jeżeli wynik po dodaniu wyjdzie większy niż 22, to od uzyskanej liczby odejmujemy 22.

(1) Początek znajomości = Punkt pierwszy (dzieciństwo) Twój + Punkt pierwszy (dzieciństwo) partnera

(2) Rozwój znajomości = Punkt drugi (wiek średni) Twój + Punkt drugi (wiek średni) partnera

(3) Okres schyłku = Punkt trzeci (wiek dojrzały) Twój + Punkt trzeci (wiek dojrzały) partnera

(4) Trudności = Punkt czwarty (podświadomość) Twój + Punkt czwarty (podświadomość) partnera

(5) Wspólne plany i dążenia = Punkt piąty (świadomość) Twój + Punkt piąty (świadomość) partnera

(6) Jak związek będzie się rozwijał? = Punkt szósty (nadświadomość) Twój + Punkt szósty (nadświadomosć) partnera

(7) Zadanie = Punkt siódmy (misja) Twój + Punkt siódmy (misja) partnera

(8) Jak wypełnić zadanie? = Punkt ósmy Twój (środki do realizacji misji) + Punkt ósmy (środki do realizacji misji) partnera

Może podam jakiś przykład, aby było łatwiej i było wiadomo o co chodzi:

Portret Psychologiczny Pani X 13.07.1978

1. dzieciństwo - 13 - Śmierć

2. wiek średni - 7 - Rydwan

3. wiek dojrzały - 3 - Cesarzowa

4. podświadomość - 20 - Sąd Ostateczny

5. świadomość - 10 - Koło Fortuny

6. nadświadomość - 8 - Sprawiedliwość

7. misja - 1 - Mag

8. Środki do realizacji misji - 15 - Diabeł

Portret Psychologiczny partnera Pani X, Pana Y 10.12.1977

1. dzieciństwo - 10 - Koło Fortuny

2. wiek średni - 12 - Wisielec

3. wiek dojrzały - 2 - Kapłanka

4. podświadomość - 22 - Głupiec

5. świadomość - 14 - Umiarkowanie

6. nadświadomość - 14 - Umiarkowanie

7. misja - 2 - Kapłanka

8. środki do realizacji misji - 4 - Cesarz

Wspólny portret (Portret Partnerski) będzie wyglądał tak:

(1) Początek znajomości = Punkt pierwszy (dzieciństwo) 13 + Punkt pierwszy (dzieciństwo) 10 |= (13+10)

23-22=1 Mag

(2) Rozwój znajomości = Punkt drugi (wiek średni) 7 + Punkt drugi (wiek średni) 12 |= (7+12) 19 Słońce

(3) Okres schyłku = Punkt trzeci (wiek dojrzały) 3 + Punkt trzeci (wiek dojrzały) 2 |= (3+2) 5 Kapłan

(4) Trudności = Punkt czwarty (podświadomość) 20 + Punkt czwarty (podświadomość) 22 |= (20+22) 42-22 = 20 Sąd Ostateczny

(5) Wspólne plany i dążenia = Punkt piąty (świadomość) 10 + Punkt piąty (świadomość) 14 |= (10+14) 24-22= 2 Kapłanka

(6) Jak związek będzie się rozwijał? = Punkt szósty (nadświadomość) 8 + Punkt szósty (nadświadomosć) 14 |= (8+14) 22 Głupiec

(7) Zadanie = Punkt siódmy (misja) 1 + Punkt siódmy (misja) 2 |= (1+2) 3 Cesarzowa

(8) Jak wypełnić zadanie? = Punkt ósmy 15 (środki do realizacji misji) + Punkt ósmy (środki do realizacji misji) 4 |= (15+4) = 19 Słońce

źródło :A. Chrzanowska Tarotowy portret psychologiczny

Dnia 2.07.2014 o 01:56, Ismena napisał:

1. Kiedy wykonujemy portret, warto pamiętać, że jego autorka zastosowała zmianę w nazwie dwóch kart - 8 i 11. W portrecie 8, to będzie Sprawiedliwość, a 11, to Moc. Karta Głupiec, to albo 22 albo 0 - zależy od obliczeń.

