Skocz do zawartości

Portret nr 1

Marika

Polecane posty

Dobrze, skoro zebrała się jak na razie mała grupka osób (mam nadzieję, że z czasem będzie nas więcej), dodam pierwszą zagadkę.

Pomyślałam, że najlepiej będzie, gdy będziemy wybierać osobę, która jest sławna, aktor, aktorka, postać historyczna, król, królowa itp. - tylko, aby nie było problemów z weryfikacją ;) Ale żeby było ciekawiej, zamiast daty urodzenia, podamy już gotowe obliczenia kart na tych trzech pozycjach. Osoba, która trafi w jak najwięcej szczegółów wygrywa i może dodać kolejną zagadkę! :)

Płeć - kobieta

1. dzieciństwo - VII (Rydwan)

2. wiek średni - XI (Moc)

3. wiek dojrzały - XXII (Głupiec)

Czy po spojrzeniu na karty, interpretacji, wiecie, kto to może być?

Zachęcam do wzięcia udziału w ćwiczeniu, nic nie tracicie, a możecie wiele zyskać. Zapraszam <kwiatek>

• 2 weeks later...

Mariko jak dla mnie bardzo fajny pomysł, będę brać udział! Za kilka dni zajrzę na forum, aby nadrobić zaległości w tych tematach z ćwiczeniami, tutaj także zajrzę! :)

Mam nadzieję, że oprócz mnie ktoś jeszcze dołączy ;)

• 2 weeks later...

Dziękuję Alicji za zainteresowanie ;)

Mimo wszystko mam nadzieję, że jeszcze inni zaglądną i wezmą udział ;)

Tak jak wspomniałam część portretu należy do kobiety, urodzonej w Polsce. Jaka może być Wasza interpretacja, co patrząc na karty napisalibyście o tej pani? A po dodaniu tej interpretacji, spróbujcie trafić kogo portret zamieściłam ;) to tylko ćwiczenie :)

• 2 months later...

Płeć - kobieta

1. dzieciństwo - VII (Rydwan)

2. wiek średni - XI (Moc)

3. wiek dojrzały - XXII (Głupiec)

1. W dzieciństwie częste wyjazdy, podróże najprawdopodobniej ze względu na pracę rodziców. Przejawiała dużą ciekawość świata, mogła wyróżniać się na tle rówieśników. Posiadała jakieś charakterystyczne cechy charakteru lub zainteresowania.

2. Dobra kondycja fizyczna, bardzo aktywna osoba. Może lubić nowe wyzwania, być otwarta na nowe możliwości. Odważna i pewna siebie, łatwo pokonuje trudności losu. Kobieta bardzo atrakcyjna, może zaangażowana w jakąś działalność prospołeczną.

3. Dopiero w tym okresie mogła poczuć, że naprawdę żyję. Zdecydowała się na nierozpoczęcie nowego etapu, miała przed sobą ciekawe perspektywy i nie bała się zrobić kroku do przodu. Działała trochę na oślep, ryzykownie, ale z czasem okazało się, że to był dobry wybór.

• 6 months later...

Ciekawe,

jak podliczyłam doniczkę, to wyszło mi cztery XVIII - ogromna intuicja, wyobraźnia. Nie widziałam jeszcze takiej sytuacji.

To jakis terapeuta, psycholog? Wrózka? ;)

Karta harmonii XIV potwierdza, ze moze wprowadzac harmonię w otoczenia, łagodzic spory.

No i duza ruchliwośc, pragnienie kariery, sukcesu (przesadne, moze nerwowość, bo podwójna VII?)

Ciekawe,

jak podliczyłam doniczkę, to wyszło mi cztery XVIII - ogromna intuicja, wyobraźnia. Nie widziałam jeszcze takiej sytuacji.

To jakis terapeuta, psycholog? Wrózka? ;)

Karta harmonii XIV potwierdza, ze moze wprowadzac harmonię w otoczenia, łagodzic spory.

No i duza ruchliwośc, pragnienie kariery, sukcesu (przesadne, moze nerwowość, bo podwójna VII?)

Bardzo dziękuję, za dodanie odpowiedzi :) Przyznam, że już prawie zapomniałam o tym temacie, a tutaj niespodzianka...

Niewątpliwie, to była bardzo zdolna kobieta, chodziło o Marie Curie-Skłodowską!

• Lubię! 1

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...