Skocz do zawartości

Portret z diabłem w punkcie 4 i 8

Kosma

Polecane posty

Szukałam portretu podobnego do mojego ale nie znalazłam, dlatego wrzucam tu wraz z  moją interpretacją. Jako, że diabeł w książce na pozycji nr 4 jest średnio opisany jestem ciekawa waszych propozycji 🙂 Numerologicznie jestem 3. Co ciekawe dużo z tego co mam do przepracowania pokrywa się również z totalną biologią, aż jestem zaskoczona jak się wszystko łączy.

10. III

9. V         11. VIII         15. I  17. VIII 18. XVII

13. III                                          14. XIX

1. V ..... 2. X ..... 3. II

4.  XV ..... 5. XII        7.  XVII

6. V

8. XV                 12. X

1. Dzieciństwo i młodość - V kapłan w negatywie - po rozwodzie zostałam z ojcem, tato to silna osobowość, która ma bardzo silne umiejętności wpływania na innych. Jako dziecko bardzo przywiązywałam uwagę do materialnych rzeczy, bogactwo, pieniądze, życie na wysokim poziomie itd. Byłam wychowywana pod kloszem. W szkole wiele razy byłam niedocenia, źle pokierowana czy próbowano mi udowodnić, że nie umiem tego i tamtego. Dopiero na studiach rozkwitłam i doceniono mnie. Również jeśli chodzi o finanse to się wszystko zgadza miałam wszystko, aby jakiś czas temu stracić wiele. Ostatnie pół roku w sferze pracy i finansów to lekcja doceń to co masz, poznanie biedy. A w pracy poraz kolejny zaczynam od zera jakby moje doświadczenie i wykształcenie było bez znaczenia.. Mam też skłonność do narzucania innym swojej racji, kiedy uważam, że coś ma być tak, to tak i koniec. Choć pracuję nad tym. Kiedy coś mnie interesuje to czytam i drąże temat, wręcz nieraz fanatycznie można by powiedzieć 😅 No i jestem kupę lat już w związku, który nie może się sformalizować i nie sformalizuje się prawdopodobnie nigdy. Zdecydowanie podporządkowuje się partnerowi, choć czasem się buntuje. W tym wszystkim widzę też dużo z pozytywnej strony, ciekawe jak to się przeplata.

2. Dorosłość - X koło fortuny- Myślę, że w zależności od tego co przepracuję w kapłanie tak zyskamy w dorosłości. Widzę, że powoli zaczyna jeden etap przechodzić w drugi. Powoli wszystko się układa choć przyznam nie jest to łatwe. Podobno czeka na mnie sukces, spełnienie w wielu obszarach. Niedawno miałam sytuację gdzie myślałam, że będę musiała "walczyć", a wszystko ostatecznie poszło wręcz zaskakująco szybko i lekko. Także czekam z ciekawością co ten etap życia mi przyniesie.

3. Starość - II kapłanka - Gdzieś spotkałam się z opisem, że to taka fajna babcia, którą każdy chciałby mieć. Myślę, że ta kapłanka poniekąd wiąże się z tym do czego mnie ciągnie, bardzo chcę kiedyś wspierać kobiety, powoli idę w tym kierunku. Nie koniecznie ważne jest dla mnie aby czerpać z tego pieniądze tylko właśnie móc nieść pomoc przede wszystkim. Lubię się uczyć i doskonalić, więc możliwe, że będę spełniać się w tym albo będę dzielić się swoją wiedzą. Dla kapłanki finanse i materialne sprawy nie są aż tak ważne, możliwe, że będę mogła poprostu robić to co chcę, co sprawia mi radość, a reszta będzie mniej istotna lub nie będę musiała się o to martwić. Nie mogę się doczekać czasu kiedy moje dzieci będą miały swoje dzieci.

4. Podświadomość - XV diabeł - Szczerze mówiąc nie bardzo wiem, jak tu interpretować. Sama Chrzanowska pisze, że to trudna karta i ona nawet nie podejmuje się pracy z nią na tej pozycji, tylko trzeba iść do terapeuty.. także tego 😅 Może podpowiecie w jakim kierunku to rozkminiać. 