2. Znaczenie kart na pozycji od 1 do 6 może ulec zmianie, bowiem, to od nas zależy jak wykorzystamy te rady, informacje, które dostajemy po interpretacji.

3. Kartę na pozycji 4 (Podświadomość) - przeważnie interpretujemy negatywnie. Ponieważ ta pozycja ma nam dostarczyć informacji o naszych lękach, słabościach, słabych stronach i kompleksach. Znaczenie karty na tej pozycji warto wziąć pod uwagę i przepracować. Warto również przeanalizować wpływ tej karty na karty leżące obok.

4. W portrecie negatywnie interpretujemy także karty podwójne, czyli te które występują dwa razy, ale uwaga - negatywnie interpretujemy je tylko na pozycjach od 1 - do 6, ponieważ tak jak wspomniałam wcześniej, te pozycję zależą od nas i negatywna interpretacja dostarczy nam informacji co jest nie tak, na co warto zwrócić uwagą i co można zmienić na lepsze, to taka wewnętrzna praca nad samym sobą. Karty na innych pozycjach - jeśli są podwójne, nie interpretujemy ich negatywnie.

5. Karty, które występują w większej ilości, powtarzają się trzy razy lub więcej interpretujemy jako bardzo dobry znak dla nas. Te karty dostarczają informacji o tym, że dana osoba ma bardzo duże możliwości i posiada różnego rodzaju talenty (jakie - powiedzą o tym karty).

6. Karty na pozycji 5 i 6 informują o tym jakie mamy predyspozycje zawodowe, który zawód byłby najlepszy do wykonywania. Przydatną kartą w określeniu zawodu, swojej przyszłej zawodowej drogi jest także karta na pozycji 2 (wiek średni) - bowiem najczęściej wtedy myślimy o swojej przyszłości, to czas kiedy podejmujemy/kończymy studia, zaczynamy pierwszą pracę itp., i ta karta może nam bardzo pomóc - pewne informacje, które wyjdą po interpretacji mogą nas nakierować lub obudzić w nas prawdziwe powołanie ;)

7. Karty mają bardzo dużo znaczeń, dlatego w portrecie może być zaznaczone kilka możliwości, czasami dwie, a czasami ta jedna najważniejsza, dlatego osoba, która interpretuje swój, czy kogoś innego portret powinna być bardzo ostrożna w tym co pisze. Nie można nikogo straszyć, a tym samym z jednej karty np. Diabła pisać, że ktoś za x lat wpadnie w nałóg i się stoczy, czy też jeżeli karta Śmierć występuje na pozycji 2 - wiek średni, to naprawdę nie można nikomu pisać, że ta osoba umrze w okresie czasu od 29 do 49 roku życia... Tutaj nie chodzi o to, aby zinterpretować jedną kartę, ale o to, aby popatrzeć na sąsiednie, zastanowić się nad układem i mądrze dobierać słowa. Proszę pamiętać, to są tylko karty, to co wskażą może mieć miejsce, ale wcale nie musi.

8. W przypadku interpretacji kart na pozycji 9 (Kim byłam/em) i 10 (Co robiłam/em) również proszę być ostrożnym, bo bez odpowiedniej znajomości znaczeń, można nadrobić sobie, a w przypadku kiedy portret wykonywany jest dla kogoś - naprawdę dużego bałaganu w życiu, dlatego zanim napiszesz komuś, że był królem i ścinał swoich podwładnych albo, że był lekarzem, który prowadził eksperymenty na ludziach, truł ich itp., - radzę dwa razy pomyśleć.

