Sylvia Napisano Sierpień 17, 2021 Share Napisano Sierpień 17, 2021 Bardzo ciekawi mnie, co myślicie o wyborze najlepszej dla siebie talii kart. Czy same karty, ich historia, poprzedni właściciel, producent, grafika - mają istotne znaczenie? Czym się kierujecie/kierowaliście? Co myślicie o używanych kartach? Jedna talia czy więcej? Mam 2 pełne talie, jednej używam z podziałem na Arkana, drugiej jako całości, najczęściej do różnych rozkładów. Przyznaję, gdy kupowałam obie (w tamtym roku), miałam niemal zerową wiedzę o Tarocie. Byłam pewna, że to osoba, która się nimi posługuje jest istotna, a nie jej talia (kart ;)). Na co należałoby zwrócić uwagę wybierając karty dla siebie? Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylvia Napisano Sierpień 19, 2021 Autor Share Napisano Sierpień 19, 2021 Coś mi się wydaje, że temat był już omawiany (niestety nie dałam rady prześledzić wszystkich), albo wrzuciłam go w złe miejsce, a może po prostu odpowiedź jest dla Was aż nazbyt oczywista. Tak, wiem, wystarczy wpisać hasło w Google i zaleją mnie porady ;) Jednak mnie interesują doświadczenia osób, które dobrze wiedzą, o czym piszą, nie cytaty czy instrukcje zamieszczane w necie. Moje pytanie wynika z tego, że mam ostatnio wyjątkowo silną potrzebę znalezienia kart, z którymi poczuję prawdziwą więź. Do tej pory miałam mieszane odczucia. Trochę niepokoi mnie fakt, może niepotrzebnie, że ciągnie mnie do kart o mocno mrocznych ilustracjach. Od tygodnia chodziły za mną właśnie takie, które to "przypadkiem" zobaczyłam i wyjątkowo zawróciły mi w głowie . Artyzm w każdym calu, jak dla mnie - mistrzostwo. Nie chodzi tu o ekstrawagancję na pokaz. Raczej o przyjemność ze wspólnego bycia razem :) Właściwie jestem już zdecydowana. Jutro - pojutrze będą na miejscu. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucia Napisano 13 Maj Share Napisano 13 Maj tez mnie to ciekawi bo własnie zaczynam i trafilam tutaj i sie bardzo ciesze Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lirith Napisano 13 Maj Share Napisano 13 Maj Dla mnie grafika jest bardzo ważna. Karty muszą mieć to coś. No i muszę czuć, że bedzie mi się znimi dobrze " gadało" Patrząc na poszczególną kartę dobrze jest widzieć jaką historię na m opowiada. Również nie stronię od mroczniejszych talii. ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.