5. Świadomość - XII wisielec - powiedziałabym, że to zatrzymanie, spojrzenie na wszystko z innej perspektywy. Nie działać impulsywnie tylko zwolnić, przemyśleć. Cieszyć się tym co tu i teraz. Dokonanie zmian wewnątrz siebie. Podejście z dystansem do różnych spraw. Nauka proszenia o pomoc oraz przyjmowania pomocy od innych.

6. Nadświadomość - V kapłan w negatywie - ciągnie mnie do edukacji innych, myślę czy nie pójść na studia z pedagogiki. Chociaż czasem brak mi cierpliwości do innych i nie umiem jasno wyrazić tego co chcę, powiedzieć. Tu mi w negatywie pasuje też fakt, że mam z czegoś dużą wiedzę ale kiedy mam ją przekazać to różnie bywa oraz często nie pamiętam źródeł np. czytam o jakimś badaniu naukowym ale potem nie potrafię powiedzieć kto, gdzie, kiedy je napisał czy opracował 🤦🏼‍♀️ 

7. Misja - XVII gwiazda - ozdabianie świata, sprawianie by był piękniejszy, w sumie dość szeroko pojęte. Faktycznie posiadam zdolności plastyczne i ciągnie mnie do tworzenia różnych rzeczy ale nie jestem w tym systematyczna. Nie ćwiczę się również w jednej konkretnej dziedzinie tylko ciągle "skaczę".  To też niesienie wsparcia i nadziei innym i w sumie tutaj pomalutku zaczynam działać, a by móc w przyszłości wspierać kobiety.  

8. "Dary" - XV diabeł - Duża siła przyciągania do siebie ludzi. Nie wiem co jeszcze.

9. Kim byłam - V kapłan - wydaje mi się, że osoba duchowa albo ktoś kto pomagał innym w potrzebie.

10. Co robiłam - III cesarzowa - dzielenie się swoimi dobrami, opiekun, 

11. Karmiczne zadania - VIII sprawiedliwość - niesienie sprawiedliwości, wprowadzanie harmonii, bycie mediatorem.

Kojarzy mi się to trochę z zakonnicą/ nauczycielem, który pomagał dzieciom z gorszym startem w życie.

12.  Harmonia - X koło fortuny - Lubię kiedy wszystko jest tak jak sobie zaplanuję, czuję spokój kiedy wiem, że finansowo starczy mi na wszystko i nie muszę się martwić o pieniądze czy pracę.

13. Jak postrzegam siebie - III cesarzowa - to również moja karta numerologicznie. Poniekąd faktycznie postrzegam się i jestem jak cesarzowa, a z drugiej dużo we mnie braku wiary w siebie, swoje możliwości. Łatwo też ulegam osobom (autorytetom) silniejszym ode mnie. Wydaje mi się, że tu mają wpływ karty kapłana i diabła.

14. Jak postrzegają mnie inni - XIX słońce - dużo osób mówi, że jestem jak słoneczko. Z reguły jestem pogodna i radosna. Mam dziewczęca urodę, więc już sporadycznie ale długo ludzkie myśleli, że mam naście lat, a dla synka jestem nianią lub siostrą. Dla siebie jestem często pesymistką ale dla otoczenia zawsze staram się znaleźć pozytywną stronę.

15. Jak odpracowywać karmę - I mag -

Znam wersję A. Chrzanowskiej ale ja bym dodała jeszcze naukę, rozwijanie się w różnych dziedzinach. Umiejętne wykorzystywanie wiedzy i talentów. Otaczanie się innymi ludźmi. Czynienie dobra. Z tego co wyczytałam to jest to karta znacząco przepracowanej już karmy i dość spora świadomość.

17. Komfort karmiczny - VIII sprawiedliwość - kiedy wszystko jest zgodne, harmonijne, etyczne czuję się dobrze, nie lubię łamania zasad i niesprawiedliwości. Lubię trzymać się zasad o ile uważam je za sensowne i nie krzywdzące. Kiedy coś dzieje się bez sprawiedliwego osądu to potrafi mi spędzać sen z powiek. Bardzo przeżywam zawsze wszelkie niesprawiedliwości, które napotykam na drodze. 

18. Jak pracować z misją na to wcielenie - XVII gwiazda - no na moje oko to podbicie zadania, powinnam robić coś artystycznego w bardzo szerokim pojęciu. Łączenie nauki, ze sztuką, niesieniem nadziei innym osobą.