9. Karta XVIII - Księżyc bardzo często zasłania pewne informacje. Czasami jeżeli pojawia się np., na pozycji 4 - podświadomość, może oznaczać, że dana osoba wcale nie widzi swoich wad, nie chcę się do nich przyznać lub dane wspomnienia były tak bardzo bolesne, że są głęboko zaszufladkowane i nie mają prawa wyjść na zewnątrz.

10. Znaczenie kart na pozycji 13 (wnętrze) czasami może być negatywne. Ludzie nie zawsze mają o sobie dobre zdanie, czasami kompleksy i brak wiary powoduje, że nie widzą się w kolorowych barwach, czują się beznadziejni i nikomu niepotrzebni.

(1) Początek znajomości = Punkt pierwszy (dzieciństwo) Twój + Punkt pierwszy (dzieciństwo) partnera - Sąd jest i końcem i początkiem czegoś, jest dwa razy, tu i w pozycji 3, co może sugerować powrót i próbę rozpoczęcia od nowa, lecz nie musi, może też oznaczać relację, która nie przetrwa w tym stanie, musi nastąpić zmiana

(2) Rozwój znajomości = Punkt drugi (wiek średni) Twój + Punkt drugi (wiek średni) partnera - Gorący, trudny, uzależniajmy, niebezpieczny, rozejścia i zejścia, kłótnie, wyzwiska, nawet bijatyki, czasami: "bije, bo kocha"; "jest zazdrosny, to znaczy, że kocha"; "nie wiem dla czego jesteśmy razem, nie możemy bez siebie i ze sobą również"

(3) Okres schyłku = Punkt trzeci (wiek dojrzały) Twój + Punkt trzeci (wiek dojrzały) partnera

(4) Trudności = Punkt czwarty (podświadomość) Twój + Punkt czwarty (podświadomość) partnera

(5) Wspólne plany i dążenia = Punkt piąty (świadomość) Twój + Punkt piąty (świadomość) partnera

(6) Jak związek będzie się rozwijał? = Punkt szósty (nadświadomość) Twój + Punkt szósty (nadświadomosć) partnera

(7) Zadanie = Punkt siódmy (misja) Twój + Punkt siódmy (misja) partnera

(8) Jak wypełnić zadanie? = Punkt ósmy Twój (środki do realizacji misji) + Punkt ósmy (środki do realizacji misji) partnera

dla mnie, to jest układ toksyczny, zbyt wiele kart typu Sąd, Diabeł, Śmierć, Wieża, ani jednej karty mówiącej o miłości, wybacz, ja bym uciekała  <bezradny>

1. Początek znajomości 2 +18 - 20 Sad
  2. rozwój 10+5 -15 Diabeł 
  3. okres schyłku 0+20-20 Sad
  4. Trudności 12+1 -13 śmierć
  5. wspólne plany 10+6 -16 wieża :o
  6. rozwój 0+7 -7 Rydwan 
  7. Zadanie 12+2 -14 Umiarkowanie 
  8. Jak wypełnić zadanie 10+12= 0 Głupiec 

Dnia 22.07.2021 o 15:13, Agusiaxxx napisał:

2. Miesiąc Koło Fortuny (w średni 

3. Głupiec (w dojrzały )

1. Księżyc 

2. kapłan 

3. sąd 

Przed analizowaniem tak szerokiego tematu dobrze jest popatrzeć na wibrację poszczególnych osób,

zatem Kapłanka i Księżyc to karty żeńskie, jeżeli sa u kobiety ok, natomiast partner też wnosi kobiecą energię, co raczej nie wspiera, nie będę generalizować, natomiast znam parę osób z 18 z dnia urodzenia i są to osoby  wiele ukrywające, często nie potrafiące powiedzieć prawdę

Należy popatrzeć z jakich kart  tworzy się suma, czasami ze sobą współgrają, czasami nie...

