Skocz do zawartości

39. Polska - Portugalia (30.06)

Ismena
 Share

Polecane posty

Polska - Portugalia

Kobieta - Drogi

Wydaje mi się, że Portugalia szykuje dobrą strategię na ten mecz. Za wszelką cenę będą chcieli go wygrać i przejść dalej, mogą szukać różnych sposobów na strzelenie gola. Wysiłek się im opłaci, gdyż według mnie wygrają ten mecz.

1:2 dla Portugalii

Jaki wynik typujecie? ;)

Polska: 5 pucharów

Portugalia: 2 denary

Portugalia wygra, wynik może 2:0, a może też 2:1, bo w moich kartach na jednym z denarów jest napisane Polska i jest orzeł.

Wykonuję jedną wróżbę tygodniowo. Odpowiadam na pierwsze pytanie zadane w każdy poniedziałek :) Reszta zasad na pierwszej stronie. Zapraszam:)

U mnie wyszło tak:

POLSKA- 5 Bulaw

W5.jpg

Będziemy się zawzięcie bronić, ale łatwo nie będzie, ciągle nasza bramka będzie ostrzeliwana. Będziemy musieli ostro zawalczyć o wygraną.

PORTUGALIA- Rycerz Pucharów

C12.jpg

Portugalczycy będa nacierać niczym rycerz na gród wroga, przy tym myślę, że w duchu już wznosząc kielich zwycięstwa, jednak mozemy wykorzystać to, ponieważ w zasadzie są płochliwi, zatem zaatakowani mogą stanąć bez ruchu. Oni dążą  do sławy i uznania.

Reasumując- my będziemy walczyć zaciekle, ale raczej to oni wzniosą kielichy.... mam nadzieję, że będą zapijać przegraną, choć mimo wiary w naszą drużnę mam jakieś wątpliwości...

0girl_witch.gif.d551843d651a3d222daca21637f5946b.gif

Ja tam wróżką nie jestem, ale też mi się wydaje, że Portugalia wygra, choć Polacy przyjmą taktykę bronienia się za wszelką cenę. Lewandowski dużo robi dla drużyny, pilnuje wszystkiego i choć ma "złote nogi" to jakoś nie udało mu się strzelić gola do tej pory. To chyba największy zawód bo każdy na niego liczy, ale jak się bardzo chce to nie wychodzi. Polacy też będą odczuwać trudy meczu ze Szwajcarią i raczej dogrywki i karnych nie będzie. Według mnie Portugalia strzeli 1-2 gole w II połowie i będzie po meczu. Musiałaby być przychylność niebios i mega szczęście żeby wygrali Polacy.

Zobaczymy jak będzie :)

Moje karty pokazały mi:

Polska - 5 buław

Portugalia - IV Cesarz

No cóż, myślę że będzie to dla nas trudna rywalizacja, my będziemy dzielni i waleczni, ale psychika może nie wytrzymać...wygra chyba jednak bardziej doświadczony przeciwnik...No cóż zobaczymy...Trzymam kciuki i wierzę w siłę naszej drużyny...

Polska- 9 mieczy ,4 kielichów, rycerz buław

Portugalia -8 kielichów, Diabeł , 5 monet

Witajcie!

Moim zdaniem Polska wygra po trudach w dogrywce (oby karty nie mówiły mi dziś zyczeniowo ,bo bardzo chcę wygranej dla Polski!!??). Ogólnie są bardzo zmęczeni psychicznie (9 mieczy )są pod presją to nie ułatwia im gry na boisku. W 1 połowie duze zniesmaczenie i brak sił za to Portugalia będzie grać ostro po trupach (Diabeł) W rezultacie na koniec rycerz buław doda Polakom energii i sił do walki <hejka><brawo> a 5 monet portugalii da ubóstwo i ,brak pozytywnych skutków i działań. im energiI i sił do walki a 5 monet Portugalii da ubóstwo i ,brak pozytywnych skutków i działań. <cwaniak><krzyk>

Polska : 2 kielichów

Portugalia: król mieczy

Bardzo, bardzo chciałabym, żeby było inaczej, ale sądzę że drużyna Polska polegnie. Portugalia będzie grała bardzo taktycznie ,nasza drużyna da z siebie wiele, ale obawiam się że to bedzie za mało. Przegramy.

Kieliçhem jestèm. Mieczem bywam.

Polska - 5 Denarów

Portugalia - As Mieczy

Niestety, ale i mi się wydaje, że Polska przegra. Drużyna Portugalii okaże się lepsza, będą się lepiej prezentować, szukać okazji na strzelenie gola. Oni wiedzą, że muszą wygrać, są dobrze przygotowani fizycznie i psychicznie. Polska, cóż, nie będzie zachwycać swoją grą. Piłkarze mogą być zbyt pewni siebie, zlekceważyć rywala, co w konsekwencji będzie dla nich równało się z odpadnięciem z Euro.

Polska - Portugalia

1-1

(karne 3-5)

Niestety, Polska żegna się z Euro 2016. Obydwie drużyny grały bardzo dobrze. W ciągu całego meczu, było wiele sytuacji, które mogły zakończyć się bramką - zarówno dla nas jak i Portugalii, jednak nie zostały wykorzystane. Była dogrywka, która również nie rozstrzygnęła tego meczu i były też karne, które ostatecznie dały zwycięstwo Portugalii.

Podsumowując, tylko Kasia47, wspominała o dogrywce, poza tym każda z nas liczyła, że ten mecz rozstrzygnie się w 90 minutach. Nikt nie brał pod uwagi karnych. Renka, napisała bardzo ciekawe spostrzeżenie! Rzeczywiście sporo tych piątek się pojawiło, bo prawie u każdej z Was.

Szkoda, ale mówi się trudno. Portugalia miała więcej szczęścia

Renka rzeczywiście. Nawet nie wpadłam na to, że te 5 mogą wskazywać na karne <szok> , ja nawet nie myślałam o dogrywce <bezradny>

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
 Share

• Utwórz nowe...