23 godziny temu, Kosma napisał:

4. Podświadomość - XV diabeł - Szczerze mówiąc nie bardzo wiem, jak tu interpretować. Sama Chrzanowska pisze, że to trudna karta i ona nawet nie podejmuje się pracy z nią na tej pozycji, tylko trzeba iść do terapeuty.. także tego 😅 Może podpowiecie w jakim kierunku to rozkminiać. 

Punkt 4 (podświadomość), czyli ta pozycja opisuje wszystkie nasze ukryte lęki, kompleksy, obawy. To jest jedna z trudniejszych kart do interpretacji - szczególnie jeżeli portret wykonujemy dla kogoś, bo nie zawsze ktoś chce się przyznać do czegoś lub po prostu te lęki są tak głęboko zakorzenione, ukryte, że czasami ktoś może nie mieć o nich pojęcia, bowiem one mogły powstać bardzo dawno temu (najczęściej problemy zawarte na tej pozycji wynikają z okresu dzieciństwa, czyli karta czwarta (podświadomość), łączy się z pierwszą (dzieciństwo)) i teraz, po upływie kilkunastu/kilkudziesięciu lat te lęki, kompleksy itp., mogą nie być dostrzegalne.

Dziwnym trafem Kapłan i Diabeł są po rożnych stronach barykady , może wpojono Ci tak mocno jakieś zasady, z którymi podświadomie się nie zgadzasz, które cię unieruchamiają, boisz się nie trzymać się tych zasad, a jednocześnie bardzo chcesz

• Lubię! 1

33 minuty temu, SowAna napisał:

Dziwnym trafem Kapłan i Diabeł są po rożnych stronach barykady , może wpojono Ci tak mocno jakieś zasady, z którymi podświadomie się nie zgadzasz, które cię unieruchamiają, boisz się nie trzymać się tych zasad, a jednocześnie bardzo chcesz

@SowAna hymm a patrzeć na tych kapłanów w pozycji prostej czy odwróconej? 

Dnia 26.07.2021 o 17:40, Kosma napisał:

1. Dzieciństwo i młodość - V kapłan w negatywie

dlaczego w negatywie?

4. Podświadomość - XV diabeł

to podobno jest miejsce na negatyw, lecz wszędzie obowiązuje zasada ostrożności <kawka>

9. Kim byłam - V kapłan

mi się wydaje, że wystarczającym jest zwrócenie uwagi na to, że dana karta występuje drugi raz, taką kartę trzeba bardziej rozkminić, ja na silę nie szukam "zła"<muza>

@SowAna w negatywie bo od 1 do 6  jest 2 razy Kapłan, dlatego tak bym rozkminiała. Chociaż dużo takiego mixu jest jak do tej pory 😃 

Co do diabła to w ogóle ciekawa sprawa, bo moja mama też ma go na 4 pozycji, a tato na 5. Więc rozkminiam opcje czegoś dziedziczonego, jakaś trauma w rodzinie może 🤔

Kapłan ostatecznie 3 razy się pojawia, więc to w sumie dobry znak.  

Dzieciństwo i młodość - V kapłan

4. Podświadomość - XV diabeł

5. Świadomość - XII wisielec

6. Nadświadomość - V kapłan

7. Misja - XVII gwiazda

8. "Dary" - XV diabeł

9. Kim byłam - V kapłan

nie widzisz w tym zazębienia?

• Lubię! 1

W dniu 29.07.2021 o 21:05, SowAna napisał:

nie widzisz w tym zazębienia?

@SowAna Wczoraj miałam chwilę i myślałam nad tym ale chyba średnio mi wyszło 😅 Jak sobie rozrysowałam to ciekawe, że robi się prawie idealne odbicie lustrzane.

V XV XII V XVII XV V

W zasadzie wszędzie są 5 tylko XII wisielec się wyłamał. Więc faktycznie Co kapłan bardzo silnie się rysuje w moim portrecie. 

Co do diabła na (4)  podświadomości, tak myślę czy on przypadkiem nie działa u mnie destrukcyjnie. Kiedy boje się, złoszczę, jakieś lęki wychodzą o coś to zaczynam niszczyć często wszystko dookoła mnie, nie fizycznie tylko palę nawet nie mosty, a całe miasto 😑 Nie koniecznie mając taki zamiar w ogóle, dopiero po fakcie często widzę co narobiłam..

• Lubię! 1

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...