Przykładowo: Wieża w 1 punkcie może się składać z różnych połączeń cyfr, jeżeli to 9+9, to mamy do czynienia z podobnym spojrzeniem na życie, element odosobnienia może trwale towarzyszyć takiemu związkowi, natomiast sama Wieża w tym punkcie może oznaczać "piorun z jasnego nieba", niesamowity błysk i zauroczenie, może też mówić o szybkim (zbyt szybkim) podjęciu decyzji o bysiu razem.

Dnia 23.07.2021 o 16:24, SowAna napisał:

Wieża w 1 punkcie może się składać z różnych połączeń cyfr, jeżeli to 9+9,

no normalnie powinnam mieć "6+" z matmy, chyba coś innego miałam w głowie, a co innego wyprawiały ręce <sarkazm><księżyc>

U mnie w wisielcu na 4 pozycji 

jest 

Wisielec ciężko jest pozbyć się traum z dzieciństwa , które mogą wprowadzić w głębokie uzależnienie .. ( ciagle powracające złe wspomnienia .)

utkwienie w bezruchu ( wisielec on jest powieszony ) 

następstwami traum może być ucieczka w uzależnienie , i trudne realacje z otoczeniem 

natomiast w 7 misja ma być pokonanie tego co jest na pozycji 4.

Czyli ten wisielec „ ma być w pozytywie „?

bo ma dać człowiekowi kop do działania ? 

U mnie w portrecie  Głupiec  jest na 3 i 6 pozycji 

czy zatem wibruje on pozytywnie ?

caly czas daje mi to do mylenia , bo analizuje to ze swoim obecnym zyciem

4. Wisielec (podświadomość )

dobierz do siebie to co najbardziej pasuje:

tak na marginesie ...

czy nie mamy podświadomości w dzieciństwie..?

ależ mamy, czyli towarzyszy nam cały czas, co w tym przykładzie może oznaczać? że jako dziecko widzieliśmy rzeczy inaczej niż inni,  Kapłanka jest zbyt dorosła i niezależna w poglądach, aby nie dogadywać się z rówieśnikami, a towarzyszący jej Wisielec nie ułatwia życia...

3. Głupiec (w dojrzały )

6. głupiec ( nadświadomość )

może oznaczać, że dopiero w wieku dojrzałym zrozumiesz to , co było twoim przeznaczeniem, to co mogłaś robić zawodowo z poczuciem spełnienia, to co wyczuwałaś przez całe życie, lecz nie umiałaś tego nazwać i zrealizować

Dnia 23.07.2021 o 15:34, SowAna napisał:

6. Karty na pozycji 5 i 6 informują o tym jakie mamy predyspozycje zawodowe, który zawód byłby najlepszy do wykonywania. Przydatną kartą w określeniu zawodu, swojej przyszłej zawodowej drogi jest także karta na pozycji 2 (wiek średni) - bowiem najczęściej wtedy myślimy o swojej przyszłości, to czas kiedy podejmujemy/kończymy studia, zaczynamy pierwszą pracę itp., i ta karta może nam bardzo pomóc - pewne informacje, które wyjdą po interpretacji mogą nas nakierować lub obudzić w nas prawdziwe powołanie ;)

Cały czas siedzi mi w głowie interpretacja tej „piramidki „ u pewnej Pani . Co prawda na innej grupie tarotowej wyjaśniło się , ze interpretacja była jej błędna ale to utknęło mi okropnie w pamięci i nie jestem w stanie się tego wyzbyć …

Czy Koło fortuny będzie u mnie miało pozytywny wydźwięk . Czytałam tutaj ze tylko karty od 2 do 6 afirmować mogą w negatywie . Koło jest karta 10… 

Niestety ciężko mi jest zmienić nastawienie po dostaniu takiej odpowiedzi . 

55928607-3C78-45F9-87E1-584A8C9E847D.jpeg

7. Karty mają bardzo dużo znaczeń, dlatego w portrecie może być zaznaczone kilka możliwości, czasami dwie, a czasami ta jedna najważniejsza, dlatego osoba, która interpretuje swój, czy kogoś innego portret powinna być bardzo ostrożna w tym co pisze. Nie można nikogo straszyć

18 godzin temu, Agusiaxxx napisał:

Cały czas siedzi mi w głowie interpretacja tej „piramidki „ u pewnej Pani . Co prawda na innej grupie tarotowej wyjaśniło się , ze interpretacja była jej błędna ale to utknęło mi okropnie w pamięci i nie jestem w stanie się tego wyzbyć …

Taki właśnie dostałam 1 przekaz analizy . On właśnie mnie przeraził 😳😳

dlatego próbuje analizować się sama :)

fakt co do kapłanki owszem 

kilka osób właśnie potwierdziło mi to , co pani napisała mi w swoim spostrzeżeniu ;)

Czy Karma8( sprawiedliwość ) może świadczyć o tym, ze ktoś postępował w poprzednim życiu nieuczciwie ? I wbrew zasad moralnych .

ciekawi mnie również czy np 10 koło fortuny może mieć powiązanie z 8 ( sprawiedliwość )

to jest ze na swojej drodze będę spotykać samych ludzi z tamtego życia aby odpracować karmę 

1 godzinę temu, Agusiaxxx napisał:

ze ktoś postępował w poprzednim życiu nieuczciwie ?

a co to ma do teraz?

Wybacz, lecz po takiej ilości chaotycznych wpisów, zrozumiałych właściwie tylko Tobie, śmiem zauważyć, że zachowujesz się jako zwyczajowa 11 z 56,

co się stało?

co masz za fazę?

no ok, 7 rok, w którym chcemy więcej szczegółów, no ok, na dodatek lipiec (tez 7), no ok, 7+7=14/5, wszystko i "natentychmiast",  ale aż tak?

co cię goni, co chcesz osiągnąć w tym chaosie?

Kupiłam legalnie 2 książki , gdzie po prostu chciałam zgłębić temat . Uważam , iż nie robię nic złego . Gdyż poszukuje odpowiedzi na swoje pytania , które mnie nurtują . A grupa jest akurat o tej tematyce .

książkę kupiłam , tak jak pisałam bo chciałam sama zgłębić temat ..

pierwsze TTP tak jak mówiłam bylo

z innej grupy , gdzie Pani robiąca to była oszustka ( gdzie dowiedziałam się później o tym w innym miejscu ) i podsumowała ta Sprawiedliwość w inny sposób ( taki portret poza tym był za nie mała cenę ) 

postanowiłam zatem legalnie wesprzeć twórcę , zakupić 2 książki i sama siebie zanalizować ?

czy jest coś w tym złego ?

no ja nie uważam , zeby było 

:x 

poza tym wrzuciłam post , bo może ktoś kiedyś tez będzie miał podobny problem , albo tez będzie szukał porady o podobnym zagadnieniu . 

• 9 months later...
W dniu 30.07.2021 o 22:34, Agusiaxxx napisał:

Kupiłam legalnie 2 książki , gdzie po prostu chciałam zgłębić temat . Uważam , iż nie robię nic złego . Gdyż poszukuje odpowiedzi na swoje pytania , które mnie nurtują . A grupa jest akurat o tej tematyce .

książkę kupiłam , tak jak pisałam bo chciałam sama zgłębić temat ..

pierwsze TTP tak jak mówiłam bylo

z innej grupy , gdzie Pani robiąca to była oszustka ( gdzie dowiedziałam się później o tym w innym miejscu ) i podsumowała ta Sprawiedliwość w inny sposób ( taki portret poza tym był za nie mała cenę ) 

postanowiłam zatem legalnie wesprzeć twórcę , zakupić 2 książki i sama siebie zanalizować ?

czy jest coś w tym złego ?

no ja nie uważam , zeby było 

:x 

poza tym wrzuciłam post , bo może ktoś kiedyś tez będzie miał podobny problem , albo tez będzie szukał porady o podobnym zagadnieniu . 

u kogo Pani robiła portret ? 

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...